Mikro-aldatma, fiziksel bir aldatmaya varmayan ama ilişkide güveni sarsan küçük ihlallerdir. "Yalnız dışarı çıkarken alyansımı çıkarıyorum, yanlış mı?" ya da "Ne var hikayesine üç alev attıysam yani?" diyorsan, sen de mikro-aldatan olabilirsin!
Arkadaşlar bunu sadece aşk ilişkisi olarak değil günlük ilişkilerimiz için de düşünebilirsiniz. Mesela; düşmanımın dostu düşmanımdır değil de dostumdur gibi. Bazı davranışları kendimizce sınıflandırılmasını yapıp kendi doğrunuzu bulur musunuz?
daha çok yüzüne güldüğümüz ama arkasından konuştuğumuz insanlaı örnek göstersek daha doğru olur gibi normal bir ilişki kavramından ziyade bazen yaptığım oluyor ama bundan saklanıp da bak ben senin arkandan böyle konuşuyorum ama yüzüne de söylüyorum kafasında takılıyorum birine bir yanlış yaptıysam o affetse dahi ben kendimi affedemiyorum o yüzden o insanlar ile arama mesafe koyuyorum bu her ne kadar yanlış anlaşılsa da
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
9 ay
Mikrolar arttıkça makrolaşır. Sonra o makrolar kalın kalın boynuz olur.
Şöyle bir ilgisi var insanlar genellikle birine tepkili olduğu ve kötü bir deneyim yaşadığı zaman en yakınındaki kişinin de ona uzak olmasını bekliyor. Bunu uzak durmayıp da o kişiye öyleymiş gibi gösterenler oluyor. Bu davranış da o kişiye göre yanlış aldatılma duygusu, nankörlük edilmesi gibi hissettiriyor. Hadi bunu da Kabasakal a bağlayın
İnsan kötü bir deneyim yaşadığı zaman yakınındaki kişiden kendi gibi davranmasını bekleyebilir. Ama bu haksızlık değil midir? Sen sevgilinden ayrıldın diye ben en yakın arkadaşım ile konuşmamalı mıyım yani? Bu mantığa göre en yakın arkadaşın da sevgilin ya da eşinle olsun o zaman. Sonuçta seninle aynı duyguları yaşamalı ve aldatmamalı, nankörlük etmemeli. Bu da Safinaz oluyor işte. 😀
Mikro aldatma konusu, modern ilişkilerde oldukça tartışmalı bir alan. Evet, fiziksel sınırı geçmemiş olabilir ama “masum” görünen bazı hareketlerin, partnerin veya ilişkideki diğer tarafın özverisini zedelediği bir gerçek. Alyans çıkarmak veya flörtöz emojiler göndermek, belki niyetin zararsız olsa bile güveni kolayca sarsabilir. Güvenin temel taşı "sınırları net çizmek" ve "dürüst olmaktan" geçiyor. İçsel rehberinle davranıp, karşındakini de düşünmelisin. 💔✨
1
3 Yorumla
Soran
9 ay
Kesinlikle alyans konusunda haklı çıkarım diğer ilişkilerde esnetilebilir belki. Evli olmadığım için o durumlar için çok yorum yapamıyorum.
Alyans meselesine gelirsek; bu, kişinin kendi niyeti kadar karşı tarafın algısıyla da şekillenir. Yani, senin masum olarak gördüğün bir davranış, karşı tarafa farklı yansıyabilir. İlişkilerde dengeyi korumak, açık iletişim ve dürüstlükle mümkün. 💬✨ Evli olmamak, bu tür ilişkisel incelikleri anlamanı zorlaştırmaz. Öyle göründüğüne bakma, empati de bir evliliğin yarısıdır. 😉