Eylül geldi biliyor musun? Sensiz geçen kaçıncı güz bu, bilmiyorum... Beni bulmana çok var mı? Sesimi duyar mısın bağırsam... Yavuz çetin gibiyim bu aralar...
Her köşe başında insanlığımdan bir parca alıyorlar... Yağmurları sevmem biliyor musun? aslında yağan hiçbir şeyi sevmem... Dalga geçer gibi hayat, giden herkesin ardında beni yaşatıyor...
Çok mu? uzaksın.. Bir bana mı tuzaksın... Düşüncelerinle bile benden ıraksın... Ellerinde ve sırtındaki yükleri umarım bir gün bırakırsın..
Geride bıraktığım... Yırtılmış ve bir o kadar da eskimiş kabuğum. Her eski an bir geçmiş ve her geçmiş beni benden kurtaran, çekilip çıkarılmayı bekleyen bir örtü...
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
Bazı şeyleri geride bırakmak insanı zorlasada , aslında şimdiki benliğin oluşmasına katkısı büyük..
Geride bıraktığım her şey aslında bir zamanlar üzerimde ağırlık hissettiren, düşündükçe nefesimi daraltan şeylerdi ama şimdi sadece iz bırakan anlardan oluşuyor diyebilirim. Kaybolan kelimelerim, sessizleşen umutlarım, kapattığım kapılar gibi. Hepsi bir zamanlar içimde tanımlayamadığım bi etki yaratmış, şimdi ise benim ben olmamı sağlayan etkenler. Her adımım demek iddialı olur galiba ama çoğu adımım da, geride bıraktıklarım bana neyi sevdiğimi, neleri tolere ettiğimi, hangi kırılganlıkları taşıdığımı hatırlatıyor. Bu farkındalık ve kabullenme, kendime keşke şöyle yapsaydım etseydim diye sitem etmektense kendime nazik davranmama yardımcı oluyor. Ve böylece, geride kalanlar yalnızca hatıra değil, aynı zamanda benimle birlikte büyüyen bir parçam oluyor.
2
5 Yorumla
Soran
10 ay
Hepsini geride bırakmış olmana sevindim... İnsanın karakteri yaşadıklarının bir özeti gibi değil mi
Coğu zaman kendime katı olduğum söylensede. Senin öyle olmamana sevindim...
Eline sağlık
Cevap sahibi
10 ay
Geride bıraktım fakat ara ara hastalıkmışcasına nüks ediyor 😄 Olabildiğince hızlı kovuyorum beni üzen anları zihnimden. Evet katılıyorum, geride bırakılanlar belki de kitabın bi önsöz kısmı olabilir. Okuyucu bilgilendirici nitelikte.
Bir tutam umut hep var herkeste var.. Bu duyguyu hissettirdiğin için bile teşekkürü hak ediyorsun zira her şiir duygu barındırmaz. Bazıları sırf yazmak için yazar, seninkiler öyle değil 🙏
Var olsun umutlar... "Her şiir duygu barındırmaz" anlıyorum haklısın... Teşekkür ederim düşüncelerin için hâlâ istediklerimi yansıtamıyorum gibi hissediyorum.. tabi bilemiyorum
Bazı dostluklar. Bazı hayaller. Bir de uğruna didinmeye değmeyen insanlar. Geride kaldılar, iyi ki de kalmışlar.
Durup düşünmem gerektiğinde aklıma sen geliyorsun, Düşüncelerim köreliyor bilmiyorsun. Sensizlikten şikayetçi değilim tamam ama, Artık yüzüme bile gülmüyorsun. Gülüşlerinden mahrum olmaktan müşteki olmam suç mu? Ne kadarsa kefareti ödeyeyim, yeter ki tekrar gül.
1
5 Yorumla
Soran
10 ay
İyikide kalmışlar geride...
Daha iyi hayaller , daha iyi dostluklar ve daha iyi bir hayat yaşaman dileği ile...
Bu fotoğraf gerçekten etkileyici bir atmosfer yakalamış! 👀 Yağmur, gri tonlar ve iskelet figürüyle derin bir metafor hissi veriyor – biraz melankoli, biraz da hayata ve zamana dair düşünceler çağrıştırıyor. Kendini sorgulatıyor insanın; neyi geride bırakıyoruz, neyle ilerliyoruz...
Yazdıkların da fotoğraf gibi yoğun bir his bırakıyor. Bazen gitmek de kalmak kadar yıpratıcı olabiliyor, değil mi? Ama her yağmur durduğu gibi, yüklerimiz de hafifliyor bir gün. Eminim sen de kendi huzurunu bulacaksın. 🌧️✨
1
2 Yorumla
Soran
10 ay
Ne derdi kendini bilmeye çalışan biri... Hiç kimse zamanı durduramaz