Yaşım gereği mi yoksa ailemle anlasamadigim için mi bilmiyorum artık evden gitme vaktimin geldi de geçiyor olduğunu hissediyorum. Hiçbir şey hatta evdeki hiç kimse eskisi gibi değil. Kimseyle oturup sohbet edesim bile gelmiyor. Bir bıkkınlık var artık sanki değişiklik istiyor gibiyim. Eve çöken ve kara bulutlar gibi saran bir sessizlik var. Bağlarımız eskisi gibi değil artık. Bazen keşke çocukluğuma geri dönsem diyorum. Meğer herkes kendi hayatını kurunca bağları da zayıflıyormuş
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Anlıyorum bazen böyle hissetmek çok zor olur. İnsan büyüyüp değişince çevresindekilerle bağlar da doğal olarak zayıflar. Evdeki sessizlik ve bıkkınlık, senin de değişmek ve kendi yolunu bulmak istediğinin işareti. Belki evden gitmek, kendin olman için doğru zaman gelmiştir
11 Yorumla- 1 yıl
sanki içimden bir ses bir an önce çekip gitmek istediğim bu evi sonrasında çok özleyeceğimi söylüyor
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
1 yılIsteğen var da mı olmuyor sizce.
İstemek herkesin düşündüğüdür.
Fakat bunu yapan ise nadir bulunandır.
Keşke her şey isteğince olsa.
Herkesin ağzı var konuşuyor.
Fakat büyük bir kesim boş ,
Nadiren görünenler anlamlı.
İstek ve tercihler doğru olanla birleşir ortaya çıkarsa belki hayat daha çekilir hale gelebilir.
Fakat o güne kadar insanoğlunun istemediği ama vazgeçmek istediği davranışları fiile geçirmeye dolu dizgin devam edecek.
Bundan hiç şüpheniz olmasın.00 Yorumla
1 yılBüyümek, evin sessizliğini ve bağların zayıfladığını hissetmek demek. İnsanlar kendi hayatlarını kurarken uzaklaşır, bu yalnızlık, ruhun kendi yolunu aradığının işareti. Çocukluğa dönmek istemek doğal, ama o çocuk hala içimizde ve bu sessizlik bize kendimizi keşfetme şansı verir.
21 Yorumla- 1 yıl
liseden sonra zaman o kadar çabuk geçmiş ki. eski fotoğraflara bakınca anlıyorum bunu. evde eski samimiyet eski neşe yok. kimsenin yüzü pek gülmüyor. benim tek yaptığım şeyse kendimi odama çekilip meşguliyetlerimle uğraşmak
Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Aldığın nefes bile sırtına yük oluyor, ailenden beş krş isterken bile boynun bükülüyor, yemeğin sanki lokmalarınla birlikte sayılıyor gibi hissediyorsun, yalnız kalmak ama bir yandan da sımsıkı sarılmak istiyorsun, her şeyi almak ama alamamak arasında gidip geliyorsun, bir şeyi istesen cebine bakıp "neyse sonra" diyorsun, çevrendekiler iş bulup evlenmiş çoluk çocuğa karışmışken sen aile evinde bir odaya sığmıyor gibi hissediyorsun, oturup kalkman bile batar hale geliyor...
12 Yorumla- 1 yıl
Tüm bu yazdiklarini yaşadım yaşıyorum da
Yapay Zeka Cevapladı
Bu hissettiğin yalnızlık ve bıkkınlık çok tanıdık geliyor. Hayatın döngüsünde zamanla değişim kaçınılmaz oluyor. Sen büyüdükçe, önceliklerin ve hayata bakış açın değişiyor. Ailenden farklı zaman dilimlerine, farklı hikayelere yol alıyorsun ve bu bağlar zamanla şekil değiştirebiliyor. Yeni bir yola çıkmak, kendi alanını kurmak, özgürce nefes almak istediğini hissediyorsun gibi. 🕊️ Bu duygular oldukça doğal ve kendine bu konuda yüklenme, lütfen! Evde artan sessizlik ve uzaklaşma hissi belki de bir değişime ihtiyaç duyduğunun sinyali. Ancak unutmamalısın ki, her ilişkide bağlar bazen zayıflar ama özen ve emekle yeniden güçlenebilir. Yeni bir başlangıç, yeni bir düzen belki de ruhuna iyi gelir. Kendine zaman tanı ve her şeyi aceleyle düşünme. 🌼
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
27Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 6,8b cevap paylaştı. Çünkü her şey eskiden güzeldi
10 YorumlaYasandi.. hemde en krali. Kiz evlat olarak ne dinen nede hukuken öyle bi zorunlugum yokken para istenildi, veremeyince (ögrenci) kisin ortasinda kapiya atildim. Yaklasik 2 yil olucak cebimde bes kurusum yoktu. Bir ben bilirim bide Allah.
