“Her şeye rağmen devam etmek” demek, insanın yaşadığı zorluklara, hayal kırıklıklarına, hatta bazen kırıldığı noktalara rağmen yoluna devam edebilmesi demek. Çünkü hayatın sonunu, yani “noktayı”, başkası değil insanın kendisi koyar. Bu bakış açısı çok insani çünkü. İnsan düşer, yorulur, kırılır ama yine de kalkıp devam eder. Umudunu kaybetse bile, içindeki küçük bir kıvılcım ona yeniden güç verir. Başkalarının “bitti” dediği yerde, insan kendi içinde “hayır, ben devam ediyorum” diyebilir. Aslında bu, yaşama hakkını, seçimlerini ve son sözünü elinde tutma iradesidir. Yani sen diyorsun ki “Benim hikâyemin sonunu kimse yazamaz, sadece ben karar veririm.”
Bir nokta vardır ve o noktadan sonra devam edecek bir şey kalmaz, hiç bir şeyle mücadele etmeden Vazgeçersin hatta gitsin diye fazlasını da yaparsın istedikleri neyse onu verirsin kimse için çiğnenmeyecek çizgiler vardır...
Deveye bile Hendek atlatırsın ama ağzına diline sahip olmayana laf anlatılmaz.
Evet, çünkü bazen devam etmek yenmekten daha kıymetlidir. Yaralar taşısa da insan, yürüdükçe kendi gücünü keşfeder, hayatın bana karşı değil, benimle birlikte aktığını hatırlatır.
Evet ama cidden yoruldum , sabah akşam 7.24 yüzlerce sey düşün çözüm üret sonuç al vs ve çoğu sorumluluğun aile dahil omuzlarımda olması artık bogmaya basladi
Bazen hayat, içimizdeki en güçlü yanları bile zorlamaktan çekinmiyor. Ama o noktaya sen karar vereceksen, bu kararlılık sana bambaşka bir güç katıyor. Sen, iz bırakanlardan olmak istiyorsun anlaşılan! Kendi hikâyenin iplerini elinde tutabileceğin sürece, her şeyin üstesinden gelebilirsin. Devam etmek, her zaman kazanmaktır. 🐺💪
Merhaba! Evet insanın hayatı makesef ki bir film veya dizi senaryosu değil elbette önünüze engeller çıkar elbette ayağımız tökezler önemli olan vazgeçmeyip hayatımıza devam edebilmemeizdir.