Bu züğürt tesellisinin işe yaradığı biri var mı sahi 🙄
Siz hangi konularda kendinizi kandırırsınız daha çok?

Bu züğürt tesellisinin işe yaradığı biri var mı sahi 🙄
Siz hangi konularda kendinizi kandırırsınız daha çok?
İnsan, acıyı, korkuyu veya gerçeğin ağırlığını taşımak zor geldiğinde kendini kandırmak ister çünkü bilinçli olarak yüzleşmek, bazen cesaretin sınırlarını zorlar. Ben de zaman zaman kendi gözlerimi kapatmış, gerçeği ertelemek için kendime küçük masallar anlatmışımdır ama eninde sonunda, yüzleşmekten başka bir çıkış olmadığını öğrenir insan.
her şeyi kabul edebilirim; çünkü kendimi kandırmam, sonucu daha üzücü hale getirebilir. konu ne olursa olsun, yaşadığım hayat tecrübeleri bunu bana net bir şekilde öğretti. Üzücü bir durum varsa, onu kabul etmek gerekir.
en kötüyü düşünüp buna adapte olmak gerekir; sonuç iyi olursa sevindirici, kötü olursa zaten üzülmemek gerekir. bir şeyi yanlış yaptığımı bilerek yapıyorsam, doğru deyip kendimi kandırmam..
kendini kandıra biriside olursa boş yere kendini kandırma diye söylerim bunu söylemek güzel oluyor.
kendi hayatımdan son 2 yılımı alırsam kendimi kandırmamak için kendimi zor tutuyorum..
bu konular uzun ve hassas konular.🐤
Yaklaşımın ve bakış açın benimle çok aynı bu konuda. Bazen kendimi kandırdığım şeyler oluyor ama bu pişmanlıklarıma odaklanıp hayatı kendime zehir etmemenin bir yolu da aynı zamanda. Kendimi kandırmak için çok özel çabalayıp bir yalana inandırmaya çalışmadım en azından. Ama kimilerinde bunun boyutu tam olarak böyle. Bu insana sadece zarar verir.
Bi bakıma iyi ama bazen bu kadar güçlü olmayı istemediğim zamanlar oldu. Çünkü böyle olduğun zaman insanlar çok daha acımasız davranmaya başlayabiliyor. Nasıl olsa sana bişey olmaz, seni etkilemez kafasıyla yaklaşım gösterebiliyor. Bazen güçsüz olup insanları kendine getirmek çok daha kolay olabilir.
Evet bazıları hiç yoktan kendine dert üretip depresyona giriyor ilgi bekliyorlar herkesten. Özel muamele görmek istiyorlar falan. Biz de kan kusar kızılcık şerbeti içtim deriz öyle kendi içimizde çözüm bulur kendi kendimizi iyileştiririz falan hey yavrum hey ajsjdkdkfkfkfkfkfk
Aman sanki madalya mı takıyorlar +10 puan desek ne oluyo. Güçlüsün diye gelen vuruyor giden vuruyo be sanki benim kalp çelik kurşun geçirmiyor ajajajajsjksjsksksk
Ben çok empatik biriyim öyle deme ajsjsjdkdkdkdkdk ama empati yapamayanlara bu özelliği kapatmak lazım haketmiyorlar.
Muazzam olduğum kesin. Bir dedikodu yaparım mesela hayran kalırsın, milletin kuyusunu kazmak desen üstadıyım, türlü şeytanlıklarım vardır ve hepsinin hakkını veririm. Eeeee muazzamlık böyle bişey ahahahahajajajsjsjdkdkd
Tevazuda da öyle üstüme yok en mütevazi benim derken yeni bir açılım eklemiş oldum ahahahahahaha Aslında TDK bünyesine beni dahil etse ne açılımlar katardım ülke açısından büyük kayıp ahahahahahahsjd
Yok yahu o benim şımarıklığımdan tamamen. Biraz da laf lafı açtı haliyle :)) katkın için teşekkürler
Kişiye göre değişir. bazen insanlar ağır geldiği için kendini kandırır.. öyle değilmiş gibi apar sanki acıları hafifletecekmiş daha ii hissedecekmiş gibi.. ama alakası yok. kendimden biliyorum elinde sonunda o acı dönüp dolaşır insanı bulur. bu yüzden de ne acı varsa çeksinler kendini kandırmasınlar bence.
