Başkasını yargılamak, kendi içindeki huzura ne katıyor? Ya da tam tersine, seni ne kadar hapsediyor?
Bir an durup, yargılamadan anlamaya çalışmak mümkün olsaydı, değişen ne olurdu?
Başkasını yargılamak, kendi içindeki huzura ne katıyor? Ya da tam tersine, seni ne kadar hapsediyor?
Bir an durup, yargılamadan anlamaya çalışmak mümkün olsaydı, değişen ne olurdu?
Başkalarını sürekli yargılamanın özgürlükten çok bir hapishane olduğuna içtenlikle inanıyorum.
Dikkatli olun, insanları sürekli olarak aşırı ve hedef odaklı bir şekilde yargılamak, kişiyi başkaları hakkında yargıladığı ve eleştirdiği şeyleri yaşamaya itecektir.
Yargılama, gerekli ve küresel olanda iyidir; çok bireysel ve sürekli hale geldiğinde ise zehirli bir gıdaya ve onu deneyimleme riskine dönüşür.
Bu yüzden, toplumsal ve yasal hayatta verilecek yargıları dışarıda bırakın; besleyici olanı beslemeye çalışın, kendi mezarınızı kazmayın.
Kesinlikle sorumda da buna değindim. Aslında bizi özgür kılmıyor tam tersi hapsediyor
Özgürlük, her sabah nazik bir bakışla uyanmak, hâlâ hayatta olmanın şükranını duymak, hafif bir yüreğe, berrak ve tarafsız bir zihne, kişinin gün içinde yapması gerekenleri yapma isteğine, bir gülümsemeye ve kendisi ve başkaları için adalet umuduna sahip olmaktır.
Ama cennette değil, dünyada olduğumuz için, bu programla başlıyoruz ve günün tüm zorlukları şekilleniyor.
Uyumadan önceki akşam, kalbiniz herhangi bir hapis ve olumsuz duygudan arınmışsa, zaten doğru yoldasınız demektir :)
Hapis çok yönlüdür, biliyorsun.
Meşru görünmeyen ama aslında öyle olmayanlar ve kaçamayacağımız hapisler vardır. Her iki durumda da hapis zehirler: biri yanıltıcı bir arayışa dönüşür, diğeri ise bilinçsizce beslediğimiz için kurtulmak istemeyen bir bağlılığa. Bu kalıplardan nasıl kurtulacağımızı bilmeli ve bu uydurma meşruiyete, diğerine ise bir zayıflık olarak asla yer vermemeliyiz. Hapishane olmadan ayağa kalkmak, kişinin kendi iç hapishanesiyle yüzleşmesidir; ardından daha da fazla irade göstermesi gereken dünya hapishanesi gelir :). Aklımızdan önce söylüyorum, kalbimizi iki zindandan kurtarmalıyız :)
Çok teşekkürler bu içten yorumunuz için☺️
Duygularımı ve deneyimlerimi paylaşıyorum :)
Paylaşıyorum; gerisi, samimi olup olmaması, herkesin kendi tercihi.
Teşekkür ederim :)
Bu dünyada biliyorsun :) samimi olsan bile insanlar senin hakkında her zaman tam tersini söyleyecektir, o yüzden gülelim ve gülümseyelim, bunu uygulayalım ve gerisini Allah'a bırakalım :) O kalbimizi ve gerçek derinliklerimizi biliyor
Kesinlikle :)
İnsanlar empati duygusunu kendisinde hissettiğinde çok şey değişir aslında. Mesela ufacık bir soruda yaptığı bir yanlışı anlattığında insanlar hemen yargılama moduna giriyor. Ama o şeyin kendisinin de yaşayabileceği duygusunu hissetmek anlayabilmek çoğu şeyi değiştirir ama herkeste bulunmuyor ne yazik ki
Yargılamak aslında hiçte özgür bırakmıyor bence.
Kafayı kendi ön yargılarımızla dolduruyoruz sadece.
Başkasını yargıladıkça içimde bir ağırlık birikir, huzur gitgide kaybolur benim dünyamda.
