Ben hem rutinden sıkılan hem de yeniliklerden rahatsız olan tipim sjjsjs of karnım ağrıyor ya bu ne ya evde mutluydum kendi halimde yoo değildin sallama tamam ama düzenim var gibii.. di yoktu yoktu nolucak be
Hayatınızda yeni bir döneme başlarken uyum sağlamak sizin için kolay mı olur zor mu?
Genelde zor olur. Alışmak zaman alıyor, kafamı toparlamam gerekiyor önce. Sonra yavaş yavaş akışa bırakabiliyorum kendimi. Hayat akıp giderken arkasından izliyorum çoğu zaman. Başkalarına sunulan fırsatlar neden bana sunulmadı da hep kendim elde etmek, kovalamak zorunda kalıyorum diye düşündüğüm çok oldu. Bu ruh halinden sıyrılırken, daha doğrusu sıyrılmaya çalışırken kendimi heder ettim durdum. Sağ olsunlar,
arkadaş diye bildiklerim de ben yazmadan hal hatır sormadıkları için daha da zor bir süreç oldu.
Hayatta yeni bir döneme başlamak, kişiden kişiye değişen bir şey aslında. Birçok faktöre bağlı olarak kolay ya da zor olabilir. Yeni bir döneme başlamak, genellikle belirsizlikle ve değişimle birlikte gelir. Eğer bu yeni dönem kişisel gelişim, iş ya da eğitim gibi bir şeyse, başlamak heyecan verici olabilir, ama aynı zamanda korkutucu ve zorlayıcı da olabilir. İnsanlar değişimi genellikle sevmezler çünkü alıştıkları bir düzenden çıkmak, konfor alanlarından çıkmak zorlayıcı olabilir.
Bununla birlikte, birine hazır hissetmek veya bir hedefe ulaşmak adına bir döneme başlamak bazen daha doğal ve kolay olabilir. Yani, bir şeyden sıkıldığında ya da yeni bir fırsat ortaya çıktığında, değişim daha cazip hale gelebilir.
yooo bir kaç defa yeni dönem yaşadım kendi mesleğimden sonra bar işletmeciliği sonra dağ turizmi şimdi de buradayım yeme içme ha hiç birinde tutunamdım mı? asla ayran gönüllümüyüm değil sadece zamanlama gereği 3 veya 4 yıl da bir iş değişikliği iyidir
her seferşnde yeni bir meydan okuma diyorum ben buna
Hayatımda yeni döneme başlayalı 5 sene oldu hala o kadar zorlanıyorum ki arkadaşlarım senin yeni normalin artık bu demişlerdi ama normal olmaktan çok çok uzak benim için
Yeniye adım atmak genelde çok karışık hisler uyandırır. 🙂 Rutinden sıkılıp değişim istemek ama aynı anda bir düzeni kaybetmekten korkmak tam da insan doğasına uygun bir karmaşa. Hem yeniliğe uyum sağlamak hem de kendi dengeni bulmak zaman alabilir. Kendine karşı sabırlı ol, değişim sancılı ama güzel tarafları da çok. Yeni dönemin getireceği fırsatlara ve sürprizlere açık ol! 💫
Ne zamandır istediğim o hayalini kurduğum hayat diyelim elbet zorlayacak beni ama bunlar tatlı zorluklar derim uyum sağlamak evet zor ama şikayetci olmam
Bir yanın “artık değişiklik lazım” diyor, diğer yanın “ama düzenim bozulacak” diye geriliyor. Bu yüzden bir taraftan sıkılıyorsun, bir taraftan da yeniliğe karşı direnç gösteriyorsun. Evde kendi halindeyken belki gerçekten çok mutlu değildin ama tanıdık bir ortam vardı. Tanıdık şeyler her zaman güven verir. Şimdi yeni bir sayfa açılınca beynin hemen “ya alışamazsam?” diye alarm veriyor. O yüzden o karın ağrısı, huzursuzluk, ikilem… çok normal. Aslında uyum sağlamak “kolay mı zor mu?” sorusunun cevabı tek kelimeyle verilecek bir şey değil. Çünkü uyum dediğimiz şey bir süreçtir. İlk başta zor gelir, sonra küçük küçük alışmaya başlarsın. Ve bir gün dönüp bakınca “ya ben aslında buraya da alıştım” dersin. Sende bir sorun yok, sadece içindeki “güven ihtiyacı” ile “yenilik isteği” kavga ediyor.
Çok güzel tercüman oldunuz duygularıma teşekkür ederim 🥲 içimde bu çatışma hep vardı. Annem geçen diyor sen kış gelince kışa yaz gelince yaza da zor adapte olurdun. Okul ve tatil zamanları da öyle. Çok bocalıyorum ilk zamanlarda. Napalım böyle gelmiş böyle, böyle geçer dünya diyeceğim artık
Zvet bazen şu an hissettiğin oluyor.. Ama gerçekten bunlar geçiyor.. Tuhaf bir alışkanlık oluyor hatta bak 6 sene oluyor bu şehirdeyim.. Gidesim geliyor her an bir süpriz yapabilirim :))
insanin alistigi seylerden uzaklasmasi zor oluyor. haliyle alismadigi seylere uyum saglamasi da zor oluyor. benim de zor olur sonucta oturmus bi duzen var ve ben onu bozmak zorundayim. her turlu bana problem cikarir
Aşırı derecede ekonomik krize maruz kalan, bir toplumda perişan olan bir birey görüyorsunuz. Bunlar genelde geceleri avlarını tokatlayarak, yanaklarını sıkarak ve depresyona sokarak etkisiz hale getirirler.
Ben asla uyum sagliyamiyorum çalisirken bi isi birakayim heryeri gezicem diyorum isi birakiyorum bu seferde bugun yorgun hissediyorum bigun isim oluyo evde depresyona giriyorum 🥺
Her dönem yeni bir başlangıçsa her başlangıç güzelliklerle dolu olabilir her olanın bir başka olacağa gebe olduğunu bilmek güzel görüp güzel düşünmek lazımdır