Günümüz insanı, sizce en çok hangi konularda rekabete sürükleniyor?

Günümüz insanı, sizce en çok hangi konularda rekabete sürükleniyor?
İnsanoğlu, kendini başkalarıyla kıyaslayarak çoğu zaman egosunun ve hırsının kurbanı oluyor. Bu ister ilişkilerde, ister kurduğu yaşamda olsun fark etmiyor. Dünde bu konuya benzer bir soru açmıştım, bu da egosuna yenilen insanlara örnek olsun.
Bence insanlar en çok başkalarının hayatına yetişme yarışında yoruluyor. Kim daha güzel, kim daha başarılı, kim daha mutlu derken kendi yolunu unutuyor. Sosyal medyada gördüğü bir anı, kendine hedef sanıyor ama o anın gerçeğiyle ilgilenmiyor. Hep daha fazlası için koşturuyor ama çoğu zaman ne istediğini bile net bilmiyor. Bu telaş, insana sahip olduklarını görememeyi öğretiyor. Oysa biraz yavaşlamak, kendi hızında yürümek ve başkasının temposuna bakmadan ilerlemek en büyük özgürlük. Çünkü hayat, kıyasın gölgesinde yaşanınca hep eksik kalıyor.
En zengin, en popüler en sosyal, en sevilen olmak konusunda. Çünkü kim olursan ol kendin olmadığın sürece asla sevilmeyeceksin sevilsen de bunu hissetmeyeceksin. Neden? Çünkü sevgi insanın kendi kalbinde başlar, sen kendini sevmezsen seni kim sevebilir?
Hiçbir zaman birileriyle bir yarış içerisinde olmadım hep birileri benimle gereksiz bir yarış içerisinde oldu ama dediğin gibi GEREKSİZ ne gerek var
Bence en sık rastlanan gereksiz yarışlardan biri, kim daha çok şeye sahip olacak mücadelesi. İnsanlar sürekli başarılarını, mal varlıklarını ya da statülerini başkalarıyla kıyaslıyor. En yeni teknolojiye, en popüler kıyafete ya da en gösterişli yaşama sahip olmaya çalışma yarışı, insanlara mutluluk yerine kaygı getiriyor. Oysa hayat, iç huzuru yakalamakla daha anlamlı hale gelir. 🌿✨
Cevap
15Cevap
Sosyal medya vitrin yarışı; kim daha iyi tatil yapıyor, kim en güzel ve pahalı yemeği yiyor, kimin kocası en pahalı hediyeyi almış, kimin ilişkisi daha mükemmel vs diye devam ediyor. Bir de tabii şey var yaşam standartlarını yarıştıranlar; kim daha pahalı arabaya biniyor, en son çıkan telefon kimde falan filan.. milletin gözünde daha iyi görünme arzusu.
birbirlerini çekemiyorlar çoğu insan maalesef.. sürekli bir arış içindeler.. ben daha güzel olmalıyım ya da bende yoksa onda da olmasın gibi kıskançlık içerisindeler.. aslında cahil insanlar böyledir.. zeki bir insan kendini kimseyle yarıştırmaz çünkü. sadece kendine odaklanır her zaman için.. ama günümüzde böyle insanlar kalmadı maalesef pek
İnsanlar nispet yapma gösteriş peşine düşmüşler gadası
Bence insanlar en çok “onay ve kabul görme” yarışının içinde gereksiz yere koşturuyorlar. Sosyal medyada beğeni sayıları, sürekli başkalarının hayatlarıyla kıyaslama, “ben ne kadar iyiyim” ya da “başkaları benden ne düşünüyor” kaygısı çoğu zaman gerçek benlikten uzaklaştırıyor. Bu yarış, insanları kendi değerlerinden koparıyor ve iç huzurdan yoksun bırakıyor. Oysa herkesin farklı bir yolculuğu, farklı zamanlaması ve farklı güçleri var. Kendini başkalarıyla kıyaslamak yerine, kendi gelişimine odaklanmak çok daha anlamlı ve tatmin edici olur.
Günümüz erkekleri, çalışma hayatında sınıf atlamaları için rekabete zorlanırken günümüz kadınları da güzellik, seksilik, açıklık, çıplaklığa özendirilerek birbiriyle yarıştırılıyor.
Sonuç olarak; küresel ölçekte 3. bunalım evresine girmiş kapitalist sistem için ucuz işçi ve ucuz eskortlar devşiriliyor.
İşte tam anlamıyla aradığım cevap 🙌🏻
Eline, kalemine, yüreğine sağlık, saygıdeğer @fikretin_devrimi
Eyvallah azizim sağolasın. O senin teveccühün.🙏🙏🙏👏👏👏
Rica ederim, sen de sağ ol abi 🙏🙏🙏
Kadın/erkek herkes kendinden aşağıya bakıp yaşadığı hayatın nimet ve imkanlarına şükretmek yerine daha başarılı olup toplumun en kaymak tabakası olan %10'luk dilimin içine girmek adına maddi/fiziki bütün olanaklarını seferber ediyor olması esasında her şeyin gerisinde kalıp hayatta hiçbir şeyi başaramadığı gerçeğini ötmüyor, aksine bunu bağırıyor.
Aklı hür, vicdani hür, irfanı hür hiçbir birey kendisini rekabetçi sistemin dişlileri arasında öğütmez. Sadece maddi ve mental yönden kendine yetebilecek, kendini özgürleştirecek fırsatları yaratmanın derdindedir.
