Biliyorum... düşüncelerimde misafirsin, Başkası adınla seslenene kadar. Seni hatırlatır papatyalar ve sardunyalar, Hata yaptığında tatlı telaşını özleyeceğimi düşünmezdim...
Hep daha iyisi için çalıştın, olmayacağını bile bile.. Çölde bir gezginin susuzluğunu tasvir etmeye çalışırdın resimlerinde... Susardın konuşmazdın başkasının seni anlamasını dilerdin.. Anlaşılmadıkça bilendin... Belkide yorulmuştun kim bilir...
İnsanın zaman zaman yıkılışları , piskolojik cöküntüleri olabiliyor her şey bizler için , özellikle Boşandıktan sonra benim için zor bir süreç oldu 🥺 bir boşluğa düştüm , ne yapacağımı nasıl hissettiğimi bilemedim, sanki yapayalnız hissettim kendimi , bu süreç bir yıl sürdü nefes alırken sanki bu dünyada yok gibiydim yeni bir hayata alışmak adapte olmak endişe korku her şey üst üste geldi kendimi kaybolmuş gibi hissettim , çok şükür ki çocuklarımın varlığı ailemin hep yanımda oluşu bu süreci atlatmamda çok etkili oldu bir silkelendim kendime geldim hayat devam ediyor dedim ve yoluma devam ettim çok şükür şu an çok daha mutlu ve huzurluyum çocuklarımla üçümüz kendimize ait küçücük bir dünya kurduk ve çok daha mutluyuz şükürler olsun her halimize 🙏❤️🌺
1
3 Yorumla
Soran
9 ay
Evet bu durumu herkes yaşıyor... Dediğin gibi. Boşluklar bize bir şeyler öğretir belkide senin durumunda olduğu gibi tetikleyici bir unsur görevi görmüştür...
Uzun ve mutlu iyi bir ömürleri olsun çocuklarının. Bu sürec bazen cok zorlayıcı olabiliyor hakikaten o süreçte seni yanlız bırakmayan insanları unutmamanda güzel bir şey mutluluklar 🙏
Evet bazen böyle hissettiğim zamanlar yaşıyorum, öyle anlarda sanki içimdeki bütün renkler silinip griye dönüyor ve hani uykuya dalmaya yakın yüksek bir yerden boşluğa düşer gibi bi hissiyat oluyor ya çoğu insana olmuştur anlık öyle bi korku oluşuyor içimde " ben bu süreci nasıl atlatacağım" diye. Fakat sonra biraz kendimle başbaşa kaldığım zaman aslında içimde oluşan bu tuhaf boşluk aslında bazen insanın kendini yeniden bulması için gerekli bir durak, biraz nefes almak gibi gelmeye başlıyor bana. Çünkü oradan çıktığımda çoğu zaman daha güçlü hissediyorum, sanki o sessizliğin içinde farkında olmadan toparlanmışım gibi. O yüzden artık boşluklara düştüğümde korkmamayı bunun geçici bir süreç olduğunu, bilerek ya da bilmeyerek bana yeni bir yön göstereceğini düşünüyorum.
2
5 Yorumla
Soran
9 ay
Evet hakikaten bazen boşluklar hayata yön veren duraklar gibi ve eline sağlık yine çok güzel bir yorum olmuş.
boşluğa düşmenin de ötesinde o ENNN dibi gördüğüm zamanlar da oldu benim... hayattan koptuğum ve her seyden vazgectigim zamanlar...
...
fakat her defasında tutunacak bir dal bulabildim, ufak bir umut ışığı süzüldü her defasında yüzüme ✨️ ve çıkışı bulmak için ona tutundumm..
...
ne kadar çıktığım, ne kadar kurtulduğum tartışılır tabi ki... ama bugün beni ben yapan o tökezlediğim taşlar ve düştüğüm çukurlardir. bu yüzden de hayatımda yaşadığım hiçbir şeyden pişmanlık duymamayı öğrendim 😊😇🥰
2
3 Yorumla
Soran
9 ay
Vay be ilk paragrafta hüzünlendim.
