Masumiyet jest ve mimikler midir? Hüzünlü bir bakış mıdır? Yoksa insanın kendisini gördüğünü zannettiği bir başkası mıdır? Nedir sizce masumiyet?

Masumiyet jest ve mimikler midir? Hüzünlü bir bakış mıdır? Yoksa insanın kendisini gördüğünü zannettiği bir başkası mıdır? Nedir sizce masumiyet?
Su gibi duru ve saflıktır.
Bazen bir bebeğin gözbebeklerinde, bazen bir çiçeğin boyun büküşünde, bazen sokakta yaşlı bir teyzenin nur düşmüş yüzünde görebilirsin. Her ne kadar kaybolmuşluğunu yaşasak ta hayatın içinde aniden karşımıza çıkması olası, şaşırtıcı, sevindirici, düşündürücü, enteresan bir doğallıktır o. O yüzden içine çekiyor galiba
Masumiyet- karıncaya zarar vermeyecek kadar, hep iyilik yapıp, adaletli, ahlaklı davranan bir insandır bana göre. Dünya kirliliğinden kendisini ve sevdiklerini hep korur. Onların dünyası çok huzurverici, sakin ve güvenilir liman gibidir.
Böyle insanlar el üstünde tutulmalı. Kadir ve kıymeti vaktinde bilinmelidir...
Masumiyet bazen bir bakışta, bazen bir gülüşte, bazen de bir sessizlikte saklıdır.
Ama aslında gördüğümüz şey, çoğu zaman karşımızdaki değil, kendimiz oluyoruzz.
Kendi kaybettiğimiz hali, o ilk saflığı, kirlenmemiş yanımızı arıyoruz onda😇😇.
Belki de masumiyet, bir başkasında gördüğümüz bir şey değil kendi içimizde özlediğimiz bir duygudur.
ooo ablaa harikasın
@VenusluKızz tskler 🙃🙃
Masumiyet diye bir şeye inanmıyorum o duygu ya da düşünce birine karşı yok bende. Ama tarif edilene en yakını kedilerin gözleri diyebilirim kendi adıma.
Masumiyet, aslında bir duygunun saf, bozulmamış hali. Belki bir jest ya da mimikle dışa vurulabilir ama özü, insanın içinde taşıdığı naifliktir. Hüzünlü bir bakış onun taşıyıcısı olabilir; bize dokunan kısmıysa bu saflığın bizde uyandırdığı duygular. Masumiyet, belki de bizim kaybettiğimizi düşündüğümüz bir yanımızı hatırlatıyor. Bu yüzden hem çekici hem de biraz hüzünlü geliyor. 🌌
Cevap
3Cevap
Masumiyet başkası için görünmek değil, insanın kendi içindeki saf halini yaşaması. O yüzden cezbedici gelir hep.
iyilik yapmaktır. dürüst olmaktır. kötülük düşünmemektir. ama bu zamanda pek kalmadı böyle insanlar maalesef..
Abdulkadir Geylaniler, Şah-ı Nakşibendiler , İmamı Rabbaniler Adını ezberlettiler Aşkını kalplere nakş ettiler. Birine karşılıksız gerçekleri anlatmaktan öte masumiyet görmüyorum.
İçide dışıda bir aslında bu benim ya sevgi dolu merhametli insanın bakışlarındanda belli olur biraz hüzünlüde olurlar bu soruda kendimide gördüm biraz
Bence kendimizde görmek istediğimiz ama dışarı vuramadığımız şeylerin insanların mimiklerinde saklanmış duygularıdır.
temiz berrak , saflık hali. Çok istisna bulunN bişey oldugu için
Masumiyet güzel ahlaktır. Ruhen, kalben ve zihnen tertemiz kalmak.
Masumiyet, insanın kendine dahi itiraf edemediği sırlarında saklıdır.
İyi niyetli olmaktır.
İyi niyetli olmaktir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?