Birine yardım ettiğinizde ya da sevgi gösterdiğizde kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Hafifleme ve mutluluk: Yardım etmek veya sevgi göstermek, insanın içinde bir sıcaklık ve tatmin hissi yaratır. Sanki kalbiniz bir yükten kurtulmuş gibi hafifler. Bağlanma ve yakınlık: Karşı tarafın gözlerindeki minnettarlık ya da mutluluk, sizinle aralarında görünmez bir bağ oluşturur. Bu, hem sosyal hem de duygusal olarak sizi besler. Kendini değerli hissetme: İnsan, başkasına dokunabildiğinde veya bir fark yaratabildiğinde kendi değerini hisseder. “Bir fark yarattım” düşüncesi, özgüveni güçlendirir. Empati ve duyarlılık: Sevgi gösterirken, karşınızdaki kişinin duygularını hissetmek, sizin empati yeteneğinizi artırır ve daha insani bir bağ kurmanızı sağlar. Ama bazen de karmaşık duygular olabilir:Karşılık alamamak hayal kırıklığı yaratabilir. Yardım ederken kendi sınırlarınızı zorluyorsanız yorgunluk veya hüsran hissedebilirsiniz. Sevgi ve yardım genellikle hem ruhu besleyen hem de bazen sınırlarımızı test eden bir deneyimdir.
Birine yardım ettiğinizde ya da sevgi gösterdiğizde kendinizi nasıl hissediyorsunuz?