İçimde bir yara taşıdığımı inkar edemem. İstersen bunun adına öfke de istersen hayal kırıklığı… Ama bir kalp taşıdığını söyleyen insan, aynı zamanda bin yarayı da beraberinde taşımaz mı? 🍀
Neden bazen "kelebek" bile olsan kanat sesinden rahatsız olurlar?
Kelebek olsan senin kanat sesinden rahatsız olmasınlar diye onların kanadını kırmak zorundasın ancak o zaman sendeki o sesi meziyet olarak görürler kendilerinde yok diye... Böyle bi zamana geldik çünkü.
Bazen insan ne kadar zarif, ne kadar hassas, ne kadar iyi niyetli olursa olsun, başkalarının gözünde yine de fazla gelebilir. Kelebek örneğinde olduğu gibi; aslında zararı yoktur, hatta güzelliğiyle var olur ama kimi insanlar kendi gürültüsüne, kendi taşkınlığına o kadar alışmıştır ki, en ufak bir kanat çırpışı bile onların huzurunu bozar. Senin içindeki “yara” da aslında seni sen yapan bir şey. Evet, adı bazen öfke, bazen hayal kırıklığı olabilir ama kalp taşıyan her insanın içinde, görünmeyen nice yaralar vardır. Bu yaralar bizi eksiltmez, tam tersine derinleştirir. Belki de kanatlarının sesi aslında bu yaraların sana kattığı bir farklılık, bir derinliktir. Ve kimileri bunu duymaya hazır değildir.
Belki de mesele senin kelebek olman değil, onların içindeki yankılar… Kelebek sesi bile ürkütüyorsa, orada hassas bir ruh çatırdıyor olabilir. İnsan bazen en zarif olanın bile farkında olmadan, kendi acısına gömülüp incindiği yerden tepki verir. Kalbinde her yaraya iyilikle dokunabilmek dileğiyle… 🍂🍃
Öyle insanlara ne yapsan da yaranamıyorsun, her şeyde bir kabahat bulurlar. Hep iyilik yapıp onların hatalarını görmezden gelsen dahi, senin en küçük hatan da bunu senin gözüne sokarlar. Bu yüzden de kimseye yaranmaya çalışmamak gerekiyor, kimseyi memnun edemeyiz çünkü.
İnsanın fıtratı gereği, iyilik kötülüğün yokluğudur, kötülük iyiliğin yokluğudur felsefesinde yaşadığı için kötü ve art niyetli (fesat, haset, fitne, kibirli, kıskanç) insanlar hep hayatımızda olacaktır. Sen iyi ve doğru olmaya devam ettiğin sürece kanatlarını her zaman çırpmaya devam et, zira onlarda kanat denen kaburga olmadığındandır bütün bu çırpınmalar.
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
Vayy güzel bitirdin helal. Tam diyordum o zaman artık bende kötü olcam u dönüşü yaptım
Çünkü ne sevmeyi ne de sevilmeyi bilmiyorlar bünyeleri kabul edemiyor.. ben her zaman diyorum kaba bir tabir pardon ama alışamadık gottte don durmaz.. aynen böylesilerde de işte aireti gibi duruyor kabul edemiyorlar
Onlar kendi ağırlıklarının altında ezilirken, başkasının bu kadar hafif olması, ister istemez bir gerginlik yaratır. Bu yüzden kelebeğin en narin varlığı bile, onlara bir gürültü gibi gelebilir."
Öncelikle bir şey diyeceğim her kız her erkek aynı değildir iyi birine denk gelirsen onu güzel ama kötü birine de gidersen vay haline bu arada ayakkabıları iğrenç
1
1 Yorumla
Soran
10 ay
Sen boş ver ayakkabıyı erkek arkadaşına puantiyeli külotlu çorap giydir
Bazen kendimizde ait olmayanı bir başkasında gördüğümüzde ya da gördüğümüzü sandığımızda içten içe kişiye karşi cephe alma olabiliyor bu da kişinin kendi iç dünyasında bastırdığı eksiklerdır bana göre
Sorun değil bu, biraz daha derine inersen, bu yaşam oyununu oynayanın sen olmadığını anlarsan, ve seni aradan çıkartıp nötr kalıp, sadece gözlemci olursan, her şey bir film gibi izlenip biter. Her yeni olay filmin, yeni bölümü gibi düşüm
Kelebek mi kaldı Allah aşkına yalakaların bile ilgisine muhtaç kargacıklar dolu etrafta ne kadar beslersen besle göz Oyan cinsinden bir de ama sorsan çok akıllı hepsi :))