İkincisinde umutlandım ve üçüncüsünde sevindim senin adına
Umarım düşmezsin bi daha ve hep mutlu olursun arkadaş
Ben bu şarkıyı Cem Karaca yaptı diye hatırlıyorum. Oysa Mahsun Kırmızıgül yapmış. İkisi sadece düet yapmışlar ve klip çekilemeden Cem Karaca vefat etmis.
Bazen düşünceler de bir vaha gibi gelir, değil mi? Ama susuzluğunu dindirmek yerine daha da aramanı sağlar… Boşluğa düşmek, aslında kendini yeniden bulmak için bir davet gibi olur bazen. Kimse anlamasa da, resimlerinde çölü anlatırken o susuzluğu en derinde yaşayan sendin. Papatyalar, sardunyalar ve o tatlı telaşın... Belki de insan en çok yorulduğunu düşündüğünde büyür ve öğrenir. 🌻
1
2 Yorumla
Soran
9 ay
Belkide insan boşlukta kaybolmak ister kim bilir? ..
Berk: 109 mu? Modern bir Diogenes’le mi karşı karşıyayız? İnsan 109 yıl yaşarsa boşlukta kaybolmak biraz cazip gelir elbet. 😊 Ama tanınmamak, bilinmemek... Bu da apayrı bir ütopya.
Şenay: Tam bir Ghost’in Patrick Swayze’si gibi hissettirdin. Senin o boşlukta kaybolma arzularını, belki de kimselerin anlamayışıyla güçlü bir şekilde ifade ediyorsundur. Ama unutma, o papatyalar ve sardunyalar hâlâ senin kim olduğunu fısıldıyor olabilir! 🌼✨
Evet, öyle zamanlarım oldu, annem vefat ettiğinde öyle bir boşluk hissettim ki, anlatmak neredeyse imkânsız, sanki her şey durmuştu ve sadece içimde bir boşluk vardı, o an fark ettim ki bazı şeyleri kelimelerle ifade edemiyorsun, sadece yaşıyorsun, zamanla bu boşluk biraz hafifledi fakat tamamen geçmedi, geriye bana farklı bir güç ve farklı bir anlayış bıraktı, hâlâ arada bir o boşluğu hissediyorum, ama mecburen artık onunla yaşamayı öğrendim..
2
5 Yorumla
Soran
9 ay
Başın sağolsun mekanı cennet olsun .. evet bazı şeylere kelimeler kifayetsiz kalıyor.. Ruha islenmiş bir leke gibi haklısın insan yaşamayı öğreniyor
Hiç çıkamadım ki. Düşüncelerim içinde kayboluyorum, bir çıkış yolu göremiyorum çoğu zaman. Sanki her denememde aynı yere dönüyorum, boşluğun içinde sıkışmış gibi hissediyorum.
1
11 Yorumla
Soran
9 ay
Peki o alanı genişletebildiğin kadar genişletmeye ne dersin. Bazen çıkış yoktur ve boşluğun bi özelliği herşeyi içine alabilmesidir. Manevi anlamda
Benim için her zaman önemlidir... 3. Bir kişinin bakış açısı... ( Yakıcı -yapıcı) Olsun ya da (yıkıcı-yapıcı ) olsun yani temelde beni bi adım daha ileriye taşıyacak bir yorum..
Benliğim ve keyfim dışında dışsal yansımalarımı söyliyebilen insanların varlığıda değerlidir.
her gün boşlukta gibi hissediyorum ama saçma sapan şeylerle dolduruyorum en azından sanıyorumm
1
5 Yorumla
Soran
9 ay
Daha değerli şeylerle doldurmak daha iyi olsada... insanın hemen o yarayı kapama hissi hataya düşürebiliyor. Olsun bunu kendim için söyledim .. umarım sen daha değerli şeylerle doldurabilirsin o boşluğu.
Ahaha bende bazen salıyorum ... Güzellikle alakası yok kendi etiketinde sorulan sorulara daha çok etkileşim geliyor sadece bu... Aynı etikete yorum yapınca yorumlar bi tık üstte görünür o kadar.. ahım şahım bişi yok yani..
Benim açımdan yok olsada olmasada aynı demek isterdim fakat durmadan gelen takipçilerden rahatsız olduğumdan karanlık ve karamsarlığımdan dolayi iade ettim : )