''Mutlu olmak için, hayatta kimseyi kendin gibi görme, çünkü sen gibi olan tek kişi aynadaki yüzündür.
Chuck Palahniuk

''Mutlu olmak için, hayatta kimseyi kendin gibi görme, çünkü sen gibi olan tek kişi aynadaki yüzündür.
Chuck Palahniuk

Çünkü insanın dünyayı algılayışı kendi içinden başlar. Sen nasıl hissediyorsan, nasıl düşünüyorsan, insanları da öyle görüyorsun doğal olarak. Eğer sen dürüstsen, başkalarının da öyle olacağını varsayıyorsun. Sevgiyle yaklaşıyorsan, karşılık olarak aynı duyguyu bekliyorsun. Ama herkes senin gibi değil işte, bu yüzden bazen yanılıyorsun. İnsanları kendimiz gibi bilmemizin sebebi aslında bir nevi koruma mekanizması karşındakine güvenmek istiyorsun, o yüzden iyi niyetle yaklaşıyorsun. Kısacası, önce kendimizden hareket ediyoruz, çünkü başka türlü anlamak zor oluyor insanları.
Çünkü karşımızdakini bizim yansımamız gibi düşünürüz yani ne ekersen onu biçersinin bir çeşidi gibi. Karşımızdakiyle eğer anlaşıyor arkadaşlık kurabiliyorsak bir nevi bizi anladığını düşündüğümüz içindir, onu bizden sayarız, öyle kabul ederiz.
Hatta daha absürtünü söyleyeyim, onu kendimize benzetmeye çalışırız ve bir zaman sonra benzetiriz. O noktadan sonrada beyinler bir olduğunu var sayarız, ki ikisi bambaşka alanlar 😇
Yinede arkadaşlar birbirine benzer, karşımızdakide bir nevi bizden olduğunu kabul etmek aslında çok özel ve değerli bir şeydir ama hakikat acıdır, ufffff yapar 😂
Karışık oldu ama düzeltme yapmak istemedim, içimden böyle geldi ve döktüm yazıya. Af buyrunuz 😀🙏
Sizlere özel efenim🥳
Özgürlük emojisi neden efenim anlamadım 😀
Her daim jsjs her soruda beklerim bu emojiyi 🤣
Ahahah o halde devam böyle jsjfjs
https://youtu.be/ua7CCHhH1cQ?si=i9TGVR-83B2zL__p sahneyi unuttum bak jzkz
Aaa bende bu sahneden kastın dejavvu oldun sandım sjfjsj
Çok güzeldi kdjfjs 😂
Bazen bi yakınlık, bazen bir his, bir davranış... Karşımızdakini kendimize benzetiriz... Ama aslında çok farklı iki kişiyizdir... Başta ne kadar uyumlu olunsa da... Ortak konular varmış gibi olsa da karşımızdakini tanıdıkça öyle olmadığını anlıyoruz... Bazense olmayacağını bile hissede ya benziyoruz işte neden denemeyelimki oluyor durum... Kendimizi aynı, benzer sanarken buluyoruz...
Üstüne alınma ikizcim genel konuştum...
Bazıları enerjimizden etkileniyorlar daha şeffaf ve rahat oluyoruz bazıları nemrut gibi oluyor kafamızı kayaya çarpıp ovuşturuyoruz. Her insan biz gibi değil bilmiyoruz...
hayır ben agrafena alexandrovna svetlov
grushenka kim kızııım onun asıl adı bu 🥳
Beeen çanaaaa kızaaar mıyııım seniii yeriiim saklaarııım kalbimdeee ❤️🔥
Geç kaldın kervıl bir kapattık dükkanı 💅🏼
Bilmem karvıl karvel bişiler geçiyo aklımdan şimdi biraz amerikan aksanı yapasım geldi hehehehehe
Kız İngiliz aksanıymış sus çaktırma akdkakdks
Sen oku nasıl okuyorsun latin amerikalıııı
Sevmiyom ben bu ingiliççeyi kandırıyor beni hep
Tamam ce ile okicam artık sen Carvelsin
SORUN DEĞİL ARADA OLUR ÖYLE HEHEHEH
İnsanları kendimiz gibi bilmek, aslında empatinin yoğun bir yansıması. Biz çözümleyemediğimiz davranışları kendi penceremizden açıklamaya çalışıyoruz. Ama unutulmamalı ki her insanın yaşadıkları, değerleri ve inançları farklı 🌍. Kendimizi korumak adına hayata daha geniş bir perspektiften bakmaya çalışmalıyız. Yoksa hayal kırıklıkları kaçınılmaz olur. Chuck Palahniuk bu konuda haklı gibi görünüyor 😊.