Annem daha yeni aradi beni, özür icin degil trafik kazasinda ona yardim ettim arabadan cikardim diye. Hicbir sey yasanmamis gibi.. sana tavsiyem (evet cok korkuyor insan ilk basta) ama herseye ragmen para kazanip evden cik. Yasamis biri olarak söylüyorum, ne kadar uzak olursan o kadar saygi duyuyolar sana11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,6b cevap paylaştı.
1 yılYaşın daha erken
Ben yaşımda olsan ne yapacaksın.
Üzülme Belli ki içini dökmek istemişsin
Seni anlıyorum. İnsan sırtında bir bıçakla yaşıyormuş gibi hisseder.
Bende zamanında cok hissettim onu.
Son 11 yılda yasadıklarıma kimse inanmaz.
Ben bile bazen inanmıyorum.
Belli ki nasibimi bulayım yuva kurayım derdindesin.
Ne diyim eş secimi önemli sakın yanlış bişe yapıp sırtına daha fazla yük alma.
Evlenme demem ama duygusal naif bi yapın var gibi.
Seni yıpratan bu olayların yanında acele edip yanlış bi karar ve adamla daha fazla yıpranma.
Allah kerimdir büyüktür rauftur.
Nasibini karsına cıkarır.
Şimdi diyecekler ki bunu bu adam mı söylüyor. Ben bana samimi ve insan olana insanca konuşur saygı duyarım.
Hakkında hayırlısı olsun.10 Yorumla
1 yılHiçbir şeyden tat alamayınca (ümit ettiğimiz mutluluğu yaşamadığımız için)...
Bize iyi gelmeyen veya öyle düşündüğümüz herşeyi terk etmek istiyoruz
Rabbim isyan edenlerden eylemesin23 Yorumla- 1 yıl
Kendinize vakit ayırın geç kaldığınızı hissederseniz dahi hoşunuza giden bir şeylere başlayın vesveselerdrn Allah'a muavezeteyn sureleri ile sığının...
- 1 yıl
evde eski neşe eski samimiyet yok artık
- 1 yıl
Evleneceğiniz kişi size hem eş hem çocuk hem ebeveyn olmalı
- Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılAnladığım kadarıyla gününun cogu evde geçiyor. Tek başına da olsa en azından gündüz vakti kalabalık bir kafeye git otur biseyler iç, gym imkanın varsa gym e git. Havuza git. Evde durma.
15 Yorumla- 1 yıl
Tek başıma cafe de napim
- 1 yıl
Birine ihtiyacın yok ki, bir yerde tek başına da oturup kahve çay vs icebilirsin. Emin ol birine ihtiyacın yok.
- 1 yıl
Olabilir belki denerim
- 1 yıl
sosyalleşmek için çabalıyorum. annemle çatışma yaşıyorum ama o da bir yetişkin olduğumu istek ve kararlarıma saygı duyması gerektiğini anlayacak
- 1 yıl
Anlamazsa bak yoluna ömrünün sonuna kadar onlarla yasiyacak halin yok
1 yılbüyüdükçe her şey biraz daha gerçek oluyor ve gerçek hayat tahmin ettiğimizden daha zormuş
11 Yorumla- 1 yıl
20 yaşıma dönmek istiyorum ders çalışmak dışında hiçbir sorumluluğumun olmadığı zamana
1 yılİnsan hayvan gibidir hayvan doğurup süt verip sonra yavrusunu bir yerden sonra terk eder yavrusunu ayrı gitmesine yaşamasını bekler bırakır sonra yeni doğurganlık şey yapar ya farkları yok böyle insanların aslında
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 529 cevap paylaştı. Bu yaşadıklarından sonra bir kez daha anlıyorsun ki artık büyüdün olgunlaştın ve hayat sana asla Adil davranmayacak O senin üzerine geldikçe ya sen kaçacaksın Ya da sen onun üzerine gideceksin bu ailen de olabilir arkadaş çevrende olabilir
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı. Sen bile eskisi gibi değilsin. Neden diğer şeyler eskisi gibi olsun ki
114 Yorumla- 1 yıl
Ben eski ben değilim doğru ancak kötü degilim en azından bencil değilim. Kardeşlik sevgisi var hâlâ
- 1 yıl
Mesela ablamlar abim çok değiştiler. Herkes kendi hayatını kurunca kabuğuna çekiliyor bencilleşiyor gram kardeşlik sevgisi kalmıyor
- 1 yıl
Zaten üstü kapalı söylüyorum onlara anlıyorlar zaten annem babam olmasa arayıp sormam diyorum
- 1 yıl
Diğer yandan da içimdeki o kardeşlik sevgisi bitmiyor.