Belki bir an durup anlamaya çalışsak, hem rahatlar hem de insanlarla aramızdaki mesafeyi yumuşatırdık.
Ama kolay değil işte, insan o kadar alışmış ki yargılamaya.
Ama işte hepimiz birilerini yargılıyoruz.
Asamadigim durumların başında geliyor yargılamak soyutlamak uzaklaşmak içi bomboş duygularla insanları tek bir tavırı ile hatta bakışı ile değerleri bir yere koymak egom devreye girmediği durumlarla aslında durumu daha iyi degerlendirebiliyorum ama bu da çok az
Yargılamak, ilk başta kendini daha haklı ya da güçlü hissettirebilir, ama uzun vadede iç huzurunu zedeler. Başkasının hayatına kendini hakem gibi koymak, aslında kendi enerjini harcamaktan başka bir şey değil. Yargılamadan anlamaya çalışmak, empatiyi ve bağlantıyı artırır. Belki de o kişiyi dinlediğinde, senin de kendine dair keşfedeceğin şeyler olur. Kontrollü bir özgürlük değil mi zaten anlamaya çalışmak? 😊🌟
Cevap
18Cevap
Ön yargı sevmim. Yargılama yapmam kimseyi kimse de beni yargılayamaz gecelerin yargıcı baykuş ve yarasa değiliz xdd
Dimi :)
Kesinlikle ön yargı demek cevizi kabuklu görüp kabuğuna laf edip icini merak etmemek ya da içine bakmamak demek.
Başkasını yargılamak bana huzur vermiyor, neden huzur versin.
kimseyi yargılamakla uğraşmam
🙄
Yargılamak, en büyük hadsizlik? Maaşallah hemen herkes kendisini cenete koyuyor da, karşısındakiler hep cehennemlik.
Dimi?
Yargılanacak şeyleri yargılarım burada bir sürü örneği var. Ha anlamaya çalışmam gerekenleri, empati kurmam gerekenleri de en iyi şekilde yaparım. Huzurla bir ilgisi yok ama herkese de polyanna olarak yaklaşamam, bana ters
Baskasini yargilamayi acizlik gorurum. Cunku bende dahil hicbir insan dort dortluk degil. Karsidakinin hatalari oldugu gibi benim de hatalarim olur. Karsidakini yargilamak kendimi yargilamak gibi hissettrir. Ozgur birakmaz aksine hapseder.
hakim değilim hele hele yaratıcı hiç değilim bu yüzden kendimi hiç bir şeye karşı yargılayıcı mercii olarak görmüyorum
varsın herkes kendi işini yapsın
İnsan neye sinirleniyorsa aslında o konuda kendisine kızıyordur. Kabul etmesi zor ama neye sinirlendiğimizi görüp, durup sakince bakınca anlaşılıyor.
Yargılamak aslında beni özgürleştirmiyor tam tersine içimde görünmez duvarlar örüyor birini anlamaya çalışmak ise yargının yarattığı mesafeyi kaldırıp insan olmanın ortaklığını hatırlatıyor..
Kimse kendisini yargılıyor biliyor musun karşındakini yargılamak daha kolay olduğu için bence herkes karşıdakini yargılamadan önce kendisini bir sorgulamalı
Bazı olaylar var mı anlamak mümkün olmuyor yargılayıp kendinicinde bir insanı cezalandırılması kendi huzuru için daha değerli hale geliyor
Mümkünse kimseyi asla yargılamam kendimdede nefret ediyorum cidden berbat bir şey bu
Artık gerçekten kimsenin hayatını seçimini yargılayacak kadar umursamıyorum
Hic yargilamam. sorgulamam gsrgilanmam sorgulatmam herkes haddini bilmeli
Değişen çok şey olurdu aslında karşımdakini anlamak mesela
Yargılamak daha çok Esir alır kişiyi insanlar hava ve heveslerine uydukca tutsskligi bağımlılığı artar
Önce anlamaya çalışırım yargılamadan
insanları yargılamam bana göre bir davranış değil.
Hiç sevmem..
Pasiflik
Pek yaomam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?