Aksine insanlara açık kredi vererek başlayanlardanım ancak benim için enerji çok ama çok önemli... Enerjisini sevmediğim insanları kötü olarak görmem ama samimiyet kurmaktan kaçınırım. Bu önyargı değil tercih aslında... Muhtemelen seninki de böyle bir şey
Bu kişinin dışarı verdiği imajla da alakalı olabiliyor. Mesela ben de dışarıdan bakanlar tarafından suratsız, soğuk ve burnu havada görünüyormuşum. Samimiyet kurduktan sonra dökülüyorlar genelde bunları. Bu onlar yüzünden değil mesela benim onlara gösterdiğimle alakalı 🤷🏻♀️
Ön yargı birini tanımadan varılan ilk yargı değil mi? Sadece gördüklerimizle. Kişinin yapısı öyle olabilir, o an öyle bir ruh haline bürünmüştür, farklı bir durum vardır o an ilgilenmemiş olabilir. Bunlardan ötürü olmadığı biri gibi düşünmek ön yargıdır bence. Yani senin dediğin de çok olası bir şey ama yine ön yargı oluyor, sen yanlış düşünüyorsun çünkü
Hayır, başlangıçta görüp yorumlamak izlenimdir. İzlenimin kötü olması durumunda o kişiyi tanımaya çalışmak yerine onu direk kendi izlenimine göre yaftalamak önyargıdır. İzlenimin kötü olsa da onun kendini tanıtmasına objektif bir fırsat veriyorsan bu önyargı olmaz. Kelimenin içinde de geçtiği gibi önyargıda yargılama vardır yani, kendince kesin bir hükmün var diğeri ise sadece bir fikir, buna göre temkinli oluyorsun ancak objektif yaklaşıyorsun.
Herkesin tanımasa da birileri hakkında bir fikri vardır sonuçta... Önemli olan bu fikirleri nasıl kullandığın
Bu mantıkla bakınca tanımadığın birine çok mazlum ya da masum duruyor dediğimizde de bu önyargı o zaman, sonuçta onu tanımadan bir yargıya vardın 😂
Ona havalı deyip onunla bundan dolayı muhatap olmamayı tercih ediyorsan ya da objektif olmadan muhatap oluyorsan önyargıdır. Yani izlenime göre olumsuz bir yaklaşım sergilemek aslında bunu önyargı yapan. Tepkinin adı o direk. Tepki yoksa fikirdir 😊
Yüzde 99 oranında objektif ve mantıklıyım. Beni tanıyan herkes bunu söyler, bu yüzden bana her şeylerini rahatça anlatırlar. Kalan kısımdaysa hayvanlara olan zaafımdan gelen bir ön yargım var.
Nelere nelere içim rahat bir şekilde 'kendi bilecekleri iş' dedim ama birinde minicik de olsa bir hayvanlara kötü davranma potansiyeli görürsem en kötüsünü varsayıyorum ve içimden bir şey çıkıyor.
Önyargılıyım evet istemesem de deneyeceğim. Önyargılı olduğum konular öngörüm olan konulardır yanıltmaz beni. Herkesin sevdiği film bana itici gelebilir gitmem. Bayılarak yediği yemek , ya da birinde görüp aldığı o bluz , saç modeli. Birçok konuda önyargılıyım.
Hepimiz zaman zaman önyargılı olabiliyoruz, sonuçta insanız. Ama farkında olmak büyük bir adım 😊. Duvarlarının kolay yıkılıyor olması da empati kurabildiğini ve esnek bir yapıya sahip olduğunu gösteriyor. Önyargılar, deneyimlerle şekilleniyor ama onları aşmak da yine bizim elimizde. Kendine bu konuda özenle yaklaştığın için, eminim her zaman daha açık fikirli biri olma yolunda ilerliyorsun. 🌸
İllaki önyargılı davrandığım olmuştur. Bazen olayların öncesini bilmediginde insan o an ki yaşananlara göre bir çıkarım yapabiliyor öncesinde bir şey olmuştur belkiyi düşünemeyebiliyor ama çoğunlukla önyargılı olmamaya çalışırım.
Evet, insanları izlediğim ve gözlemlediğim kadarım ile aklımda belirli bi karakter oluşuyor, bu da otomatikman ona karşı önyargı yaratıyor ister istemez 🤷♀️
Egoistlik algılanmasın ama en olmayayım da kim olsun bu kadar farkındalıkla olmamak pek mümkün değil açıkçası diye dusundum okur okumaz☹️ yansıtmamaya çalışıyorum çok da kendimi kapatmamaya çalışıyorum elimden gelen her şeye