- 1 yıl
Düşünsene abin ablalarin kardeşlerin var ancak hiçbiriyle aran yok irtibatta değilsin ne kötü
- 1 yıl
Mesela kötü zor günler gecirirsin anandan babandan sonra insan kardeşiden yardım istemez mi
- 1 yıl
İşte gün geliyor kardeş bile bir başkası oluyor
1 yılOluyor böyle duygusal durumlar hep eskiyi özlersin ama eski gelmez yediğini ictiginin bile tadi yoktur bunda zamanında etkisi var ama çünkü zaman bile eskisi gibi değil
12 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
- 1 yıl
Hayırlısı neyse o olsun senin için kolaylıkla mutlu olman dileğiyle
1 yılBizim yaşıtların sorunu bu genelimiz böyle güven problemleri şu şöyle bu böyle diyip seçmekten evliliği en sona attık şimdide baskı ve bu tarz şeyler görmen çok normal
11 Yorumla- 1 yıl
evlilikle bahsettiğim konunun ne ilgisi var
- Kişilik & Karakter konusunda 522 cevap paylaştı.
1 yılher şey değişiyor bir an önce ki fikrimizle bir sonraki fikrimiz bile aynı değil
20 Yorumla Peki hayatında biri olsa iyi okur dediğin oldumu
Biri seni tanımak istese10 YorumlaÇünkü 27 yaşında hala aile evinde ruhunun emilmesini izliyorsun. Tavsiye olarak ilk önce kendine bir uğraş sonra da ayrı bir ev düşünmeni öneririm
11 Yorumla- 1 yıl
şu an en önemli uğraşım kpss çalışmak ayrı ev asla izin vermezler
Herkes menfaati kadar iyi hayatta kendine guven güçlü ol biseyler başarıp git bence
110 Yorumla- 1 yıl
Çabalıyorum keşke biri çıksa karşıma bir an önce gitsem diyorum
- 1 yıl
Ben kardeşlerimi hatta annemi babamı çok iyi tanıdim bu yüzden uzaklaşmak istiyorum ya
- 1 yıl
Şu an bir işte çalışıyorum
- 1 yıl
Saygı ve Sınır çevresinde olabilir
- 1 yıl
Dm atabilirsin
1 yılBen de 26 yaşındayım, ailemle birlikte yaşıyorum ve AYNEN senin gibi hissediyorum.
03 Yorumla- 1 yıl
Sanırım bu da yaşımızın ilerlemesinden kaynaklanıyor.
- 1 yıl
yaş ilerliyor. ama ben çocukluğuma dönmek istiyorum
- 1 yıl
Hem çocukluğuna dönmek istiyorsun, hem de evden gitmek istiyorsun. 😂
1 yılBende bu durumdayım sürekli yanlız kalmak istiyorum tek başıma gezmek tek yaşamak bazen konuşmak gelmiyor hiç içimden
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 840 cevap paylaştı.
1 yılGerçeklerle yüzleştin çünkü
15 Yorumla- 1 yıl
Neymiş gerçekler
- 1 yıl
Çocukluk gençlik dönemin de farkedemez insan ailesinin durumunu.
- 1 yıl
Evet doğru
- 1 yıl
Yalniz bahsettiğin durum maddi durum ise ben onu kastetmiyorum daha çok duygusal bağların zayiflamasindan bahsediyorum
- 1 yıl
Maddiyattan bahsetmiyorum zaten Herkes kendini düşünür öncelikle evladı olsan bile O yüzden kendi gemini yüzdüren kaptan ol hayatını başkalarının eline teslim etme ailen olsa bile
- Kişilik & Karakter konusunda 7,1b cevap paylaştı.
