+1 yılbirine zamaninda konusarak sohbet ederek yardim etmisdim. cok psikoloji kitabi makale okudum onun icin.. kendim okuyup ona anlatiyordum. ilk ozguvenden baslamak gerek, kendisiyle barisacak yollar bulmali, samimiyet guven vs ardindan takip etmeli.. hayattan bahsetmeye basladin mi yavas yavas uyum saglar.. hersey beyinde baslar beyinde biter.. o insanlar her konusmam da sanki kendim yasamis gibi hisseriyordum.. cok zor bir prsikoloji ve durum.. yabancilasiyor insan, ilk bunlardan baslamali.. duzeldi mi evet... hayati baska gozle yeniden bakiyor..
010 Yorumla
Soran+1 yılCok mutsuzum cok.
- +1 yıl
zamanla mutlulukla tanisirsin. birine gercekden guvenip icindekileri anlatip, hayat kocu yasam rehberi buldugun an oradan cikarabilir seni.. malesef psikolog dinler belki ilac verir beyin uyusur ama his her daim yasar. konusmakdan geciyor, anlatmakdan.. yabanci birine isim vermeden sanki baskasindan duymus gibi anlatip onun yerine uzuldugunden bahsederek, hem kendink korursun hem ozel hayatini koruma icgudusu olur. konusmak dertlesmek ruhun en etkili merhemidir.
Soran+1 yılKimseye anlatamiyorum iste yok oyle biri
- +1 yıl
psikolojide bir tabir vardir. gordugun her yuzun icinde kimbilir ne acilar ne yasanmisliklar neler gizlidir, kisi karsinda hangi maskeyi taktigini ilk gorusde bilemezsin. fikir, zihnin kilicidir. kiliclar cekildiginde gorursun gercek yuzlerini...
yeni hic tanimadigin insanlarla arkadas olmaya bak, psikoloji siteleri var orada senin gibi careye arayan insanlar olabilir. seni en iyi senin halindekiler bilir. hayattan kopma, karis icinde ol. kendini sakin uzaklastirma..
Soran+1 yılTesekkurbederim. Allah razi olsun
- +1 yıl
mutsuzlugunuza bir fayda saglayabildiysem, kendinizi hayatta yalniz hissetmeyin.. bir yerlerde sizin durumunuzda sizin gibi hislerle yasayan insanlar vardir.. umarim kotu seyi geride birakip mutlu olmaya calisirsiniz...
Soran+1 yılCok yalnizim. Annemle bile konusmuyorum. Hic anlasamiyoruz. Ne annem var benim icin nede babam. Cok yalniz ve mutsuzum
- +1 yıl
o durumu yasayan her insanin dustugu durum.. gercekden cok zor.. kime neyi nasil anlatabilirsin ki her an suclanabilirsin. kavga yasarsin en yakinin bile olsa bilmeden canini yakabilir. elinden butun herseyin alinmis gibi hissedersin, kendin bile kendine yabanci kalirsin. ruhunun icinde baska bir sey vardir.. bence kotu olumsuz butun dusuncelerden arinmalisin. aynayla konus, suya anlat derdini, buna benzer osikoloji filmleri oluyor onlari izle.. kendini yalniz hissettigin an harekete gec.. mutsuzluguna mutsuzluk katarsin...
Soran+1 yılBen artik ölmek istiyorum :'(
- +1 yıl
keske bu konuya mesaj atmasaydim, olme fikrinizi okumamis olurdum..
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 7,3b cevap paylaştı. Bence o kız hem psikolojisini düzeltip hem de sınavda çok başarılı olacaktır. Ne yapması gerektiğini biliyor olmalı.
010 Yorumla
Soran+1 yılCok basarili biri ama piskolojisi bozukdiye dikkatini toplayamiyor hep mutsuz diye birsey olmuyor
Soran+1 yılMalesef dikkatimi toplayamiyorum :(( ders calisamiyorum
Soran+1 yılBeni baskasiyla karistiriyorsunuz heralde.