Cevap
8Cevap
Ben kendim gibi bilmem insanları bilenler daha saf dönemlerindeler
Hayır carvel kimse bizim gibi mükemmel olmak zorunda değil sjjda anlayışlı ol biraz
Kimseyi kendim gibi görmüyorum...
cunku tam anlamiyla sadece kendimizi taniyoruz, alısık oldugumuz ve hareketlerini tahmin edebildigimiz tek sey kendimiz ve insan dogal olarak dunyadaki her sey kendi bildigi gibi olsun istiyor. karsisindaki seyin hareketlerini ongorebilmek ve kendini ona birakmak istiyor. ama birakmamaliyiz iste cunku herkes bizim gibi degil
Hiç öyle bilmem ben her bireyi kendi içinde değerlendiririm keşke onlar da biraz öyle olsa jdjdjd
Hayatta yeterince acı çekmeyenler herkesi kendileri gibi bilirler.
Ehh işte öyle.. saf insan
Haydaa www.youtube.com/watch
Aynen öyle yaa
Henüz güzel bir kazık yemediyseniz insanları kendiniz gibi bilirsiniz
Parmak izlerimiz bile farklı aslında ancak kötü olan herkesi kötü bilir şaşmaz bu 💁🌻
Ben hiç kimseyi kendim gibi görmüyorum 😃 burada bir yanlışlık var jsjsjsjsj
Beynimiz öyle programlanmıştır çünkü, aynalarız, eğer sürekli yalan söyleyen biriysen karşıdan da yalan söylemesini beklersin şüpheci olursun. Saf biriysen karşıdan da saflık dürüstlük beklersin misal.
Aslında bu karmaşık bir konu yani bir insanı derinlemesine tanımak zaman ve enerji gerektiriyor. Sanırım bu da bende kalmadı. Bu nedenle, kendi içsel dünyamı referans alarak bir başkasını anlamlandırmaya çalışıyor olabilirim.
Hala kabul edemediğimiz bir gerçek vardır orada... Herkesin kendisine ait bir yaşamı, beyni, fikirleri, düşünceleri var. Bunu kabullenenler bu yanılgıya düşmekten kurtulurlar.
Başkasını bilmiyoruz çünkü dndjdj yani herkes kendi gibi düşünüp kendi ile hareket ediyor. Of açıklayamadım şu an yorgun olduğum için toparlayamıyorum ama anlamışsınızdır umarım.
Bu hataya düşmemeli insan...
Güzel laf. Maalesef karşımızdaki kişiyi kendimiz gibi zannetme eğilimindeyiz.
Saf temiz duygulardan kaynaklanıyor bunlar kendimiz öyleyiz diye onları da öyle sanıyoruz.
Onceden oyle bilirdim simdi bilmem yanıla yanıla dersimizi aldik
Çünkü kalbimiz o kadar temiz ki, birisinin kötülük yapacağına inanamaz.. anlam veremez
Şimdi kendimi farklı görürsem egolu olurum diye korkmuyor değilim. d
İyi niyetimizden biraz da canım
Belki de onlarda iyidir..
En büyük hatamız da o işte
İyi niye ve saftirik olduğumuz için
Çünkü karşımızda kendimizi araris gerçeği degil
hep iyi niyetimizden kaybediyoruz zaten
İyi olacaklarına inanmak istiyorsun doğal olarak
canım artık neyse
S@laklık yazacaktım☺️
Hgjhjajaj kusura bakma ☺️
Doğruluktan , sen nasılsan karşındaki de öyle gelir gözüne