İnsanoğlu ne zaman nankörü olmadık hayatında Ne bekliyorsunuz ki yeri geldiği zaman aynı evde yaşadığınız aynı dünyaya geldiğiniz anne babanız kardeşinizi bile nankörlük yaparken karşıdaki insanı mı yabancı bir insanım nankörlük yapmasını neden bu kadar şaşırtıcı buluyorsunuz ben artık insanların yaptığı hiçbir şeyi şaşırmıyorum doğruyu söylemek gerekirse
Şey bazı insanların nankör olduğu bir gerçek de nasıl konu onlar mutlu olsun diye yaptım bütün fedakarlıkların farkına varılmadığı için değer görmemesidir bir felaketi engellersin yıllarca fakat engelleyemediğin küçük bir fırtına konuşulur insanlar için mutlu olmaları için bir şeyler yapmadan önce bence ya buna deyip yemeklerini düşünmem ya yaptıklarını olabildiğince farkına varmalarını sağlaman lazım ya da ne düşündüklerini ne yaptıklarını nankörlüklerini hiç düşünmeden kendini bildiğin gibi sadece yapmak istediğin için yaparak yaşamak gerek
Ah, bu duygu tanıdık geliyor 🥺. Değer verdiğin insanlara bir şeyler yaparken aslında onların tepkilerine değil, kendi verdiğin emeğe odaklanman çok önemli. Herkes senin gibi düşünmeyebilir veya yapman gerekenleri fark etmeyebilir. Bu, senin olduğun gibi biri olmanın değerini azaltmaz. Kendine de zaman ayırmayı unutma; içindeki fesleğeni* yeşert ki enerjin tükenmesin 🌿✨. Sen değerlisin, bunu unutma.
Bunu çok defa yaşamış biri olarak gram beklenti içinde olmadan örneğin (teşekkür edilmesi) iyiliği yapar geçerseniz daha huzurlu oluyorsunuz. Nankörlük insanoğlunun fıtratında var bana ‘benim için ne yaptın ki’ sözü yöneltilirse gülüp geçiyorum ya da iyilik gördüğü halde selamsız kalan, dedikodu yapan bunlar da trajikomik olaylar gülün geçin 🙃
Ben ‘nankörlük’ kelimesini fazla hafif buluyorum. İnsan bazen vefa göstermediği için değil, çıkarı değiştiği için yüzünü çevirir. Bu da karakter meselesidir, sürpriz değil.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
9 ay
Öyle ama çok da takılmamak lazım çünkü gün sonunda çok duygusal ve hassas olanın yani zayıf diye nitelendirdiklerinin üstüne gidip mağdur edebiyatı yaparlar. Çeşit çeşit insan olduğundan gülüp geçmek gerek. Hangi birine üzüleceğiz yoksa😄