Soran+1 yılBisey demedim zaten
Soran+1 yılOlmadim niye oluyum
+1 yılGeçmiş olsun, kendine uğraş edinip yeni bir hayata başlayarak ama ne yaparsak yapalım insanoğlunun geçmişi onu bırakmıyor.
16 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim. Fakat hep kendimi sucluyorum
- +1 yıl
Senin yapabileceğin hiçbir şey yok kendini suçlama o taciz edenin karaktersizliği, çok iğrenç çok
Soran+1 yılKucuktum gucum yetmedi bisey yapamafim ya icim icimi yiyor
- +1 yıl
Dediğin gibi küçüktün ne yapabilirdin ki Allah'a havale et o adamı, kendine yeni bir sayfa aç.
Soran+1 yılZaten Allah'a havale ettim. Allah cezasini verecek elbet. Tesekkur ederim Allaz razi olsun
- +1 yıl
Aynen öyle, sende de razı olsun kardeşim sağol
Tacizi biraz açsaydın keşke. Ben tacize uğramayan bir kadının olduğunu zannetmiyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılKuzenim tarafindan fiziksel taciz
- +1 yıl
İlk olarak ailene anlatmalısın. İnan burada ben ne dersem diyim annenin sana bir kez kızım senin hatan yok demesinin yerine geçemez. Belki küçüklüğünde anlatsaydın bugüne bunları atlatmış olurdun. Zaten ailene anlatınca o pisliğide bir daha görmezsin. Canını da sıkma birçoğumuz böyle olayları yaşadık yaşamaya da devam ediyoruz. Ailene anlatmayı dene inan daha iyi hissedeceksin.
Soran+1 yılAnlatamadim kucuktum korktum. Simdide anlatamam. Annemle zaten iyi anlasamiyoruz. Korkuyorum birgun yuzume o olayi vurur diye. Anlatamam. Hesaba cekerler. Inanki kimsrye hesap verecek gucum yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Psikolğa gitmelisin.
polise anlatırlar korksu yaşaman gereksiz onşarın görevi hasta doktor ilişkisini saklamak. Eğer polise başvurursa bu yasal olarak suçtur. Psikoloğa bir cinayeti bile anlatsan seni ihbaar edemez09 Yorumla
Soran+1 yılEmin misin?
Soran+1 yılKorkuyorum genede. Bide ailem nicin gidiyorsun falan diye sorguluyacaklar
Soran+1 yılUtaniyorum anlatmaya :((
Soran+1 yılKendime olan guvenim herseyim cokiyiydi ta ki o olay olana kadar.
Soran+1 yılMutsuzum bu olay bende derslerime olan konsantrasyonumuda dusurdu. Gelecegimi herseyimi berbat etti
+1 yılniye şikayet falan etmedin bu birazda bu yüzden çoğalıyor bu taciz olayları keşke şikayet edeydin çeksn cezasını
05 Yorumla
Soran+1 yılKucuktum aileme bile soyleyemedim korktum
- +1 yıl
ailene anlatmak için geç değil bence ailenle konuş daha çok rahat edersin sen yanlış bişey yapmamışsın sonuçta
Soran+1 yılAnlatamam. Anne ve babamdan nefret ediyorum. Hic anlasamiyorum onlarla. Ikisiylede konusmuyorum. Ben cok yalnizim yasim daha sizden 5 yas kucugum. Acilarim cok fazla. Sonra birgun yuzume falan vursa bu olayi annem, ben tamamen hayattan koparim
- +1 yıl
anne baban hakkında düşündüklerinin yanlış olduğunu ilerliyen zamanlarda görüceksin yaşından dolayı o düşüncelere sahipsin yakında geçer ama bu gerçekten senin için büyük bir sorun ya piskolojik yardım alman lazım ya da ailene biran once anlatman lazım gizliden saklıdan biran once piskologa görün derim senin için iyi gelicektir bu para bulunur b şekilde borç harç al git derim
Soran+1 yılParayi falan sorun etmiyorum. Ama ikiside bana uymuyor.
+1 yılO kızın gözü önende, taciz eden annesi totoşu alıcan karşına günlerce işkence edicen, kurda köpeğe yem edicen o zaman bişey kalmazda işte yapılmıyor..
05 Yorumla
Soran+1 yılElimde olsa beter ederim
- +1 yıl
nerde yaşıyosun?
Soran+1 yılBosver. bir oc yuzunden sehrin adi batmasin
- +1 yıl
İstanbul , kocaeli, manisa bunlardan birinde veya çevresindeysen sana yardım etmek istiyorum
Soran+1 yılDegilim
Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Bunca zaman kendiliğinden geçmedi ise, sanırım dr. şart...
00 Yorumla
+1 yılSen bana tacizciyi ver iki dakikada o kızın önünde tacizciye yaptıklarımla pisikoloji eskisinden sağlam olur.
02 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyo iste
- +1 yıl
Öyle bir olurki. Askerdeyken benim yaşımda astsubay komutan vardı bayram günü çarşıya birlikte çıkıp akşama kadar gezdik. Akşam gelirken minibüse bindik 2 eleman 2 kızı taciz ediyordu bizim komutan en son dayanamadı adamlarla tersleşti beykoz rakı fabrikasının orda birlikte indik elemanlar bıçak çekti biz kavgaya yeltenelim derken artı hamle geldi yani :) komutan öyle olmaz böyle olur deyip silahı çekip mermiyi ağzına verince silahın elemanların o yusuf yusuflarla kaçışı dillere destan. Keşke bıçak çekmeselerdide bir güzel kavga etseydik.
erkeklerden korkmaması gerektgni anlaması lazım. onun içnde iyi bir erkek arkadas gerek glba sadece arkadas olarak
02 Yorumla
Soran+1 yılOyle bir arkadasim var zaten
+1 yılPsikiyatri değilde, psikoloğa görünmende fayda var. Konuşmak iyi gelecek sana.
07 Yorumla
Soran+1 yılKonusunca gecmiyor.
- +1 yıl
Herhangi biriyle değil, uzmanla konuşacaksın, yani psikolog. O sana yöntem öğretecek, ne durumda olduğunu, kendini tanımanı öğretecek.
Soran+1 yılBazilari piskolog polise bildiriyor falan dedi. Gidemem
- +1 yıl
Hiç alakası yok ! Ben gittim, konuştum, dertleştim.. Ha benim Panik Atak rahatsızlığım vardı o yüzden. Ama hastalığı öğretti önce, sonra nasıl savaşılması gerektiğini. Sonrası zaten sana bağlı. Bundan sıyrılman için önce kabullenmen gerekiyor. " Evet benim bu sıkıntım var, savaşmalıyım, yardım almalıyım" demelisin. İnanmadan hiçbirşey olmaz.
Soran+1 yılDurumumuz ayni degil iste nerden biliceksin
- +1 yıl
Bak işte ne güzel söyledin. "Durumumuz aynı değil, nerden bileceksin" diyerek benim geçirmiş olduğum hastalıkla durumunu kıyasladın. Elbette durum farklı, ben sadece örnek olması açısından anlattım. Bu arada panik atak öyle küçümsenecek türden bir rahatsızlık değildir.
Soran+1 yılKatiyen kucsemedim. Soyle demek istedim benimki sonucta taciz bunu polise bildirebilirler ama seninkinin bildirilecek yaniyok ki
Tecavüz değil ondan fazla takılma yapan kişi ayıbıyla yaşasın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDüzelmedi benim bütün ömrüm sığır gibi hep moralim bozuk geçti hem acı içinde hala kendime gelemedim
03 Yorumla
Soran+1 yılBende oyleyim cok mutsuzum :((
Cevap sahibi+1 yılbüyüdüğümde ise bir başkası tecavüze yeltendi çok kötü dövdü beni çok yara aldım hayattan ama hala yaşıyorum işte dimdik durmaya çalışıyorum neden biliyormusun çünkü kimse yazık bu kızın başına böyle şeyler gelmiş demiyor herkes düzmeye çalışıyor afedersin anlattığın bayan arkadasların bile durumunu sana koz olarak kullanır oyüzden susmalı ve unutmalısın.. bana deli diyorlar bazıları aşağılıyor psikolojisi bozuk diye dalga geçiyorlar ama bilmiyorlar ben buna rağmen ilaç kullanmadan tedavi görmeden kendimi iyileştirmeye çalışıyorum.. moralim hep bozuk yaşamak istemiyorum hiçbişey beni mutlu etmiyor belki ama Rabbim var benim o bana yetiyor beni bu ızdıraptan çekip alacak zamanı geldiğinde inşAllah sende Allah'a sığın...
Soran+1 yılAllah yardimcimiz olsun. Cok dua ediyorum cok ama gecmiyor
Sana değen ellerin sahibi utansın sende değil suç rahat ol korkma senin suçun değildi
06 Yorumla
Soran+1 yılMutsuzum hic mutlu olamiyorum
Soran+1 yılHayir
Soran+1 yılSen bilmezsin. Babam o sahsida benide oldurur
cok samimi oldugun birine anlatabilirsin konuşmak rahatlatır
010 Yorumla
Soran+1 yılKimseye guvenmiyorum
Soran+1 yılUtaniyorum
Soran+1 yılGercekten gecermi hersey
Soran+1 yılYaz tatilini beklicem. Simdi gidemem okul falan var
Soran+1 yılTesekkur ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılTaciz dediğin olay g*tünün bir başkası tarafından okşanmasıdır , başıma geldi ama psikolpat değilim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende kuzenim tarafından tacize uğramıştım küçükken. Şimdi evlendi ama hala gördükçe midem bulanıyor. O psikolojinin düzeleceğine düşünmüyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılBende kuzenim tarafindan. Evet duzelmiyor
- +1 yıl
Kuzeninin karisinida biri taciz etmistir.. icin rahat olsun
Soran+1 yılKendi karisi taciz edilmesin. Kendisi öldürülsün
Gizli Üye(30-35)+1 yılAmma abartılıyor şu taciz. O kadar kadın nasıl duruyor peki?
02 Yorumla
Soran+1 yılSen kadin olmadigin icin bilemezsin. Kes sesini
Cevap sahibi+1 yıll*n sınır karakolunda haberlere çıkmayan 2 günde 1 taciz atışı yiyen -20 derecede kulaklar deriye yapışıncaya kadar nöbet tutan askerler ne yapsın?
Gizli Üye(30-35)+1 yılallah biliyo bir art niyetim yokm senin dermanın bende. Ah bir tanısan
00 YorumlaNiye böyle anti psikolokcusun
01 Yorumla
Soran+1 yılPiskologa gidince polislere bildirirler falan. Olmaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılNasıl bir taciz sözlü fiziksel hangisi?
03 Yorumla
Soran+1 yılFiziksel :((
Cevap sahibi+1 yılo zaman çok zor her aklına geldiğinde mide bulantını üzüntünü çaresizliğini engelleyemezsin gerçekten çok kötü bir durum ALLAH yardımcın olsun inşallah söylediklerimiz olmazda hemen unutursun
Soran+1 yılAllah razi olsun tesekkur ederim
+1 yılamma tacize uğrayan kız varmış.
03 Yorumla
Soran+1 yılO kisi benim ya
Soran+1 yılDaha oncede yorum yapmistin ya konusmustuk senle
- +1 yıl
hatırlayamadım malesef şuanda bile :/
+1 yıldertleşmek iyi gelebilir -,-
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlik olarak geciyor
aynı dertten içim yanıyor.
06 Yorumla
Soran+1 yılSendemi :((
- +1 yıl
kimde yok ki
Soran+1 yılKucukkenmi
Soran+1 yılOff off :'( kiz olmaktan nefret ediyorum. Aah yardimcimiz olur insAllah. O kadar dua ediyorum genede mutsuzum
Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. O yara hep kalır.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:( aynen oyle
Psikolog tek care
00 YorumlaTestek sart..
02 Yorumla
Soran+1 yılSart ama polislere falan bildirirler olmuyo iste
+1 yıldüzelmez
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?