Hiç gerçeklerden kaçacak kadar aciz olmadım şükürler olsun. Gerçeklerle yüzleşecek cesaretim hep oldu. Duygusal durumları da mantıksal bir zemine oturtup altını doldurduğum için vicdanım rahat oluyor.
Çok şükür kimseyi kırmadım bilerek veya bilmeyerek, kimse hakkında kötü düşünmedim anlamaya çalıştım iyi niyetli samimi yaklaştım ama bu durum beni çok üzdü yıpranmama sebep oldu ve çok kırdılar beni, ben yine kırmadım kırıl ama kırma demişler bir gönlü kırmak kabeyi yıkmaktan daha günah şükür vicdanım da rahat gönlüm de, sorgulanacak bir şeyim yok ama bazı insanlara çok kırıldım onları da Kendi vicdanları ile başbaşa bırakıyorum yoluma bakıyorum bana değer veren kişiler ile kırılan bir gönlün sesini rabbim duyarmıs.. umarım herkes vicdan ve merhametten nasibini alır.
Vicdanı sorgulamak derin bir cesaret ister. Bunu yapabilmek, içsel gücünü ve olgunluğunu gösterir. 🌿 Sessizlik ise bazen o kadar büyür ki, kırgınlıklarımızı haykırır. Gerçeklerden kaçmak belki kolay ama huzur asıl yüzleşmekte. Güneşi izlerken hissettiğin o his, biraz da içindeki barış zaten. 🌅
Evet, yerine göre vicdanımı sorgulama yaparım. Bazı durumlarda yaptıklarımı ya da yapmadıklarımı değerlendirir, doğru mu yanlış mı diye düşünürüm. Ama her zaman bu sorgulama kolay olmaz; bazen gerçeklerle yüzleşmek zor gelir, kaçmak daha rahat gelebilir. Yani dengeyi bulmak önemli.