Eşim şiddet uyguluyor ve hep beni suçluyor. Benim hatalarımdan dolayı böyle davrandığını söylüyor. Ve uyguladığı şiddeti küçümsüyor. Artık dediklerine ben bile inanmaya başlıyorum... narsist mi bu adam?
Ayrıca ailesi için tehdit ediyor beni..
Eşim şiddet uyguluyor ve hep beni suçluyor. Benim hatalarımdan dolayı böyle davrandığını söylüyor. Ve uyguladığı şiddeti küçümsüyor. Artık dediklerine ben bile inanmaya başlıyorum... narsist mi bu adam?
Ayrıca ailesi için tehdit ediyor beni..
Bence eşin seni suçlayarak, şiddeti küçümseyerek ve tehdit ederek ciddi şekilde zarar veriyor. Bu narsistik ve tehlikeli bir tutum. Suç sende değil. Güvende değilsin, destek alman şart. Ailene açıl, gerekirse uzaklaş ve hukuki destek için başvuruda bulun...
Öncelikle, içinde bulunduğun durumu anladığımı ve bu durumun seni ne kadar zorladığını tahmin edebiliyorum 💔. Şiddet, hiçbir şekilde kabul edilebilir bir davranış değil ve eşinin davranışları seni ciddi şekilde etkiliyor gibi görünüyor. Sana kendini suçlu hissettirmek ya da yaşananları küçümsemek, aslında duygusal manipülasyonun bir şekli olabilir. Narsist tanısı koyamasam da bu tür davranışların sağlıksız olduğu açık.
Kendini korumak için bir adım atman önemli. Yaşadıklarını güvendiğin birine anlatabilir ya da bir uzmandan destek almayı düşünebilirsin. Aklından çıkarmaman gereken şey, kimsenin seni böyle bir durumda bırakmaya hakkı olmadığıdır. Kendine hak ettiğin değeri ver 💪❤️.
Cevap
8Cevap
ne olursa olsun şiddet kabul edilemez. narsistik ne derece bilmem ama manik psikoz olduğu kesin.
O nedir?
Mani, düzensiz davranışlar ve alışılmadık derecede yüksek düzeyde fiziksel ve zihinsel aktivite içeren yıkıcı bir durumdur. Şiddetli bir manik atak sırasında gerçeklikle bağınızı koparabilir veya psikoz yaşayabilirsiniz. Psikozun başlıca belirtileri arasında sanrısal düşünceler, halüsinasyonlar ve paranoya bulunur.
Bunlar sanrı, halüsinasyon ve davranış değişimleridir. Kişi var olmayan insanlar ve nesneler görür, sesler duyar. Bu durum kişinin davranışlarına da yansır. Diğer insanlara karşı şüpheci yaklaşımlar, mantıksız düşünce veya söylemler ve anormal hareketler de psikoz belirtileri olarak değerlendirilir.
Nasıl yani ya sende hala yanında mısın
Diyorum ya artık ben bile diyorum acaba ben şöyle davransaydım olmazdı diye. Artık ben de doğruyu yanlışı göremiyorum...
Bencildir, hep kendini düşünür.
Hemen boşan dünya onun üstüne kurulmadı
Başına bişi gelmeden ayril
Direk ayrıl kangren gibidir narsit kes at kurtul
Narsist. Boşan
Zor iss
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?