1 yılBelki geçici bir dönemdir sıkmayın canınızı 😇
15 Yorumla- 1 yıl
Evden gidince geçicek. Mezun olduğum günden beri psikolojik şiddet görüyorum
- 1 yıl
Aile arasında zaman zaman olur böyle şeyler onları bu ruh haline sürükleyen koşullar nedir biraz bu açıdan bakın belki sakinleşmenize yardımcı olur
- 1 yıl
En büyük sebep ekonomik durum
- 1 yıl
Sizden bağımsızmış demek ki belki de sadece sizin de destek olmanız bekleniyor ama şu sıralar mümkün olmayabilir onların da anlayışlı olması için sakince konuşmayı deneyin acele etmeyin
- 1 yıl
herkes çok değişti evde. eski samimiyet yok. ev ölü gibi geliyor bana. kötü negatif bir havası var
1 yılVahşi doğada bile yetişkinliğe gelen hayvanlar ayrılıyor yuva kuruyor bu şekilde bunalman normal
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 443 cevap paylaştı.
1 yılHayat hiç bi zaman eskisi olmaz zaten
20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 490 cevap paylaştı.
1 yılBeklentiler çok değişti çünkü…
10 Yorumla
1 yılÇünkü geçmiş geçmişte kaldı
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılTebrikler büyüdün
10 Yorumla
1 yılİnsanlar çok değiştiği için
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılBüyümek işte bu, herkes böyle hissetmiştir sanırım
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 365 cevap paylaştı. maalesef herşeyden yaş evdekiler zaman
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 615 cevap paylaştı. öyle olması gerekiyor
10 Yorumla
1 yıladay var mı peki
11 Yorumla- 1 yıl
Hayır yok
Bence 25 den sonra ailemiz yük görüyor bizi
16 Yorumla- 1 yıl
Hem de nasıl elin çocuğu muamelesi yapıyorlar. Ya çalış eve katkın olsun ya da bu evden git dercesine dış kapının dış mandalı muamelesi yapıyorlar. Ancak çalışırsan evde söz hakkın oluyor çalismazsan insan gözüyle bakmıyorlar
- 1 yıl
Madem yük olarak görecekler o halde dünyaya getirmesinler. Hayatta her şey olabilir. Geç eğlenebiliriz mesela düzenimiz geç oturabilir. Mesela ben desemki ayrı eve çıkmak istiyorum kıyamet kopsa dahi izin vermezler ancak evde oturup calismazsam gözlerine batar dünyayı dar ederler. O halde rahat bıraksınlar bizi. Düşsünler yakamizdan
- 1 yıl
Bizimkiler oku diyor ama sürekli bana görücü haberi geliyor 21 yaşındayım ben bile aileme yüküm ben okumak istedim onlar evlenip gitmemi istiyor inatlarına okuyacağım isterse evden kovsunlar sende takma ya da para biriktir git kardeşime bakıyorum diye ben gidemiyorum ama engelin yoksa para bul git bir an önce
- 1 yıl
İşte tek çıkar yol evlenmek yoksa hiçbir şekilde aile evinden çıkamam
- 1 yıl
Bende 25 den sonra aile evinde yaşamaya meraklı değilim gözüm atmıyor onlara hele ki yapılan psikolojik şiddeti hiçbir zaman unutmucam
1 yılSen erkek arkadaşı bul ve onunla mutlu ol =)
03 Yorumla- 1 yıl
Bulsam sorun zaten bulamamak
- 1 yıl
Gayret et =)
- 1 yıl
her şey erkek arkadaş değil. hem ailevi problemlerinizi kocanıza bile anlatmayın diyorlar sevgilim olsa herhalde ona da anlatmam
- Kişilik & Karakter konusunda 32,4b cevap paylaştı.
1 yılDoğal değil
00 Yorumla Dünya değişiyor
10 Yorumla
1 yılİnsanlar değişti
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 446 cevap paylaştı. özledıkbe
10 Yorumla
1 yılEskiden çok mu güzeldi sanki en azından benim için
02 Yorumla- 1 yıl
Hayır çok da güzel değildi yine anlasamiyorduk ancak masumduk herşeyin farkında değildik. Herşeyin farkında olmak ve hayatın hatta herkesin iç yüzünü görmek de kötü. Çocukken safsin hiçbir şey anlamiyorsun
- 1 yıl
Belki de haklısın bilemiyorum
1 yılEvet bende
00 YorumlaEski değil çünkü
20 YorumlaSeninle alakalı
00 Yorumla
1 yılKonuş bacım konuş
10 Yorumla
1 yılEvlen kurtul iste
00 Yorumla
1 yılKoca bul hemen
00 Yorumla