👏
🙏 :)
Kendini kandırdığımı düşündüğüm bir kaç konu oldu. Fark ediyosun ama sonra, genel olarak gerçekliğe aşık biriyim ama her şey apaçık göze sokulurken, kendini kandırmaya devam etmek aslında asıl ucuzluk değil midir?
Kendini kandırmaya devam etmek ucuzluk tabi tamamen katılıyorum bu konuda sana
Kandırmayın
Kaldırılmayın
Ne olursa olsun bir hayele kapılmayın diyerek senin soru üzerinden bir mesaj veriyorum müsaadenle
Kamu spotu mu ajsjdjdjff
Soru çok uygundu, kendimi teğet geçip bu soru üzerinden tüm kamuya sunayım dedim :)))
Çok duyarlısın gerçekten
Biliyorum hem duyarlı hem düşünceli hem de diye devam edebilirim ama biliyorsun ki tersten övmeyi daha çok tercih ederim. Gömerken kendini övenlerle de ilgili bir soru gelir mi bi kamu malı da oraya ayarlayalım :))
Vardı öyle bir sorum evet
Öyle mi soruda mı sordunuz ne kadar manidar soruların var öyle sanki geleyim de kamuya sesleneyim diye sormuşsun gidip hortlatayım mı :))
Öyle benim sorular artık nereden esinlenip de soruyorsam ben de bilemedim ajajsjskdkdkdk
Çok ilginç çok değişik bir kadınsın sen esin kaynağın daha değişik daha ilginç olmalı sana bu kadar malzeme veriyorsa seni çok seviyor olabilir bak dikkat et 😀
Çok dikkat ediyorum kaynağıma ama her yere farklı poz veriyor değişik.
Aklını başından falan almış olmayasın kaynak kurumasın
Ah, ne doğru bir tespit yapmışsın; kendini kandırmak aslında içimizdeki gerçeklerle savaşmanın bir tür savunma mekanizması. İnsan bazen gerçekle yüzleşmekten korkar çünkü bu, o incitici dürüstlükle başa çıkmayı gerektirir. Daha iyisini hak etmediğini düşünen biri, umutsuz ama kendini haklı çıkaran bahanelerle kandırabilir mesela.
Tabii ki ben de zaman zaman kendimi kandırdım. Özellikle "Her şey yolunda!" diye düşündüğümde altındaki karmaşayı hep görmezden gelmişimdir. Hayat bazen tatlı bir masala inanacak kadar yormaz mı insanı? 🫠
Cevap
28Cevap
Mutlu değilimdir içten içe kuduruyorumdur, iyisin kızım iyisin diyip yola devam ediyorumdur. En fazla bu 😅
Çok tatlı bi kandırma bu ama etrafa yalanlarla şov yaparak kendini kandırma çabasında olanlar var bir de. Vahim…
Elalemi takmayınca öyle şovlara girmiyorsun 🧌
İyi olacağını umut eder ama sonu hep hüsranla biter de ondan.
İnsan kendini kandırmak ister çünkü bazen gerçekle yüzleşmek varlığını tehdit eden bir aynaya bakmak gibidir o aynada gördüğü şey inandığı kimlikle uyuşmaz ve bu çatışma ruhu yoran bir savaşa dönüşür. Belki de sevilmediğimi hissettiğimde hala sevildiğime inanmak isterdim yalnız kalmamak için ve bu şekilde kendimi kandırıyorumdur..
