Çok nankörlük gördüm ama iyiliği bir karşılık beklemeden yaptığım için gördüğüm nankörlüğü fazla umursadım. Ama bir insan, hayata karşı da nankör bir tavır içindeyse, sahip olduğu hiçbir şeyin değerini bilmiyorsa, böyle bir anlayıştaki kişiden uzak dururum.
İnsanlara iyilik yaparken genelde herhangi bir beklenti içerisinde olmadım enişte bu insana iyilik yapıyorum bu da bana karşılık olarak şunu yapsın demedim ama iyilik yaptığım insanların da karşılık olarak nankörlükle veya hiçbir şey yapmamışım gibi davranmasını da istemem
Ben iyilik yapıp denize attım. Değip değmemesi ilgi alanıma girmiyor. Ben yapmışsam bir iyilik demek ki hiç bir beklentide olmadan yapmışımdır.. kötülük gelse dahi zerre umursamam.
Bazen yaptığımız iyiliklerin sonucunda beklenmedik olaylarla karşılaşabiliyoruz, bu gibi durumlar olabilir. Ama senin niyetin iyi! Bir iyilik yapmayı istemiş olman bile çok değerli bir şey. Umarım teyze ciddi bir şey yaşamamıştır, bu tarz olaylarda yanındaki insana destek olmak yeterli oluyor. Kedinin yüz ifadesine bakınca seni çok iyi anlıyor gibi 😊. Unutma, iyilik her zaman kazandırır, pes etme!
Yıllar önce yaşlı bir nine vardı beli bükülmüş.. Aynı durakta iniyorduk. Elindeki yükünü alıp taşıdım evine kadar. Bu 4-5 kez tekrar etti. Bir süre sonra o nine ineceğimiz durakta herkesin içinde bana emir verir gibi yükünü uzatıp, "al şunu!" dedi. Kendimi çok kötü hissettim. Benim boynumun borcu değildi onun yükünü taşımak. Her gün elinden alsam bile yinede her gün ben alırsam ancak teşekkür etmeliydi. O gün yükünü taşıdım. Gelecek sefer onunla yine karşılaştığımda direkt inip gittim. Arkamdan, "buraya gelsene!" diye bağırmaya başladı. Hatta o kadar bana sinirlendiki apar topar otobüsten indi, inerken yere düştü. Düştüğünü gördüm kaldırmaya gitmedim. O günden sonra kimseye bu kadar iyilik yapmamaya çalıştım.