İnsanlarrr ve hayat.
İnsanlar neden bu kadar nankör , çıkarcı .. VE bu hayat neden bu kadar acımasız ?
İnsanlar neden bu kadar nankör , çıkarcı .. VE bu hayat neden bu kadar acımasız ?
bir arkadasim vardi aramiz iyiydi bir ara konusamadik sonra tekrar aradi ve gezmek icin bulustuk en pahali marka victoria secrette secti ve girdik kiz iki kazak aldi bende bir kazak aldim kasaya geldik benimkini oderken bu demezmi benim param bunlara yetmez ama diye sonra dedimki ben odim sen bana verirsin tamam dedi sonra iiki gun gecmeden bida bulustuk bida aynen yere geldik gozde cok seviyomus victoria secreti kiz aliyoda aliyo ben ise bir penye aldim ucuzundan param yokya sonra kasaya geldik bana dediki sende koysana dedi ve koydum ne bilim bu seferde o odicek sandim kiz demezmi kartini versene diye la niye benim param yine yok dedi bende dedim bendede yok biraktim penyeyi oda kendi aldiklarini odemek zorunda kaldi sonra da boburlenip durdu kartimdaki parayi bir odeme yapacaktim diye wimdi nasi oderim gerimi gotursem acaba deyip dursu bende kactim ordan lanet olsun boyle cikarci insanlara ben calismiyomki arada bea on kurus biriktirmistim
Maalesef bende bu soruyu çok sorarım. Özellikle ünv.tede gerçek yüzler bir bir belli olur, renkleri ortaya çıkar.Sınav zamanında kanka olmaya çalışıp, sınav sonrası tanımayanlar...
Bu çıkar işleri çocukken aşılanıyor insanlara ...izlediği çizgi filmler bile etkiliyor...mesela Sosyalist şirinler vardı herkezin bi görevi bi mesleği vardı..o çizgi film de para gördüğümü hatırlamıyorum ben..Ama tom ve jery gibi kapitalist abd çizgi filmleri çocukları çıkarcı yapıyor..Şimdi Ben ten diye gezinen yeğenim saatini çevirip orangutan olmaya çalışıyor :D Markete göndersem bi lira ver su getir diyom bi lira ver :D Farklı bir yaklaşım oldu ama :D Yani çok görmemek lazım çıkarcı menfaatçi yavuşak sürüsüne bereket şimdi :D
aza kanaat edemeyen çoğu bulamazmış insanlar arsızdır hep düşündüğünün ona teklif edilenın 2 -3 katını ister.doyumsuzdur insanoğlu ve büyüdükçe insanlar nankörler çıkarcılar sahte insanlar çoğalır siz ne kadar iyilik yaparsanız o kadar çok kahpe vardır
İyilikten maraz doğar derler işte benimkide öyle oldu . Sonucuda baya ağır , bigün öğrenicem bende iki yüzlü olmayı.
Cevap
12Cevap
insanlar mı insanları boşver çünkü onlar birer organik artıktan başka birşey değil hayat mı hayatı da boşver çünkü o da lanet olası nefes alışverişinden başka birşey şimdi sana şunu söylüyorum laneti ve affedilmeyi unut gitsin sadece keyfine bak hayat acımasız sa sende ona karşı acımasız ol ve onu umursama..
Bunu nasıl yapmak gerekiyo bi formülü varmıı :)
evet bi formülü var onların dedikleri şeylerin değersiz olduğunu bilmelisin yani istedikleri kadar konuşsunlar söyledikleri şeyler sadece bir iki tane harfin yan yana getirilmesidir..o kadar mükemmel olsaydılar önce kendilerini düzeltirlerdi..
evet kmse mükemmel değil ama hepsimi yalancı iki yüzlü olur .?
çoğu yalancı ve iki yüzlüdür bu devirdeki dünyada en dürüst insan bile menfaati için yamulabilir..o yüzden insanlarla konuşurken zayıf yönlerini anlatmamalısın çünkü sana vurmak istediklerinde ilk olarak zayıf yönlerini hedef alırlar..
insan kendisi nasılsa dünyayı da insanları da öyle görür. yanlış anlama seni suçluyor değilim. ama kişi kendinden bilir işi bence doğruluğu yüksek bir söz
cunku insanlar herseyi elde ettikce elindekinin kiymetini bilmiyor, hep daha fazlasini istiyor
hayat acımasız olamaz çünkü içindekiler acımasız zaten.
Bence hayatta insanlar kadar acımasız okadar acımasızki olmayacağını bile bile birisini karşına çıkarır ve sonra olan olur zaten çok güzel bi ders verir hayat.
Hayat bi palavralardan ibaret Bak hayat karşısına Çıkarmaz birini.Bu konuyu seninle tartışabilirim :)Tartışabiliriz
tartışalıım :) nedir doğrusu pekii?
insanlar bizim karşımıza Çıkıyo sonra değer verince gidiyolar :)
saat 23:30 gibi dortmund maçının 1-0 bittiğini öğrendim normalde 1300 lira alacaktım iddiadan bana hayatın acımasızlığından mı bahsediosun :D
çünkü doğanın kendisi böyle... Doğaya bakarsan mükemmel bir hiyerarşi ve hayatta kalma çabası görürsün... Zayıf olan elenir gider bu böyledir.
hayat böle iste ztn adaletli biyer olsaydı böyle olmazdı
Nankörler çıkarcılar ve iki yüzlüler için hayatt mükemmel ama sen bikere dürüst olmayıver işte ozmn hayat iyi bi ders veriyo sana.
İnsan çiğ hayat yalandır. Arkanı kollamayı öğrenmlisin
İnsan evladı Çok değişti Çoook. .Ne dıyor bi şarkıda, benım sadık yarim kara topraktır.
Noktayıda koydum farkındaysan =)
insanların derdi başından aşkın sonra nankör oluyorlar
Hiç acımıyosun bize bu saatte soran
Valla banada acımıyo kimse napak ki :)
Çok fazla arabesk dinleme sister.
hayat beni neden kırıyosun...serdar ortaç dioduu.
hayat nekadanda pembelitoz.
Pembelitoz <3
<3
insanlar öğretti acımasızlığı
Acımasız olmaması için neden yok ki.
noldu bakim ?
ne olmadıkii tam bi felaket .. hpsi bir arada :)
aşk , dost , gurur, ayrılık , nefret , yalan , 2 yüzlülük bunlar ;)
neden, nasıl vs gibi soruları bir süre sonra sormaktan vazgeçiyor insan. herkes çıkarcı, kimse kimseye güvenmiyor, güven vermiyor.
güzel bir söz vardı. insanlarla mesafe ayarlanması gerektiğiyle ilgili. çok yaklaşma yanarsın çok uzaklaşma donarsın filan diyordu. bir ayar şart. kimseye gözü kapalı güvelinmez her zaman tedbir şart ve kimseye hak etmediği değeri verme. mutsuz olur,yıpranır gidersin.
Evet güvenilmez kimseye bunu anladım ama bi insan birilerine güvenmeden nası yaşamını sürdüreblir ve insan herzaman yanında gözü kapalı güveneblieceği birilerini istiyor sadece güvenmek . Ama buda zor bu hayatta artık , sen ne kadar dürüst olursan o kdrr suçlu olursun okdr yalnız .
Ne bileyim ben.
evet çok acayip.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar