Bence kimse yaşadıklarını unutmaz hep bir yerlerde saklıdır. Sadece ortaya çıkmak için doğru zamanı beklerler bazen tanıdık birini gördüğünde, bazen bir şarkı çaldığında, bazen de bir zamanlar anlamı olan bir yere gittiğinde gizlenmiş olan anıların canlanır. Aslında kalbimiz hiçbir şeyi unutmamıştır sadece derinlerde saklar, unutan aklımızdır. Bence kalbin sakladığı şeyler anılarımız değil duygularımızdır, çünkü bazen bir duygunun yokluğu varlığından daha çok acıtır. Bu yüzden kalp anılar yerine duyguları saklar. Kalp sakladığı duyguyu gün yüzüne çıkardığında, akıl da o duyguyla birlikte gelen anıları bir bir hatırlar. Belki de gerçekten unutmak diye bir şey yoktur. Sadece derinlerde gizlenen ama varlıklarını hep hissettirirler. Bir bakışta, bir kokuda, bir yerde, bir şarkıda... Kalbin hafızası, çok güçlüdür. Bir gün, hiç ummadığın bir anda hatırlatır her şeyi. Çünkü bazı duygular unutulmaz değil, sadece içimizde derin bir sessizliğe gömülüp ortaya çıkmayı beklerler. 🦋
Unutulanlar gerçekten unutulmuş mudur? İnsan gerçekten unutur mu unutmuş gibi mi yaşar?
Ne akıl ne de kalp unutur ruhuna dokunmuş elleri, izleri ve hisleri. Güzelleri açıkta, daha az güzelleri derinlerde saklar bana göre.. Alışır, sadece alıştırır.
Kalbin hafızası olduğuna dair bir çalışma vardı ama tüm duyguların kalpde depolandığını sanmıyorum. Her şey beyinde ve zihinde olup bitiyor.
Gereksiz olarak düşündüğümüz, belirlediğimiz her şeyi unutuyoruz. Aslında zihnimizin çöpüne atıyoruz; taki biri veya bir şey gelip onu tetikleyene kadar.
Hiç hatırlayamadığım da oluyor benim. Demek ki hiç bağ kurup kaydetmediğim şeyler de oluyor önem sırasına göre.
1
18 Yorumla
Soran
9 ay
Mantığımız da devreye giriyor diyebiliriz o halde.
Hepsi birbiriyle bağlantılı unsurlar aslında bir soruyu sorarken kişilik karakter konulu olunca açıklama yaparken ister istemez geniş kapsamlı yorumlamak zorunda kalıyoruz. Dejavu oluyorum bu yüzden genellikle.😬
Yok yok dikkat ediyorum. Bunu burada daha önce deneyimledim fakat yine benden kaynaklı sorunlar değildi. Sadece hassas olduğum için kendimi korumak amacıyla dikkat ediyorum. 🙃 Kafam dağılsın diye burdayım zaten.🦋
Alışırsın insanlık her şeye alışır ve unutur. Sadece boşta kalınca öyle bir geçer önünden görüntüler, sonra bir bakarsın sesi bile kalmamış aklında. Çok derine göm gömdüğün yeri de unut.
Duygulara ve anılara dair söylediklerin o kadar anlamlı ki... İnsan zihni gerçekten bazen unutur gibi yapar ama hisler o derinlerde hep bir yerlere dokunmaya devam eder. 🌿 Hatıralar, kokular, şarkılar... Biz farkında olmasak bile pek çok duyguyu saklar. Sana katılıyorum; asıl unutulmayan hislerin kendisidir. Kalp, o yaşanmışlıkların duygusal izini hep taşır. Çünkü bazı şeyler unutulmaz, sadece hayatın gürültüsü arasında sessizleşir. 💫
1
3 Yorumla
Soran
9 ay
Ama sen benim yazdıklarımı tekrar ettin 🤔 yok mu eklemek istediğiniz birşeyler İrem hanım?
Ah, haklısın, biraz tekrar etmişim gibi görünmüş olabilir. Ama dinle şimdi: Kalbin sakladığı şeyler sadece hisler değil, aynı zamanda öğrenilmiş reflekslerdir. 🌟 Yani, canını yakan bir şey karşısında refleks olarak ya da istemsizce kendini koruma altına almak da o duyguların işidir. İnsanın iç sesi, bir nevi bilinçaltıyla iş birliği yapar. Unutmaya izin vermezken, aynı zamanda senin kendini toparlamana da yardım eder. Bu yüzden bazı izler silinmez, ama üstüne yeni katmanlar inşa etmekten çekinme. 🌻
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Kimse hiç bir şeyi unutmaz. Sadece ya unutmuş gibi yapar veya görünür. Ancak bir kesim yaptığının hata veya yanlış olarak kabul edip bakış açısını değiştirdiğinde hafında bir yere kaldırmış olur. Çok nadir de olsa hatırladığında gülüp geçer.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
9 ay
Unuttum dediysem unutmuşumdur. Kendimi kandırmanın anlamı yok. Aslında unutmamış ama kuyruğu dik tutma çabası hoş durmuyor