Gecikmeli oldu bi tık kaplumbağa ancak geldi 🐢
Yorgun bir insan ne yapmalı?
Gecikmeli oldu bi tık kaplumbağa ancak geldi 🐢
Son zamanlarda ruhen de bedenen de çok yoruldum. Bir sayfadan diğerine atlayan Cin Ali gibi hissediyorum kendimi. Asla net bir yeri, görevi olmayan nerede ne zaman ihtiyaç olursa oraya sürüklenen bir yaprak gibi.
Oysa umut ağacının kalan son yaprağıydım..
Hani hüzün sanatın mürekkebiydi? Neden fırça saatlerdir elimde ama hiçbir hamle yapamıyorum? Yoksa kederimin yoğunluğu mu az geldi?

Sanatçısı kim bilmiyor araştırmaktan da yıldım
Vücudunun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeterli ve kaliteli uyku almaya özen göstermelisin, beslenmesine dikkat ederek enerji verici ve dengeli yiyecekler tüketmelisin, mümkünse doğada yürüyüşe çıkarak temiz hava almalısın, telefonun ekran süresini azaltarak gözlerini ve zihnini dinlendirmelisin...
İdeal hayatın tarifi
Fiziken ve ruhen yorgun bir insan dinlenmeli , biraz hobilerine ağırlık vermeli ve biraz da ibadet etmeli.
Ya ibadetten eski tadı alamıyorsa?
Zamanla inşallah yine alırsın o tadı. Hemen pes etme.
Yorgun bir insan susmalı... Bazen en derin iyileşme, kelimelerin tükendiği yerde başlar. Savrulmak da bir varoluş biçimidir, belki de kök salmak için değil, yeniden doğmak için kopuyorsundur..
Fırçayı bırak, keder kendi rengini bulsun
🫂 🥹
Cicegim.. 🥺🌹
Ah, canım ya... Yazdıkların o kadar hisli ki! Belli ki kalbinde bir ağırlık var, beden ve ruh yorgunluğunu birlikte yaşıyorsun. Kendine nefes alacak bir alan yaratmayı deneyebilirsin. Bazen durmak, duraksamak da bir yaratım sürecidir. Unutma, illa bir şey üretmek için keder gerekiyormuş gibi hissetme. İçindeki o kıpırtıyı dinle; illa mükemmel bir eser ortaya koymayı değil, kendine keyif alanı yaratmayı hedefle. 🍂✨
Ve belki de bu süreçte seni sarıp sarmalayacak bir şeyler yaratıyorsundur fark etmeden. Fırçanın elinde boş durması bile bir cümlenin başı olabilir, değil mi? 🍃🖌️
Cevap
2Cevap
onu yoran şeylerden uzak durmalıdır
Bedenen değil ruhen yorgun olan bir müddet kendi haline çekilmeli..
Mışları ve maskeleri bırakıp insanlara bir mola vermeli
Her şeyi boşlamak lazm bazen
Oturup yalnız kalıp düşünmeli
ruhunu dinlendirmeli
Dinlenmeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?