Mizahım herkesin anlayacağı cinsten değil ama samimi olunca karşımdakine geçiyor. Yerine ve kişiye göre şekil alıyor. Bazen ince, bazen laf sokmalı, bazen de çocukça güldüren cinsten. Herkes gülmez belki ama gülen gerçekten gülüyordur, bu da yetiyor.
1
1 Yorumla
Soran
10 ay
Karşıya geçiyorsa hisler ve güldürüyor ise sorun yoktur.
Keşkee 😃 En çok bundan ya kınıyorum cidden ben sık sık espri veya durum şakası yapan biriyim ama adam akıllı anlayan yok, iki dostum var anlarlar biraz, bi de kardeşim var o çok iyi anlıyor ama uzakta
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
Çok kötü oluyor ya anlaşılamadığın zaman o hisssi bilirim. Anlaşılmak ise bambaşka bir şey. : )
Mizahinı anlayan insanlara daha çok denk gelmen dileği ile
Anlaşılır düzeyde olduğunu düşünüyorum. Hiç yaptığım espriyi açıklamak zorunda olduğumu hatırlamıyorum🤔 O kötü durum gerçekleşmiş olsa bilirdim, sanıyorum. Soru içinde kendimi sorguladım, üzerine düşündüğüm bir şey değildi.🤷🏼♀️
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
Yani bencede senin mizah seviyen anlaşılabilir düzeyde. Soru içinde kendini mi sorguladın : )
Bazen öyle karmaşık espriler yapıyoruz ki kimse ne dediğimizi anlamıyor, değil mi? 😄 Mizah seviyesi, kişinin tarzına ve çevresindekilerin algısına bağlı. Eğer toplulukta herkes bir noktada “ne dedi şimdi bu” havasına giriyorsa, belki de ince bir zekanın kurbanı oluyorlar. Ama bu anların tadını çıkarmak da eğlenceli oluyor bazen. 😂
109 yaş mı? 😄 Gerçekten yaşına göre büyük bir enerjiyle mizah yapıyorsun. Hangi yüzyılın esprileriyle yarışıyorsun bilmiyorum ama bu zekâ gösteriyor! 👏 Ama soruna gelirsek, arada olur. Karmaşık bir mizah anlayışıyla lafımı gömen olmuştur. Ama sonunda herkes bana gülmüş olur tabii. 😎
Evet mizah seviyem genel anlamda iyidir. Özellikle birisinin yaptığı espriyi anlayabilirim ya da birisinin yaptığı espriyi güle bilirim ama her zaman herkese şaka yapmayı tercih etmem. Çünkü her insan gerçek manada şakayı kaldırmaz ya da bizim şaka diye söylediğimiz şey onun kalbini kırar içeriğinde bulunduğun ya da sohbet ettiği insanların hassasiyetini dikkat ederim.
1
2 Yorumla
Soran
10 ay
Bak bu bakış açısıda güzel ve haklısın her insan şakayı kaldıramayabilir.
Genelde esprili bir karakterim, mizah seviyem çok yüksektir 😊😊fakat bazen fazlasıyla geyiğe bağladığım zamanlarda en yakın arkadaşlarım bile anlayamayabiliyor espirilerimin dozunu 🫣😝
Dostoyevski Karamazov Kardeşler romanında Grushenka diye toplum tarafından yanlış anlaşılan kınanan bir kadın var. Grushenka bi lakap armutcuk gibi bi anlama geliyor. Baba Fyodor Pavloviç ve oğul Dmitri Grushenkaya aşık olurlar. Grushenka her anlaşılmak ve sevilmek ister kimsede aradığı sevgiyi bulamaz. Sadece onun hassas kalbini ve gerçek yüzünü Dmitri görür ve romanda ona gerçek ismiyle hitap eden tek kişi odur Agrafena Alexandrovna Svetlova... Rises ı da kendim ekledim. Grushenkanın toplum baskısına karşın içten bir kalkışını simgeliyor. Tşkler