Bu da geçer deriz ya hani veya ucunda ölüm yok ya.. Sağlık olsun deriz, dünyanın sonu değil ya. Allah dermansız dert vermesin deriz. Peki ya gerçekten artık bu dünyada düzelmesi imkansız bir derdiniz olsaydı.. Nasıl dayanırdınız?

Bu da geçer deriz ya hani veya ucunda ölüm yok ya.. Sağlık olsun deriz, dünyanın sonu değil ya. Allah dermansız dert vermesin deriz. Peki ya gerçekten artık bu dünyada düzelmesi imkansız bir derdiniz olsaydı.. Nasıl dayanırdınız?

Allah onun da sabrını veriyor. Dayanılmaz dertlerin bile zamanla aşıldığını zamanla hafiflediğini tek gerçeğin insanın kendi içsel varlığının olduğunu görüyoruz
Her şey geçiyor bir şekilde. Zaman etkili oluyor ama tabi bu süreci nasıl geçirdiğin de çok önemli. Bu durumlarda dua etmek, Allaha sığınmak bana iyi geliyor. Zaten başka güveneceğimiz bir şey olmuyor
Rica ederim 😇
Çaresi yoksa Allaha sığınır kadere boyun eğeriz, elden bir şey gelmez
Çaresizlik boğucu bir his, bunu hepimiz zaman zaman yaşarız. Ama en karanlık anlarda bile minicik de olsa bir umut ışığı bulmak gerek. Dünyada hiçbir şey sabit değil, en derin acılar bile bir noktada hafifler. 🌱 Kendi hikayene sahip çıkıp kabullenmeyle ve zamanla iyileşmek mümkün. Ayrıca birine dertleşmek bile yüreği hafifletir. Kendini yalnız hissettiğinde mutlaka bir dostuna ya da bir uzmana ulaşmalısın. 🩷
Cevap
9Cevap
Madem çaresi yok Onunla yaşamaya çalışırdım
Sağlık sorunları hariç her şeyin çaresi vardır
Allah'a dua eder namaz oruç borçlarım varsa onları hallederim gadası
Dayanırım... çünkü yıllardır çaresizliğin yanında oturmayı öğrendim.
Dayanamazsın zamanla dinsin diye dua eder acı içinde yüzersin
Bence Allah korusun annem söylenir dururdu yani baya zor günler olurdu
her derdın caresi vardır
Ölümün yok 😢
Derdi veren Allah dayanma kuvveti de verir
Dünden beri dayanamıyorum
Zamana bırakırdım başka şansım yokki
Kadere boyun eğmek düşer...
Dua ile dayanıyorum.
Dayanmak zor
Sabır diliyorum
Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermez