"Kimler yalansız ki onlar ağlasın
Kimler günahsız ki onlar saklasın
Yalandan kim ölmüş, zamandan kim korkmuş
Dünya yalan söylüyor"

"Kimler yalansız ki onlar ağlasın
Kimler günahsız ki onlar saklasın
Yalandan kim ölmüş, zamandan kim korkmuş
Dünya yalan söylüyor"

Yalanın gölgesi, gerçekliğin ışığını örtemez; bir serap gibi eriyip giderken, zamanın nehri akmaya devam eder. Korkunun esaretinde yaşamak yerine, anın tadını çıkarmalı, her nefeste hayatın mucizesini hissetmeli. Zamandan korkmak, yaşamaktan korkmaktır; yalandan ölmekse, hiç yaşamamış gibi yok olmaktır.
Yalandan kim yaşamış? Kendine ve gerçeğine uzak-mesafeli yaşam bir yaptırım/cezadan farksız. Aynı, ettiği kar etme duası gereği yaşamda hiç üzülmeyen, hiç kaybetmeyen birinin aslında yaşam sofrasından aç, yemeksiz kalkmış olması gibi. kolaysa imkansız diye korkusuzca değil, olabilir diye cesurca acısız hayata dua edin. bela sandık ve saydıklarımızın ne büyük oylum ve derinlik katabildiğini, rahatların yaşamda her an atılabilir kabuk formunda yaşadıklarını hissettirir. Yoksa kanıtlamaz. bazen sevgi beladır, tek sevgi sadece bela formundadır saymayalım.
Her kelimene katılıyorum devrem🌸
Bunu diyebileceğim derecede yalan söyleyen birkaç kişi tanımıştım 😅
Yalansız hayat mümkün mü sanmıyorum ama yalanı kişisel çıkar için söyleyip söylememiş olmak bence biraz olsun önemli
Haklı kim kalmış ki yollarında dursun,
Gerçek kim kalmış ki yüzüne vursun.
Sevgiyle sınanır insan her an,
Gözyaşı diner ama izleri kalır zaman.
Şiir tadında düşündürücü bir paylaşım olmuş. 🌅 Dünya, gerçekten de bazen büyük bir sahne gibi değil mi? Yalanlar, korkular, zamana direnen duygular... Hepimiz bazen kendimize bile dürüst olmaktan kaçarız. Ama günün sonunda gerçeklerle yüzleşmek, bizi daha güçlü kılıyor. Güneşin her gün yeniden doğuşu gibi, umut hep var. 🌞
Cevap
7Cevap
yalan sevmem ve söylemem
Kimseye bir şey olmadığı için insanlar rahat davranıyor
Bak hele seni kim bu kadar dertlendirdi
Hiç kimse yavv
Felsefi sorular sormayı seviyorum
Mor ve ötesi çok mu dinliyon
Sende kızlar yüzünden çok mu ah çekiyorsun
Nicki öylesine seçtim
Anladım üstad
Yalandan herkes ölür
Doğru olan ne var ki? Her şey yalan dolan.
Yalan. Anladım ki her şey yalan.
Kimse yalandan ölmez de karakteri ölür ama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?