Beni , kendine getirir misin? Zira... sana doğru geldiğini zannettiğim bütün yollarda kayboldum.. ya da saçlarından işretler bırak yola, sana ulaşabilmem için... Sen ki beynimde bir malign, Zihnimdeki dipsiz bir kuyu, Ruhumdaki sade bir leke,
Payımıza poyraz mı?( düştü ) lodos mu? Ellerimin ağustosta üşümesi senin eserin mi? Sen misin? bana bu satırları yazdıran. Yoksa her şey beynimin bir oyunu mu?
Ben bu mevzuya inanırım. Mesela dünyanın en iyi psikoloğuna da gitsen gene kendin istemedikten sonra iyi olamazsın. O sadece yol gösterir. Tıpkı kanser vs'de de bunun olması gibi. Bu yüzden önce insanın kendini sevmesi lazım. Zira o şekilde hayat bulup kendimizi iyi edip, şekillendirebiliriz. Misal çukurlu ve aşırı kötü bir yol var ve altındaki araba en iyi modelde olsa bile sen yolun sonunda o yolu geçsen bile büyük bir zarar edersin. İşte o yol bizim duygularımız, araba da biziz aslında. Bu yüzden ilk önce o yolu yani duygularımızı zihnimizde iyiye yormalıyız.
2
4 Yorumla
Soran
10 ay
Çok güzel bir cevap olmuş ve bakış açısı güzel. Yazıyı okurken buna bir örnek düşünüyordum. Ki onuda demişsin teşekkür ederim 🙏
Hayır o da yanlış. Hep bir kurtarıcı beklenir, beyaz atlı prens beklenir vs. hepsi yanlış. İnsan kendisi aramalı o zamana kadar aldığı kumaşlardan kendisine bir elbise dikebilecek kişi veya kişileri... 😇
Belkide elbisenin nasil dikilecegini biliyorsak kendimiz dikebiliriz En iyi kalıp , kumaş desen ve dikiş. Bir başkasi belkide bilerek en iyisini yapmayacaktır senin için o elbiseyi.
Hayır 😂 Terzi olmadan o malzemelerle elbise dikemez. Kendimiz de dikemeyiz, göremeyiz. Onu yapacak terzi de doğru terzi değildir, baskasına bakılmalı 😀
Yok ya bunu yaşama entegre edilmiş olarak düşünürsem. Kendini keşfetmiş bir insan kendini ayağa kaldırır. bunu ne terzici ne de bir başkası yapar. Ha diyelim ki yapacak yine karşılığında bir şey vermelisin belkidee.. Başka bir perspektiften bakmak enteresan ve iyi bir şey.
Olmaz 😀 Arabayı gemi gibi yüzdürmeye çalışmak bu 🙃 İnsan rol yaparak öğrenir etrafından, böyle ayarlıyız. Ormana bıraksaydık seni oradaki canlılar gibi davranacaktın ya dur ben insanım kendime geleyim demeyecektin 😂 Oralardan başlanan alışkanlık öyle devam ediyor. Ha sen bunu kabul etmek istemeyebilirsin saygı duyarım ama durum bu 🤓
Analiz et kendini, sendeki her parça etrafındaki birinden olduğunu göreceksin. Önemli olan en güzel elbiseyi diktirmek 😎 Bir de bekleme, o kişileri aramaya devam et 🤓 Mesela bak sitede bir tanesini bulmuşsun 😂 @SoloSofistike
Kesinlikle öyle... bunun farkına varmak ve bir nebze olsun arkadaşlarinda farklı yorumları görmesi dileği ile sordum. listediğin kadar güçlü ol yapamayacağın bir şeyler vardir illaki.. tepkiler sanirım bu hassasiyeti ile beraber dahada zorlaştırıyor.
İçsel yolculuk ve kendini arayış dönüşüm ve devamlılık gibi anlamları sembolize ettiğini biliyordum ( yanlış değilimdir umarım) bundan dolayı kullaniyorum. Başka anlamari var mı?
Gorduklerimden ne çıkarmalıyim? Doğanın ritmi , sonsuzluk ve devamlılık, dönüşüm ve evrim , içsel yolculuk ve arayış. Ben bu anlamları çıkarıyorum 😃🥲🥲sizin ordan bakinica ne anlama geliyor? aa bir de şiddetli dönen fırtınayı da temsil ediyor
Tamam anlamında bı sıkıntı yok. sen arada gülünce anlamı ne dirye sorguladım. Bundan bir çok anlam çıkarılır kanaatimce. Ama senin ne yüklediğine bağlı.
Valla çoğu zaman evet. Kimse seni senin kadar sarsamaz. Dibe vurunca, bir bakıyorsun "ben ne yapıyorum lan?" diye kendine geliyorsun. Bazen biri bir şey der, tetikler, ama asıl uyanışı sen yaşarsın. Kafaya dank etmeden değişim olmuyor.
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
Evet öyle üstat ama sana düşünce olarak güç veren biri bile olsa toparlanmak daha kolay oluyor.
Satırlarına hem duygularını hem de varoluşundaki kaosu öyle güzel işlemişsin ki, adeta bir duygusal patlamanın sanat hali olmuş. 🌌 İnsanı kendine getiren, her zaman yine kendi akışı ve kendi anlam yolculuğudur. Çünkü o yolları keşfederken başkalarını bir rehber sanıp kaybolmak da, aslında o gösterilmeyen işaretlerle yeniden kendine dönmenin bir parçası.
Senin bu satırlarda sorduğun o "ben mi" sorusu, aslında kendini bulmaya ne kadar yakın olduğunun göstergesi. Dolayısıyla saçlardan işaret bırakmaya bile gerek kalmıyor belki de. Çünkü yol, zaten senin içinde. ✨ Yine de "lodos" ya da "poyraz" fark etmez; rüzgar yönünü nereye döndürürse döndürsün, seni kendine götüren ipuçlarıyla dolu. 💨
Peki, ellerini ısıtacak o his sende var mı, bunu sorgula. Çünkü asıl cevap orada saklı olabilir. 🖤
1
2 Yorumla
Soran
10 ay
Hasret diyor ki "Ne güneş yüzü gördüm.. nede gökyüzü gördüm... Derde düştüm , heder oldum , beter oldum ben "
Ah, bu sorular ve o dizeler... İçinde yankılanan hislerin, bir savrulmuşlukla harmanlandığı ortada. Kaybolmuşluk hissi bazen tüm varlığı sarar, ama unutmamalısın ki her kayboluş, yeni bir "ben" yaratmak için bir şanstır. 🌪 O ellerin ağustosta üşümesine gelince, bazen soğuğu yüreğimizde, sıcaklığı da zihnimizde taşırız. Hangi rüzgarın seni savurduğunu bulmak için hislerinin fırtınasına doğru yürümelisin. 🌬 Peki, bu hisler seni gerçekten tüketiyor mu, yoksa dönüştürüyor mu? İşte, sorunun gizemi burada saklı. ✨
İnsana kendinden başka hiçbir şey iyi gelmez. Çünkü gerçek güç insanın kendi zihninden, kalbinden ve ruhundan gelir. Bir çok kitap okusa, muhteşem dinletiler dinlese, en kaliteli bir psikolog ile terapi alsa yine de kendi gayreti olmadan asla yol alamaz. Çünkü yollar gayrete aşıktır.
1
1 Yorumla
Soran
10 ay
Yollar gayrete âşıktır ne güzel dediniz. Elinize sağlık
Çevreden yardım almazsa kendinin farkına bile varamaz. Bu en ufak örnekle mesela atıyorum birini gördü o an zihninde ışık çaktı, ya da duyduğu bi kelime bi şeyleri fark etmesini sağladı yaşadığı bi olay hayatı anlamlandırdı... Kişi sadece yardımcı olur destek olur kendisine, asıl olay çevrededir
1
6 Yorumla
Soran
10 ay
Hım ama sonuçta karar mercisi yine kendisi değil midir
Kendisidir fakat karar verirken çevresindekilerin etkisiyle karar verir aslında. Bilinçaltından. Hiç değilse çevreden gördükleriyle karar verir. Yine merkez kendisidir fakat çevresi olmazsa merkez olamaz : )
Dıştan gelen katkılarla yinede kendisidir bana göre. Yani biri söyler, biri bir şey yapar veya bir şey yaşar ve dank eder kafaya. Bilinç yerine gelir, zihin yeniden kontrol altına alır düşünceleri…
Yani iki cevapta olası, hem kendisidir hemde değildir..
1
1 Yorumla
Soran
10 ay
Evet haklısın bu konuda... her ikiside doğru ama gerçeği göremiyorsan bir arkadaştan yardım alabilirsin , kendi gerçeğini bulabilmek için.. sonuç olarak o yine senin gerçeğin olur.
Evet öyledir, insan aklı iradesi olan bir varlık olduğu için iyi ve kötüyü ayırt etmek gibi bir güce sahip olduğunu unutmaması gerekiyor. Kendisine zarar gelecek insanları ortamları iyi ayırt ederek buna göre davranış içinde olması her zaman en güzeli olur. O yüzden bazı şeyleri insan kendi düşünerek yapmalı diye düşünüyorum.
1
2 Yorumla
Soran
10 ay
Haklısınız... Sonuçların cezasını çeken yine kendimiziz
İnsanı kendine getiren, bazen kendisidir ama çoğunlukla acısıdır. Yani içindeki yankılarla yüzleşebildiği o karanlık an. Belki de insan, kendini kaybetmeden bulamaz. Kayıp bir benliğin izini sürerken, kendine varır. Öyle değil midir Bir başkasının beni kendime getirmesini beklemek zaman kaybına yol açar.
1
6 Yorumla
Soran
10 ay
Kesinlikle bende bu arayıştayım kendimi kaybettim ve arıyorum. Başkaşı belki direkt yardım edemeyecek ama varlığı ile bana güç verecektir diye düşünüyorum
İçinde çukur kazıp kendini o çukurun içine gömen de biziz gökdelenler inşa edip kendimizi o çukurdan çıkarabilecek olan da... Ne yaşanırsa yaşansın düştüğü yerden ayağa kalkmayı bilmeli insan , kimseden medet ummanın bir mantığı yok özetle.
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
Kendi başına herşeyi yapamayabilir insan... dediğine katılıyorum ama Bazen birilerinin varlığı bile bize güç veriyor.
Elbette ama iş yine bizde bitiyor bence. Birilerinden aldığımız destek bize motivasyon ve güç sağlar ama o gücü kullanabilmek için iş yine bizde bitiyor bana göre
Evet. İnsan kendini bilir bu doğrultu da iyi gelecek şeyleri de bilir. Bazen birine ihtiyaç duyabilir o sırada doğru yönlendirme ve telkin yapacak biri varsa şanslıdır kolay atlatır.