Titriyor.. lambadan gelen ışıkla gölgem, İşgal altında ruhum kalmadı hiç güvenli bölgem.. İnsan çıkar karşısında ne kadarda bükülgen, Zalimsin... zebansın.. sanma kendini ülgen..
Unutuyorum baş harfinle başlayan kelimeleri, Mutluluk olabilirdi kararsızlığın olmasaydi, Keşke ikilemlerin beni bu kadar yormasaydı. kulpu kırılmış fincanda sevdan dokunamıyorum.
Duracağı yeri bilmeyen insan , çok mu zarar görür?
Evet öyle hem kendine hem de çevresine ister istemez zarar verir. Çünkü aslında sınırları sadece başkaları için değil, kendi huzurumuz için de koyarız. Bazen fazla bir şeylerin üzerine gitmek insanın ruhunu tüketebilir. Ne zaman geri adım atacağını bilmek lazım.
1
1 Yorumla
Soran
9 ay
Evet zarar konusunda hemfikiriz.
İnsan belirli sınırlar içerisinde özgürdür. Secip seçmeme ve sevip sevmeme gibi alanlarda özgürdür. Her nekadar basın dediğimiz organlar farklı şeyleri insanlara nakletsede... İnsanların coğu bunlar tarafindan yönetilsede.
Evet. Kontrolsüz her şeyin sonucu trafik kazası. Ya kendisine ya da bir başkasına zarar verir.
Kırmızı ışıkta durmayan biri risk alır değil mi? Ya hızlıca geçip gidecek ya da başka bir araca çarpacak. Peki ya değer mi? Zarar almaya ve vermeye değer mi? Oysa o kırmızı ışıkta dursa, hem kendisi güzel bir akşam vaktinde evde çayını demleyecek hemde sebep olabileceği kişi aynı şekilde huzurlu bir gece geçirecek.
Bilmeli Psi, insan duracağı noktayı bilemeli. Bilmiyorsada çok zarar göreceğini veya vereceğinin farkına varmalı.
3
6 Yorumla
Soran
9 ay
Öyle galiba...
İnsan zararda.. duracağı yeri bilmiyor ise.. dediğin gibi
Konuşacağı , susacağı , duracağı yeri kontrol edemeyen kişi hem kendine hem çevresindekilere zarar verir. Ani öfke patlamaları yaşar. Haddini aşıp duracağı yeri bilmeyen insanlardan kendimizi korumalıyız.
Hani bazen insanın içindeki o dalgalanan denizde başını koyacak bir kıyı ararsın ya, işte senin cümlelerin tam da o kıyıya dokunamayan bir gemi gibi. Belki de duracağı yeri bilmeyen insan değil, durup etrafına bakmayı unutan biri bu kadar zarar görür. Her bükülüşte bir yara alıyoruz ama o çatlaklardan da ışık sızıyor. Sevdan o fincanın tutkusuysa, o kırığı da kabul etmekten başka çare yok. Çünkü en güzel hikayeler biraz kırıktır zaten. 🌙✨
Bir şeyler istenilmeyen şekilde sonlandı diye kötü olmaz ki... O durumdan çıkardığın fayda önemli olan, sonucu değil. Bir şeylere sonuç odaklı bakmak yerine fayda odaklı bakarsak sonuç kötü olsa da süreçte alınan fayda daha fazlaysa zarar görmemiş sayabilirsin kendini. Sonuçtaki olumsuzluksa sadece kulağa küpe olacak yeni bir şeye dönüşür 🤷🏻♀️
Durmak, durmamak, başından itibaren hareketsiz kalmak vs vs... Hangi hareketin seni doğruya götüreceği hiçbir zaman net değil. Belki de senin için doğru yerde durduğunda arkadaki takip mesafesini ayarlayamadığı için de bir kazaya sebep olabilirsin mesela...
Bu yüzden fayda hangisindeyse doğru olan o bana göre 🤷🏻♀️