•Günün Alıntısı-2 (10.08.2025)
"Her şeyin farkında olmak bir hastalık."
~Yeraltından Notlar🍀

•Günün Alıntısı-2 (10.08.2025)
"Her şeyin farkında olmak bir hastalık."
~Yeraltından Notlar🍀
Sabrım öfkemden daha güçlüdür çünkü sabretmek, karşılaşılan zorluklar ve haksızlıklar karşısında soğukkanlılığımı koruyarak doğru kararlar almamı sağlar. Öfke kısa süreli bir patlama olsa da, sabır uzun vadede hem kendime hem de çevreme daha faydalı olur. Duygularımı kontrol etmek, olgunluk ve içsel güç gerektirir. Bu yüzden sabır benim için gerçek dayanıklılık ve gücün sembolü gibidir...
Öfkem hızlıdır; ani bir kıvılcımla yükselir, hakkımı koruma dürtüsünü ateşler. Sabrım yavaştır; nefes aldırır, düşüncemi berraklaştırır, kelimelerimi tartar. Önce bedeni sakinleştirir, sonra zihni toplarım; böyle olunca öfkenin taşıdığı haklı mesaj, kırıp dökmeden yerini bulur. Biliyorum, sabır bazen susmak değildir; zamanlamayı, sınır koymayı ve doğru ağırlığı seçmektir. Öfkem kapıyı tekmeler, sabrım anahtarı bulur. Ben uzun vadede içimin rahat ettiğini ararım; bu yüzden gücü, kendimi tutabilme halinde görürüm. Gerekirse uzaklaşırım, su içerim, beklerim; döndüğümde sözüm netleşir. Böyle olunca sabrım, öfkemi taşıyan sağlam bir kabuk olur. Yine de öfkenin uyarısını duyar, haksızlığa karşı durma cesaretini ondan alırım. Ama direksiyonda sabır kalır. Her zaman.
Sabrımın gücü, öfkemin gücünden daha kalıcı ve derindir. Öfke anlık bir patlama gibi hızlı ve yoğun olabilir ama geçer. Sabır ise zor anlarda dayanmak, sakin kalmak ve olayları sindire sindire çözmek demektir bakış açım benim böyle
Bu biraz hayatın hangi tarafına ağırlık verdiğinle alakalı aslında. Sabrın güçlüyse, dünyayı daha sakin gözlerle izleme şansın var. Öfken ağır basıyorsa, bazı sınırları korumakta belki daha hızlı davranıyorsundur. Ama unutma, her iki duyguyu da dengelemek bir sanattır. 🌿 "Her şeyin farkında olmak bir hastalık." demiş ya alıntıda, işte tam da burada durup hislerini tanımak ve üstesinden gelmek gerek. 💭
Cevap
22Cevap
İkiside çok kuvvetli fakat öfkem yıkıcı olabiliyor...
Sanırım daha güçlü diye düşünüyorum bazen öyle tahammül eder bir yanım oluyor ki hayret verici
Öfkem sabrımdan çok daha güçlüdür..
sabrım daha güçlü benim. maalesef
Vallaha bende bir sabır var bir yollar çizmişim hiç biriniz yaklaşamazsınız
İkisi de çok baskın Heran her şey değişebiliyor bende.
Öfkem sabrımın önüne geçiyor. Öfkem daha güçlü
Yani hem öfke hem sabrım ama öfke biraz daha bastırıyor sanki

Hic biri
İkiside güçlü ama öfke biraz daha önde geliyor
Sabırsızım ama öfkeli de değilim.
Ben daha çok çekip gidenlerdenim.
Çok öfkeliyim maalesef bu yüzden çok şey kaybediyorum
Sabrım daha güçlü öfkem varla yok arası 😄
Öfkem
Eskiden öfkem derdim. Şimdi sabrım diyorum
Öfkem
Sabrımda öfkemde yüksek ve eşittir herzaman
İkisinden de azar azar
Öfkemin daha güçlü olduğunu düşünüyorum.
Öfkem güçlü. Sabrım yok artık.
Askim , bu yaptığın berbat birsey cidden
düzgünce dur konuşalım sonra gidicem zaten kalamam anla da
Sabrım her zaman öfkemi yener.
Sabrım daha güçlü. Öfkem kısa sürüyor
Sabrim
sabrim
Öfkem
Sabrım çok güçlü
Hicbiri jsjsjsjsj
Sabrım daha güçlü..
Sabrım.