Yalnız bağırarak değil, kısık bir sesle bile duyacağımız heyecan. Kulağıma öyle bir kelime fısıldamalısın ki, o kelime önce beni, sonra bütün yeryüzünü aydınlatsın. Aydınlatsın ki, havai fişekler yerini güneşe bıraksın.
Süslemeden, kaçmadan, saklanmadan. Ne olduğunla, ne hissettiğinle, ne eksiksen onunla yüzleşmeden gelen o ham, sert, solmayan şey. Havai fişekler çabuk patlar çünkü göz boyamak kolay ama güneş? O sadece yanar. Sessizce. Kısacası demem o ki, kendini kandırmadığın her an, o kelime kulağında çınlar.
Bir çiçeğe bakarken... Bir bebeğin gülüşünde... Sabaha doğru fecr vaktinde... Belkide yeni bir şeyler öğrenirken gülümseyen bir çocuğun yüzünde.. Gece gökyüzüne bakarken yıldızlarda... Kendi ruhunun derinliklerinde ufak bir kıvılcımda...
Yaşamak zordur azizem... Her an ruhundan parça koparıyor, İç içe geçmiş girift dolu sorunlar, Ruhunda ince saydam lekeler bırakıyor..
Bazen aradığımızı anlam kattıklarımızda veya içimizde sanıyoruz. Belki orada da vardır kim bilir, ama hali hazırda olan küçük detaylar görebilen gözlerde uzakta değil. Güzeldi, 👼
Bizler sıradan ve küçük bir detayız... Dünya bizim etrafımızda dönmüyor ne yazıkki.. Biz kendi başımızada anlamlı olabiliriz ama o kadarda anlamlı olacağını zannetmiyorum... Yapbozun parçaları gibi desem daha anlaşılabilir. Bazen anlam kazanması için ona uygun bir parça bulmak gerek.
Sadece iki mavi arasında seni bulmaya çalıştım. Denizler ve gökler, iki mavi. İkisi arasındaki bulduğum en güzel heyecan olmana rağmen her seferinde güneşe umut yollayan kabarcıklar gönderiyorum, ya da boğuluyorum bilmiyorum... İki gözümün çiçeğine 🌷
Senin için çarpan bir yürek, titreyen ellerin sahibi. Çekimser bir ses tonu kırmaktan uzak, bir bakış gözlerine çarpan, bir his ritmin müsebbibi. Bir can, birde sen.
Solmayan heyecanı uzaklarda aramana gerek yok. Belki o fısıldanan kelime "güven" ya da "anlam" olabilir. Hepimizi aydınlatan şey, kendimizle olan bağlantımızda gizli. Gerçekliğine inandığın hayaller ve onları paylaşabileceğin insanlar bu ışığı büyütür. Dünya bir havai fişek gibi parlamasa da, içinde küçük bir güneş fırlatabilir. 🌞✨