Mutlu olmanın yollarından biridir. Ciddi sonuçlar doğurmayacaksa akıl ve ruh sağlığım için kendimi kandırır; özpsikoterapi yaparım. Bu kelimeyi de şu an uydurdum 😅
Üvey psikoterapi de yapabiliyor musun?
zaman zaman yapmışlığım var üvey de
Yalnızca gerçeklerle yüzleşmekten korkanlar kendini kandırmak ister.
Ama gerçeklerin birgün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.
Oysa neyi bastırıyorsak daha da büyüyor.
Oyuzden bastırmak yerine büyümeden yüzleşmek gerekir.
Günaydın
Günaydın
Evet kendimi kandırmışım demek ki ama olsun
Kendimi kandırma ihtiyacı hissetmedim.
Sağolsunlar güvendiklerim yeterince kandırıyor zaten hiç gerek kalmıyor jhsjs
Akskskdkdkdkdkdk bir de sen vurma tabi
Allah vurmuş zaten şkjdasşk
Abart ahahahahah
Banane sen abart jsjs
Bana abartacak bişey bırakmadın Allah vurmuş ben ne diyim daha sana ahahahajajsjskdkdkd
Darısı başına jsjs
Kes yılaaaaaan ajsjsjdjdjd
Sus sakın tek bir söz söyleme tek bir cümle daha kurma niye biliyo musun?
Biliyorum
Buraya bir şeyler yazabilmek için internete para veriyorum ben kardeşim. Bilmiyorum diyeceksin sakşdjlasşk
Akskskskdkd böyle amaçlara hizmet yok bende ayıks 😎
angel bac ile acid kuven görsün bunu da aklın başına gelsin.
Bir internet parkesi kaç para biliyon mu sen
Muhasebecim ilgileniyo o işlerle ben para pula kafa yoramam öyle fakir gibi ahahahahajajsjsjs
Gidiyom.
Özel jetimi yollayayım şimdi masraf olmasın giderken sana ajajsjskskskdkdkdk
Mesela bu sitedeki insanların %90'ı kendini kandırıyor... Neden sence?
İmitasyon mutluluk kazanmış oluyorlar. Onunla avunmak için heralde.
Bugün seni pek durgun ve gerçekçi görüyorum : ))
Doğru pek iyi sayılmam mental arada çöküşe geçiyo benim 🙄
Sanalda da olsa imitasyon mutluluk gösteremiyorsun, hemen belli ediyorsun : )) Hayırdır inşallah?
Birikmişler vardı uzun zamandır. Kaçışı yok bazen teslim oluyorsun :))
Göz yaşlarını akıtarak avazının çıktığı kadar bağırmak iyi gelebilir : ))
Bir de lunaparka gidip en çok korktuğun şeye binmekte kesinlikle iyi gelir 😂
Gözyaşlarımı herkes uyuyuncaya saklıyorum. Avazım çıktığı kadar bağırabilmem için şehirden çıkmak lazım. Lunapark çok mantıklı bu açıdan baya tecrübe konuşuyo gibi oldu :))))
Geçen hafta Vialand'da tecrübe ettim : )) Tüm sinir stresi alıyor 😂
Ayrıca, İstanbul trafiği de bu konuda oldukça yardımcı oluyor, küfür etmekte bir nevi terapi gibi geliyor 😂
Ahahahahahahs beni güldürdün. Trafiğe çıkmak terapi olsaydı herkes pamuk gibi olurdu o daha çok strese sokuyor ama küfür çok iyi bazen :))
Trafiğe çıkmak değil, trafikte bağıra bağıra küfür etmek iyi geliyor 😂
Vialand daha iyi yinede sen nelere bindin?
