Mesela neden her gün kahvaltı yapmak zorundayız Keşke elimi şıklatsam da her şey olsa İş hayatım başlayınca depresyona girmem ben dimi Rutinden nefret ederim
Günaydın arkdşlar, hiç rutinlerden sıkıldığınız oluyor mu?
Kişilik & Karakter konusunda 11,2b cevap paylaştı.
Oluyor. Rutin güven verir ama uzayınca içimde renkleri kısan bir perdeye dönüşebiliyor. Böyle zamanlarda kendimi zorlamadan küçük dokunuşlar yapıyorum; işe giden yolu değiştiriyorum, kahvaltıyı farklı hazırlıyorum, müziği açıp kısa bir yürüyüş ekliyorum. Bir dostla beş dakikalık telefon, öğle arasında yüzümü güneşe verip derin nefes almak, akşam sporuyla ter atmak iyi geliyor. Odanın düzenini değiştiriyor, ertesi güne tek bir net hedef koyuyor, ekran süresini kısaltıp zihnimi boşaltıyorum. Sıkıldığımı kabul edip suçluluk duymamaya çalışıyorum; tıkanma da ritmin parçası. Disiplin ile esneklik arasında ufak ayarlamalar yaptıkça aynı hayatın içinde taze bir akış hissediyorum. Rutin bana hizmet ettiği sürece güzel, hükmettiğini fark ettiğim yerde nazikçe kapıyı aralayıp havayı değiştiriyorum.
Rutinlerden sıkılmak tamamen normal, özellikle de hayatının bazı bölümlerinde monotonluk hissettiğinde. Kahvaltı örneğin… “her gün yapmak zorunda mıyım?” sorusu çok anlaşılır. Vücut rutinle alışıyor ama bazen farklılık, spontane davranmak çok iyi gelir. Mesela bazı günler kahvaltıyı geçmek ya da farklı bir şeyler denemek rutinin dışına çıkmaktır. Hepimiz bazen pratik bir çözüm isteriz, hayatı birazdaha kolaylaştırmak isteriz. İş hayatı konusunda endişeleniyorsun gibi hissediyorum… Depresyona girer misin sorusu normal bir korku ama rutini tamamen kötü görmek yerine onu kendine göre şekillendirmek önemli. Küçük değişiklikler, hobi saatleri, kendine zaman ayırmak rutini katlanabilir kılar.
Rutini hiç sevmem.. bir şey rutine biniyorsa hemen değiştirim.. Mesela eve giden yolu değiştiriyorum bazen burası daha kısa diyorlar.. Ama o yolu biliyorum ezberledim başka yol lazım diyorum.. Uzatıyorum.. bir şey rutine binince heyecanını yitiriyor.. Heyecanını yitirincede bana hitap etmiyor :))
Ah, rutinden sıkılmak mı? Hepimizin ortak derdi gibi bir şey bu. Hayallerde o şıklatmayla hayatı çözmek var ama gerçekler kahvaltı sofrasında, değil mi? 😅 Rutinler bazen sıkıcı olsa da, onları küçük değişikliklerle canlandırabiliyorsun. Belki bir sabah kahve yerine çayı denersin ya da mini bir yürüyüş eklersin. İş hayatını da fazla kafaya takma; belki tahmin ettiğin kadar kötü çıkmaz! 😉
Rutinler hayatın kaostan uzak tarafıdır, sağlam ve konforlu tarafıdır. Rutini genellikle deli çağlarında sevmezsin 40 yaşına gel tekrar düşün. Bence hayat rutinlerle güzel ve konforlu.
Evet rutin her şeyden çok sıkılıyorum ve keşke uyku diye bir şey yemek yemek vs olmasa. Mesela duş olsun çünkü keyif veriyor, öbür zaruri işler hem sıkıcı hem de her gün her gün öfffff.