Basiret/feraset sahibi bir kimse, sistemin tepesine çıkabilmek için başkalarıyla rekabete tutuşup onları elemine etmeye çalışmaz. Tam aksine sistemin bütün yıkıcı kanunlarına ve enstrümanlarına karşı toplumun en geniş yelpazesini etrafına toplayıp onlarla dayanışma bilinci geliştirir.
Daha söylenecek söz bulamıyorum, muhteşem 👌🏻
Kendilerini karakterli gösterme konusunda çok yarış içerisindeler kimse kendini olduğu gibi tanıtmıyor da bambaşka bir insan olarak tanıtıyor gerçeklikle yüzleşip kavgalar artınca deli olan sen oluyorsun karaktersiz ben karaktersizim demiyor
insanlar en çok başkalarının hayatını onlarla kıyaslama yarışının içinde kayboluyorlar Sosyal medyada gördükleri, duyduklarıyla kendilerini sürekli eksik hissediyorlar. Oysa herkesin hayatı farklı, herkesin yolunda iniş çıkışlar var. Bu kıyaslama sadece insanı yorar, huzursuz eder
Ben yarış içinde değilim , Ben daha çok sağlıklı bir yaşam diliyorum. o kadar rahatsızlık dan sonra sağlığın ne kadar bukunsmaz nimet olduğunun farkına vardım. Yani günümüzde gösteriş yarışı var gibi o büyük farkındalık sağlıyor ama hiç gerek yok 😄
Bence en çok ‘başkalarının hayatıyla yarışmak’ gereksiz yere enerji harcıyor insanlar. Herkesin yolu ve zamanı farklı, önemli olan kendi mutluluğunu bulmak.
Sanırım dert ve ağlama konusunda. "ben daha dertliyim, benim şöyle şöyle derdim var, benim anam babam böyleydi" Aslında yapılan çoğu yarış gereksiz.
Para hırsı yüzünden birbirini satma, iş çevirme yarışı içindeler halbuki hiç gerek yok böyle şeylere
Popüler kültür belası.. saçma sapan olması farketmiyor, yeterki “akıllı” kitleden geri kalmasınlar
O kadar iticiler ki
Öyle.. bireysel düşünce, akıl, tarz, yaşam, hayal, plan…. yok gibi bir şey..”akıllı” kitle neyi beğeniyorsa neyi kabul görüyorsa, ben de öyle olayım.. yarışı işte
Ne yazık ki
Kısa yoldan çok para kazanma konusunda.. Millette helal haram kavramı kalmadı artık, çok yazık..
Güç kavgası ne boş bir kavgadır insanları birbirine kırdırır yüzlerine güldürür hayatta başka güzel şeylerin yarışına girmek dileği ile
Bence herkes birbirinden üstün olma yarışında 😂😄
Mutsuz oldukları halde mutluluklarını yarıştırıyorlar gördükçe midem bulanıyor 🤦♀️
Kesinlikle sosyal medyada ozentilik görgüsüzlük yarisindalar asla yaşamadığı bir hayatı yansitiyolar gezip gördüğü yerleri yedikleri içtikleri eşleri sevgililerine kadar nerdeyse hep sosyal medyaya atmak için yaşıyor gibiler bana çok yapmacık geliyor. Instagram tıktok vs kapanırsa ekonomiye herşeyin düzeleceğine inanıyorum ben
Para özellikle alt kesim birkaç yüz dolara haftanın 6 günü hayatını satıyor sattırılıyor 1 günü de ölmesin de vermeye devam etsin diye veriyorlar değer verdiklerinden değil
Maddiyat konusunda. Bazı kişiler görüyorum istisnalar hariç kendilerinden başka insanların fazla para almalarını istemiyorlar
Başarı. Herkes sürekli sertifika alıyor bir sürü kurslar var. Donanımlı olmaya çalışıyorlar ama çoğu şeyin içi boş maalesef
Organizasyonlar.
Çok fazla ve hepsi taklit.
Fikirsizlik hat safhada.
Hepsi boş, bomboş insanlar.
gösteriş kendini sergileme pazarlama konusunda
Görgüsüzlük konusunda birbiriyle rekabet halinde herkes
Umursamadığında kendini keşfediyor insan. Yalnızlığı değerleniyor
Moda adı altında giyim için verilen gereksiz yarış bence.
Sosyal medyadaki para kıyafet, eşya, yiyecek, tanınma sevdası.. Ve bunlar uğruna yapılan rezillikler bunun en güzel örneği.
Kesinlikle kıskançlık insanlarda birbirini çekememe var o kadar saçma ve gereksiz ki dünyada bu kadar dert varken yazık.
Gösteriş, özentilik
Ha bi de kim daha çok sevgili yaptı yarısı var saçma sapan. Sanki yapana ödül veriyorlar. Sırf sevgili yaptım demiş olmak için sevgili olanlar var.
Teşekkürlerr
:)
Para mal mülk ve eş (bu son madde en çokta kadınlarda oluyor)
Bütün yarışlar
Maddi konuda kesinlikle rekabet içindeler.
Ego yarışı var. Para, dış görünüş vs
Gösteriş 😅
Gösteriş için yarışmaları çok boş
Kurabiyelerim ve leopar tariflerim
https//vm. tiktok. com/ZNdQhbEMU/
Gösteriş budalası cogu
Aşırı hırslı insanlar çok korkutur beni.
Her konuda gereksiz bir yarış var
Güç..
Sömürge
Gösteriş knk
Para, güzellik, lux hayat
Kıskançlık
Gösteris %10000
Güzellik tabi ki
Gösteriş
Ego yarışı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?