360, Adalet Kulesi ve Nefeskesen harici diğerlerinin hepsine diyeceğim, şimdi bana geriye korkutucu ne kaldı ki diyeceksin 😂
Cesaretin hayranlık verici 😂😂
Nefeskesene en son 10 yıl önce bindim, ilk ve son oldu 😂 Diğerlerine binersem ölürüm sanırım : ))
1 yıllık kart aldım, canım sıkıldıkça gidiyorum : ))
Atlı karınca, salıncak felan tam benlik 😂 Maceraperest'te nefeskesen kadar olmasa da nefesimi kesiyor 😂
Ayyy ben çok korkuyorum hiç güven vermiyor bana o oyuncaklar. Paraşütle atlamak daha güvenli valla korkunç ama iyi stres atar. Yanımda cesaret verecek biri olursa belki bir ihtimal ikna olurdum.
Atlılarınca diyo ajajsjsjsjdkdkdkckfkckfkc
Korkunun ecele faydası yoktur 😂
Sen gittin mi Vialand'da?
Atlı karıncayı çok üzdün şimdi 😂
Gitmedim de instada görmüştüm böyle bir paylaşım. Baya donanımlı eğlenceli gitmek isterdim valla :))
Ankamall'ı yapamadılar bir türlü : ))
Fazla yaşlanmadan gelmelisin, yoksa kalbin dayanmaz bazı şeylere 😂
Bi İstanbul yaparsak aklımda bulunsun kartını ödünç alayım bedavaya getirmiş olurum ahahahsjsjsjdjdjd
Öyle bir şey olsa kartı kiralarım herkese 😂 Kartı dokundurunca ekranda resmim çıkıyor, sanırım senle ben de pek birbirimize benzemeyiz 😂
Tüh be çakallar tabi bi uyanık ben miyim ajskdkdkdkfkfkfkf
Saçını kısaltıp yüzünü siyaha boyarsak bir ihtimal olabilir bak 😂
Senin fotoğrafını maske yapıp taksam olur belki ajskskdkdkdkd sen olduğuna inandıklarından değil de bu yüksek çabamdan ötürü gir çocuklar gibi eğlen diyip kıyamazlar belki 😂😂
Şu anda zekâna hayran kaldım 😂 Böyle bir şey şeytanın aklına bile gelmez 😂
Yok be bu ruh halindeyken mala bağlarım genelde 😂😂😂 ama böyle bişeyi sırf oradakilerin tepkisini görmek için denemek isterdim ahahahahaha
Deneyelim geldiğinde ama unutma kart seneye Haziran'a kadar geçerli 😂
Ruh halin sanki biraz düzeldi gibi : ))
Baya iyi geldin valla teşekkür ederim 😇😇
Rica ederim : )) Bu sitede sayesinde psikolog olduk : ))
Üstelik bedava yapıyorsun iyilik abidesi gibi 😂😂
Ne zaman ruh halin bozulursa ve bedava psikoloğa ihtiyacın olursa alo diyebilirsin 😂
O değil de ne zaman böyle modum düşük olsa yakalıyorsun gözlem desen olay :)))
Tesadüflere inanır mısın : ))
Evet kesinlikle inanırım.
Her şey sadece bir tesadüften ibaret : )) Mesela 2 gündür siteye girmiyordum bile, bugün öyle bir bakayım dedim 😂
Sana denk geliyo demek benim bu bet hallerim :))))
O zaman her zaman BEST hallerinde olman dileğiyle diyelim : ))
O da olur inşallah be 🌸
İnşallah : ))
Kendini kandırmayan başkalarını kandıramaz. O yüzden ilk kendimden başlarım 😂
Çakaaaal hiç böyle düşünmemiştim kendini kandıranlardan korkmak lazım o zaman ajajssjksdkdkdkdk
Yalan ağzıma yuva yapmış hskszm
Gerçekleri kabullenmek bazen insana zor gelir bu da bir nevi özgüven sorunu aslında...
Farklı bir bakış açısı tabi..
