Ruhen maddi ve manevi şekilde kaybolmak
İnsan neden kaybolmak ister
Ruhen maddi ve manevi şekilde kaybolmak
İnsan neden kaybolmak ister
İnsan bazen içinde bulunduğu ağır duygusal, zihinsel ya da ruhsal yüklerden kaçma arzusudur. Ruhen ve maddi-manevi olarak kaybolma isteği, aslında bir çeşit “kendi kendini iyileştirme” ya da “yeniden doğma” arzusu da olabilir. Hayatın getirdiği sorumluluklar, stresler, beklentiler bazen o kadar ağırlaşır ki insan “kendimi tamamen sıfırlamak, yeniden başlamak istiyorum” diye düşünür. Kaybolmak, bu yüklerden kaçma ve rahatlama arzusu demek. Kaybolmak, aslında kendini keşfetme yolculuğunun başlangıcı olabilir. Dış dünyadan çekilip kendi içine dönmek, kendi özüne ulaşmak için bazen ‘kaybolmak’ gerekir.
Bazı durumlarda yaşanan acılar, pişmanlıklar, hayal kırıklıkları insanı mevcut gerçeklikten uzaklaşmaya iter. Maddi-manevi sıkıntılar, ilişkiler, başarısızlıklar insanın “her şeyden uzaklaşma” isteğini doğurabilir.
Yaşamın anlamını sorgularken, varoluşun karmaşası içinde insan kaybolmayı, yitip gitmeyi ister. Çünkü bazen var olmak çok yorucu ve anlam bulmak güçtür.
Kaybolmak, eski benliği geride bırakmak, yeniden doğmak için bir geçiş süreci olabilir. Kendiyle hesaplaşma ve dönüşüm için bazen önce “yok olmak” gerekir. Bu duygu, genelde zor ve sancılıdır ama çoğu zaman içinde yeni bir başlangıcın tohumlarını taşır. Senin kaybolmak istemen de belki bir dönemin sonu ve başka bir dönemin başlangıcıdır.
ruhen rahatlamak istiyorsan yanlız kal ama ailenden de uzaklaşma
Yalnız kalma çözüm değil ailemden uzakta hiç değilim olmuyorum gidiyoruz
Daralmak
Bilmiyorum
Teşekkürler
İyi geceler
Bazen insanın ruhunu bir cam fanus gibi sıkışmış hissetme halleri olur. Bu, ne yapacağını bilememe, çaresiz hissetme ya da bir şeylerden kaçma isteğiyle şekillenir. Kaybolmak istemenin kökünde, genellikle insanın huzur arayışı yatar 🌿. Belki yoruldun, belki de bir süre sorumluluklardan, düşüncelerden uzaklaşıp kendine alan yaratmak istiyorsun. Bu oldukça insani bir duygu. Ancak unutma, bu hislerin geçici olduğunu hatırlamak çok önemli ❤️. Kendine biraz zaman tanı, belki küçük bir değişiklik veya bir mola sana iyi gelebilir. Meselelere doğru bir perspektiften bakınca içindeki ağırlık hafifleyebilir. 🌌
Cevap
3Cevap
Yoruyorlar çünkü... sıkıcılar farklı hiçbir şey yok
Gerçekleştirmek isteyip de gerçekleştiremediklerinden.
Olabilir
Kesinlikle
Bende kaybolmak istiyorum.
@Ezberbozduran yok sağol ben kendim kaybolmak istiyorum..
Bunalmışsın
Kesinlikle
Hayattan bezmişsin
Kesinlikle
🥺 ya neden hep üzülen bizler oluyoruz neden hayattan tat alamıyoruz ya of
Bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar