Sellaaam 🌸
Hepimizin olmuştur bence böyle anları... Bir sorun ya da konu vardır, nedenini niçinini biliyorsundur ama yine de sorarsın karşı tarafa...
Neden?

Sellaaam 🌸
Hepimizin olmuştur bence böyle anları... Bir sorun ya da konu vardır, nedenini niçinini biliyorsundur ama yine de sorarsın karşı tarafa...
Neden?

Beyninin kıvrımlarında sörf yapmak için bebeğim 😂
Yani düşünce yapısını anlamaya, beğenirsem de öğrenmeye çalışırım 🙃
Belki farklı bir bakış açısı kazandırır bana veya yanlış kodladığım konuları değiştirip, düzeltmeme vesile olur 🤩🥳
Evet bak bunu ben çok severim mesela ahdhfjf
Çünkü çok zevkli oluyor 😂
Bazen kızdırmak için de yapıyorum o da çok zevkli oluyor andjfjg
Ondan sonra bir de soğutması var Lulu'cum 😂
İnsan bazen birçok nedenden dolayı kendi içinde bir karmaşa yaşar. Mesela birini seviyorsan, onun hatasını bildiğin halde, kaybetmemek için onu içten içe haklı çıkarmaya çalışırsın. Bu aslında kendine yaptığın bir eziyettir.
Bu aralar kafam adeta bir analiz laboratuvarı gibi çalışıyor. Sanki Da Vinci’nin şifresini çözüyor gibiyim :) okuyorum, gözlemliyorum, deniyorum. Karakter özelliklerini parçalara ayırıyorum, birinin yapacağı hamleyi önceden tahmin edebiliyorum, hatta içimden puan bile veriyorum. Hem oyun gibi eğlenceli hem de fazlasıyla gerçek. Ve işin en ilginç yanı, bu süreç kısa sürede insana sağlam bir analiz yeteneği kazandırıyor.
Dikkat etmek de gerekiyor tabi sen onu o şekilde analiz etmeye çalışırken oyun oynuyor moduna da geçebilirsin bir anda... Dengeyi korumak şart 🙃
Açılın ben doktorum 🏃♂️ dur ya o başka bir şeydi 🤣
İki sebepten yaparız ya da en azından ben iki sebepten yapıyorum.
Bir tanesi bilsek de kabul eymek istemeyişimiz. Başka birisi onu söyleyince eleştiri, düzeltme vs. etkisi olur ve daha kolay kabul ederiz. Bir onay daha almak gibi...
Diğeri, benim daha da çok sevdiğim ve yaptığım. Karşıdaki kişi o kadar güzel açıklıyordur ki ona tekrar acıklattırmak istersin 😂 Hele sempatik tepkiler de veriyorsa açıklarken ben tekrar tekrar sorarım jdjdjsks
Peki inkar etmesini istiyor olabilir miyiz sence? Shdhhf
Fırsat doğurmak için yani aslında sjdjfk
Çünkü bazen cevabı duyup onaylamak isteriz, bazen de kendimizi ifade etmeye çalışırız. Sorular aslında kafamızdaki karışıklığı ya da duyguları anlamaya bir yol olur. İnsan bazen sadece konuşmak, paylaşmak için bile sorar, bilmek için değil.
Selam! 🌼 Bu aslında çok insani bir durum. Bazen, sorunun cevabını bilsek bile güvence ararız ya da karşı tarafın bakış açısından farklı bir şey duymayı isteriz. 🌟 Bazen de sadece kendimizi ifade etmek, duygularımızı paylaşmak için bu yolu seçeriz. İnsan, iletişim kurdukça rahatlar çünkü. 💬 Kimi zaman da karşımızdaki kişinin tepkisini veya duygusunu öğrenmeye çalışırız. İşte bu yüzden sorarız! 😊
Cevap
12Cevap
bazen laf olsun diye de soruyoruz mesela eve gelen birine GELDIN MI diye sormak gibi. geldi iste. bazen de onay alma ihtiyacı hissediyoruz, exime gunasırı beni seviyo musun diye sorardim mesela. cunku aniden sevmekten vazgecmis olabilir. son sorusumda sevmiyorum demisti mesela jddklxlss
Geldim kör misin ajdjfjg
hayir gelmedim hala djxj
Onay arayışında olduğumuz için.. Zaten cevabı biliyoruz ama birinin aynı şeyi söylemesi, bizi güvende hissettirir.
“Ben yalnız değilim, bu duyguyu sen de paylaşıyorsun.”
Haklısın onay isteği de sebep olabiliyor 🙃
Onaylanmak isteriz sanırım.. Benim için ama farklı fikir ve cevaplar ilgimi çektiği için sorarım. Yani sorunun cevabını bildiğim ne malum, belki yanlıştır belki daha geniş bakmalıyım ya da daraltmalıyım 😀
Bilmek ve duymak arasındaki fark. Bilmek iyi hissetirir ama duymak emin olmak demek.
Ya reddetme varsa karşı tarafta peki?
Ben test etmek için sorarım.. hatta eskiden sorduklarimi Zaman geçince yine sorarım neden niye sorma tabi 😄
Onay almak için cevabı bilsemde belki değildir umuduyla gider bildiğim cevapla yikilirim
Belkide cevabı beğenmedik ya da bir daha onaylamak istedik
Yalan mı söylüyo diye kontrol etmek için
Denemek için yani?
Aynen
Emin olmak isteriz
Ya da geçiştirmek için yalanlarına ihtiyacımız vardır 🙃
Ozelliklede buraya
Burada farklı bir fikir için sorulabiliyor öyle deme
Xper kasmak icin yazanlarda var
Emin olabilmek için
İyi hissetmek için sorarım soruyorsam
Karşındakinden duymak daha büyük zevk bence