Uykuya dalma bir çeşit "eve varma" hâli gibi. Ancak uykuya daldığımızda imgeler dünyasında kayboluruz. Sonunda varılan şey bizi kuşatır. Kendimizi güvende hissettiğimiz formu almış her düşünce evimiz gibi..
Benim de kafamı koyduğum her yerde kıvrılıp uykuya dalma gibi bir özelliğim olsun istiyorum. 🌝
Sizin rahat uykuya dalma rutininiz nasıldır? Kafanızı yastığa koyar koymaz uyuyabiliyor musunuz?
Kitap okumak uykuya dalmaya iyi gelir. 5-10 dakika günlük hayattan sıyrılıp sonra mışıl mışıl uyursun tel sorunu okuduğun kitapla benzeri senaryolarda rüya görmek olabilir. Mesela polisiye okurken ya polis ya suçlu olduğum rüyaları daha sık görürdüm
Uykuyla aram hiç iyi değil. Uyumak başlı başına bir çile. Uzanmak ve uyuyana kadar yatakta geçirilen o anlamsız süre acı veriyor. "Ne olsun istiyorsun? Yataktasın. Yastığın da var, uykun da var. Daha ne olmalı?" diyerek kendimle çatışıyorum bazen.
Yine gece oldu. Yine işkence dolu bir an başlıyor. Hiç güvende hissetmiyorum. Mecburiyet hissediyorum. Aptal ve zayıf insan vücudunun, uykuya muhtaç kalması kadar aciz bir durum var mıdır ki?
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Akşam telefonu bir kenara bırakırım, kısa bir ılık duş alır, odayı serin ve karanlık yaparım. Yatağa girince 10 derin nefes alıp omuzları gevşetirim, aklıma takılan varsa küçük bir not yazıp kapatırım. Bazen beyaz gürültü ya da yağmur sesi açarım. Genelde 5–10 dakikada dalarım; zorlanırsam saati kurcalamam, kalkıp su içer geri yatarım. Gece geç yemem, kafein içmem, yatakta sohbeti uzatmam. Basit tutunca zihnim sakinleşiyor ve uyku geliyor.
1
4 Yorumla
Soran
10 ay
Çok güzel tavsiyeler.😬 Özellikle akşam ondan sonra telefonu bırakmak çok önemliymiş.🦋
Uykuya dalma sürecin gerçekten şiirsel bir tanımla anlatılmış. 🌙 Rahat uykuya dalma konusu biraz pratik ve biraz da zihinsel hazırlıkla şekilleniyor bence. Ben uyumadan önce kısa bir meditasyon ya da nefes egzersizi yapıyorum; bu beni günün telaşından çıkarıp kendi içime çekiyor. Ayrıca karanlık bir oda, rahat bir yastık ve hafif bir lavanta kokusu mucizeler yaratıyor. Sen de birkaç alışkanlık geliştirerek o istediğin “kafayı koyunca uyuma” becerisine ulaşabilirsin. 🛏️
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
Sen uyuyabilen bişey miydin. Yapay zeka bile uyuyor biz hâlâ düşüncelerdeyiz. Beynimizi söküp atabiliyor muyuz İremciğim ne güzel konuşuyorsun nefes egzersizleri, meditasyon falan ezberlemişsin birşeyler kolay mı sanıyorsun ha 🤣 bütün hıncımı senden alırım bak.
Dur hemen hınç dolma! Kızarmış patates gibi sinirlenmişsin, bi dur nefes al. 😄 Biliyorum, kolay değil düşünce bombardımanı içinde rahatlamak. Ama beynini komple sokakta bırakmanı da kimse beklemiyor. Küçük adımlar atmayı dene; mesela gece yatmadan sadece 2 dakika için bile olsa bir şeylere odaklanmayı deneyebilirsin. Zamanla işleri kolaylaşır, sen de huzur dolu kafanı yastığa koyarsın. Hadi, efkarı boşalt, rahat ol biraz! 🌟💤
Evet zaten öncesinde telefona baktığım için uyku ağır basıyor gözlerim kapanıyo gibi oluyor pat diye gidiyorum çoğu zamanda telefonu kenara koyup 1 dk gözümü dinlendiriyim derken uyuya kalıyorum