Hayır her şeyin güzelleşmesi için yeterli değildir, sevgi kalbi güzelleştirir o da eğer sağlıklı bir sevgiyse..
Hastalıklı bir sevgi kalbide hasta eder, güzelleştirmek yerine içten içe çürütür ve yok eder. Sevgi adı altında yapılanlara şahitiz, sevgi diyip geçmemek lazım. Ben sevgiye sevgi diye bakmam.
Dokunmaya kıyamamak, bakarken doyamamak gibi bir şey ise bu sevgidir… Bu güzelleştirir ama yine her şeyi değil.. Çooook kapsamlı bu çok 😀
Sevgi elbette ki güçlü ve dönüştürücü bir duygu ama tek başına yeterli olmayabiliyor. Güzel bir çiçek düşün; büyümesi için sadece toprağa bırakmak yetmez. 💐 Anlayış, sabır, özveri ve zamanla desteklenmeli. Sevginin yanında ortak bir çaba ve iletişimle tüm ilişkilere çok daha sağlam bir temel oluşturabilirsin. Söylediğin gibi, tohumun yeşermesini sağlamak için hem emek hem de doğru bir ortam şart. 🌱
Güzel bir soru. Aslında bunu hepimiz böyle zannediyoruz. Sevilsek her şey geçer, derdi kederi unuturuz zannediyoruz. Ama maalesef öyle olmuyor hiçbir zaman...
Çünkü hayatta her zaman sorunlar olacaktır. Güzelleşmesi demek bizim için artık sorun haline gelmemesi demek.. Yani güzel olmayan şeyler her zaman var olacak. Birini çözersin, güzelleştirirsin sonra bir bakmışsın başka başka şeyler çıkmış... Aslında onlar da yeni çıkmıyor. Sadece sen seviye atladığın için o sorunların farkına o zaman varıyorsun...
Şeker portakalı ' nda bir söz vardı. En sevdiğim kitaplardan biridir."Ben şuna inanıyorum, sevgi insana her şeyi yaptırabilir, bir de sevgisizlik." Oradaki her şey beni korkutur. her şey dozunda güzel.🍀
Sevgi, güzelleştirmek için bir başlangıçtır ama tek başına yeterli değildir. Bir ilişki, bir hayat, bir insan... Sevgiyle başlar belki ama sabırla büyür, anlayışla derinleşir, emekle kalıcı olur.
Bahçeyi gereğinden fazla sularsan toprak fazla yıkanmadan dolayı mineralsiz kalır gerekli verim olmaz bitkiler yeşermez ağaçlar meyve veremez. Sevgi olunca her şey olmuyor ayarında sevgi olması gerekiyor.
Önce saygı duyman lazım, sonra güvenmen lazım ki daha sonra sevgin ile yeşersin. Sırf sadece sevgi yeterli olmaz, geçici olur. Hevesin söndü mü, başa dönersin.