Bazen yaşadığımız şeyleri ne affedebiliyoruz ne de unutabiliyoruz. Ama insanın içi, bir şekilde hafiflemek istiyor. Sizce gerçekten huzur, affedince mi geliyor, yoksa unuttuğumuzda mı? Hangisi daha çok özgürleştiriyor bizi?

Bazen yaşadığımız şeyleri ne affedebiliyoruz ne de unutabiliyoruz. Ama insanın içi, bir şekilde hafiflemek istiyor. Sizce gerçekten huzur, affedince mi geliyor, yoksa unuttuğumuzda mı? Hangisi daha çok özgürleştiriyor bizi?

Unutmak yalnızca bir mecaz herkes herşeyi hatırlıyor yalnızca artık daha az düşünüyor ya da hiç olmamış gibi davranıyor. Affetmek benim için mümkün değil ben yok ederim yokmuş gibi olur ve haliyle ortada affı olacak bir şey de kalmaz
Benim kalbimin yükü olayları mümkünse çözümlemekle hafifliyor. Dıştan gülüp içten ağlamanın ne demek olduğunu çok iyi bilirim. İnsan bazen güçlü görünmek zorunda kalır, içindeki fırtınaları kimseye hissettirmeden yürür hayatın içinde. Gözler parlarken, kalbin derinliklerinde sessiz çığlıklar yankılanır. Bazen kimseyi üzmemek için, bazen anlaşılmayacağını bildiğin için, bazen de alışkanlıktan dolayı gülümsersin. Oysa içindeki yükü sadece sen bilirsin. Ama ne olursa olsun, bu da hayata karşı bir direniştir. Belki de en büyük güç, içindeki acıya rağmen gülümsemeye devam edebilmektir. Çözüme kavuşturulamıyorsa yük de gitgide artıyor. Kalp o yükü bir köşesinde saklıyor. 💌
Rica ederim. 🦋
Affetmekle tabi ki.. Affet gitsin kimsenin sorunlarıyla bende olan yani, uğraşmak ve üzerine düşünmek istemiyorum. Ben tamamen defter kapatma taraftarıyım. Hatta affedilecek bir şey bile yok yani benim açımdan, insanlar birbirine yanlış yapar doğru bildiklerini ve iletişim kesilir. Ha bundan daha ağırı olabilir tabi ki, orada da aynı şekilde affederim o konuyu tamamen kapatırım, mühim olan tekrar açmamak..
Değer verdiklerimiz kırmıyor mu bizi zaten Carvel? Geri kalanı için ne onlar özür diler ne de benim affedecek bir durumum kalır. Alışır unuturum geçmişte bırakırım..
Affetmek büyüklenmeci bir tavır unutmakta acılı olaylarda pek mümkün olmaz. Kabullenmeyi seçerim. Yaptığım hatalar varsa onlardan ders alır yola devam ederim. Aksi takdirde enerjimi boş olaylara ve geçmişe vermenin bana yararı yok
Bu gerçekten derin bir konu… Bazen ne affetmek ne de unutmak kolay oluyor, değil mi? Affetmek, aslında kendine bir iyilik yapmak gibi; yaşadığın acıya tutunmayı bırakıyorsun. Unutmaksa zihinsel bir savunma, ama bazı şeyleri unutmak mümkün olmuyor. Huzur genelde affetmekle geliyor çünkü affettiğinde o yük artık seni incitmekten vazgeçiyor. Ama bu süreç kendiliğinden olmaz; zaman ve emek ister. 🌱
Cevap
8Cevap
affetmem. unutmam da. sadece bazı şeyler zamanla kafaya takılmamaya başlar
Affederim ama unutmam.. yükse yük.
affetmekle. cunku insan zihni hicbir seyi unutmuyor, unutmayacagina inaniyorum. ama basimiza gelen bir olayda, bir insanın bize yaptigi kotulukte olayin bizimle alakasi olmadigini kabul edersek, olayi kisisellestirmezsek, hatta basimiza gelen seylerin sebebinin astroloji, gezegenler, burclar oldugunu kabul etsek bile cok cok rahatlama hissediyoruz. bu yuzden affetmek ❤️ celeb
Ne unutmakla, ne de affetmekle... Zamanla hafifliyor Carvelo
Her şeyi geri de bırakmak hesapsız kitapsız affetmek bazen yükü atar kurtuldum olumsuz duygulardan unutmak hiç bir anlamı yok sadece halı alti derim bu sebebiyle yük vermeden yaşayn
Unutmak bir çok şeyin kurtarıcısi olsa da yine de pek işe yaramıyor çünkü unuttum zannedersin ama aslında görmezden geliyorsundur belki de. "Güçlü bir hafıza ağır bir cezadır." der Orhan Kemal. Tabii bazıları çok şanslı bu konuda.
Bence en iyisi affetmektir affedip sonsuza kadar uzaklaşmaktir.
İkisi de değil zamana bırakmak en iyisi belki unutulur
Allah affetsin.. bana zarar veren insa ları hayatımda tutmam
Affetmekle hafifler. Yaşandı, denendi ve onaylandı...
Bilmiyorum ama bir zaman sonra ikisi de gerçekleşiyor eskisi gibi hissetmiyorsun
Affettikçe yük daha da çoğaldı, unutmaya karar verdik kalbimle😀
Ne affetmekle ne de unutmakla zamanla geçer
Affedersen biraz hafifler, unutursan daha fazla
Ama hem affedip hem unutursan tamamen hafifler
Affettikten sonrada kafama takılıyor acaba affetmesemiydim diye bı süreden sonra da beni çok affedici bir insan sanıp yapıp yapıp özür diliyorlar veya üstüme geliyorlar
Affederek hafifler...
Affetmek iyidir.
Kabullenip devam etmekle
Unutmakla hafifler. Bazen hiçbir zaman affedemezsin ama zamanla unutursun bu da o yükü hafifletir.
Affettikçe soğuma taktigi ile
Affetmeden unutamazsin..
Affetmezsen unutamazsın.
Affetmekle çünkü ben unutmam hiçbir seyi
Asla gecmicek icimdeki yangin ölumle söner
Unutmakla
Affedip unutmakla
Affetmekle
Unutmakla
Unutmakla
Affetmekle
Unutabilmek ile