Öyle insanlar resmen mal bana göre. Ulan zaten ne olduğunu kendin de biliyorsun, ne diye boş boş kıvırıyorsun. Adeta problemliler onlar. Benim problemli bir yapım yok çok şükür
Şov yapıyorlar ben de bunu görüyorum trajikomik
Çok kibarsın
Yokluktan imkansızlıktan çaresizlikten olabilir başka Neden olamaz
O zaman kendini kandırmak yerine kabullenmek daha iyi olmaz mı?
Felsefik yapma abla.
Zaten bunların sonunda kendini buluyorsun
Boş yapma abi. Kendini kandırarak mı kendini bulacak insan
He he bayan psikolog bitmediniz anasını satayım ben b*kt*n insanım demiyorsunuz da milletin hukukuna burnunuzu sokuyorsunuz sana ne la
Sen niye çemkiriyorsun şimdi sana noldu ajskskdkdkdkdkfk
Karşında buldum bir tane keklik dinletiyorum kendimi Daha ne olsun fıstığım
Çünkü bazı yalanlar güzeldir
en güzeli gönlümdekinin hayırlı olması ve kolaylıkla gerçekleşmesi, değilse de gerçekleşecek olana gönlümün razı olması
bu durumda kendimi kandırmaya gerek kalmıyor
Aklı başında olmak böyle bişey.
teşekkür ederim, hayat insanı eri geci akıllandırıyor. ben gerçeklerle bi tık erken yüzleştim sanki ama iyi ki de olmuş diyorum
Bence insan, bir şeyi istediğini söyleyip bunu yapmıyor ya da bunun için çaba göstermiyorsa, gerçekten istemiyor demektir. Başka türlüsüne aklım mantığım ermiyor çünkü.
İnsanın bazen kendine bile itiraf edemediği hakikatleri vardır. Hakikat; acı, yakıcı, yıkıcı, demir leblebi...
Evet sjhejdd bazen rezil bir an yaşarkenn sakinn ol izabel asla rezil olmadınn unut gitsin diyorum 🤣
başta kendim olmak üzere kimseyi kandırmadım zira öyle bir yeteneğğim yok :(
Kandırdığım oluyor. Kimseye zararım olmadan kendi dünyamda yapıyorum öyle şeyler.
Kendimi kandırmam, mantığa uygun bir şekilde teselli ederim.
Sadece seni kandıramadım bir türlü azıcık pas versen...
Ahahshshdjdjd komik şey
❤❤🙏🙏
Gerçeklerle yüzleşmeye cesareti yoktur ve kendini kandırmak ister.. Ben yüzleşmeyi seviyorum..
Ben hep kendime iyiyim derim ama aslında hiç iyi değilim
Mal olduğumuz için
😂😂😂😂😂😂
Kendini avutmak, mutlu etmek için
Yalandan mutluluk
Öyle olduğuna inanmak istediğim konularda kendimi çok kandırdım daha önce ama artık yapmıyorum
Bazen gerçekler acı olunca yalanlarla avunuruz
Canı çekiyordur xbdb
Kendime karşı dürüstümdür
Kendime kimseye olmadığım kadar dürüstüm aksine
Yok kandirmadim gerçekleri severim
Her gün hem de.
Ben kendimi kandırmam
Ohooo çok oldu kandırdığım ama artık hiç
Kandırdım, inanmak için.
Kendini geçici olarak avutmak ister.
Yorgun değilim yeaaa ne yorgunluğu? 😂
Sorunun yorgunlukla bir bağlantısı yoktu ama sen bilirsin ajsjdkdkfkfkf
Kendi kendime hayır yorgun değilim devam diyorum neresi bağlantısız soruyla? 🙈
Kendini kandırmakla yorgunluğun neresi bağlantılı hala anlayamadım ajajskdkdkdkdkd
Yok gerçekciyim
Bu yoruma cevap gelecek diye
Bekarmısın
Kayiptin hoş geldin
Hoş buldum :))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?