''Bilmediğim bir yere gidiyorum / Eskisi gibi değil artık.”
(I go where I don’t know / It’s not the way it was before)
John Frusciante - Central (The Empyrean)
#Kişilik&karakter
''Bilmediğim bir yere gidiyorum / Eskisi gibi değil artık.”
(I go where I don’t know / It’s not the way it was before)
John Frusciante - Central (The Empyrean)
#Kişilik&karakter
Cesaret..
39 yaşında 15 yıllık işimi. Evimi. Şehrimi. Herşeyi geride bırakıp 1 hafta içinde başka şehre taşındım. 0 dan başladım.. Giderken herkes nasıl yaparsın kurulu düzenin var rahatsın bilmem ne diyordu.. Hiç umursamadım.. İnsan kaçamaz o bir hayal.. Kaçarken herşeyi yanında götürürsün.. Yeniden başlamak farklı bir durum.. Mutlu değildim 'daha minimal daha kompakt dqha kendime zaman ayirabildigim bir hayat yaşamak istedim.. Aldığım karardan o kadsr memnunum ki anlatamam.' simdi bu şehirde de vaktim doluyor.. Başka planlar kuruyorum.. Ve hiç zor gelmiyor. 'insanlar muhit değiştiren korkuyor. Kendilerini mutsuz yaşantılara mahkum ediyor.. Cesaretleri yok.. Oysa hiçte zor değil :))
Ne sebeple gittiği ve yeniden doğuşunun ne kadar güçlü olduğuna bağlı 🙃
Eğer yeni hayatı önceki hayatından daha bedbaht olursa bu bir kaçıştır, yanlış yapmış olur, kendinden kaçmış olur, korkaklık olur.
Eğer eski hayatı yeni hayatını aratmıyorsa, daha bahtı güzel ilerliyorsa bu cesarettir. Her şeyi geride bırakıp sıfırdan başlamak cesaret ister onu şekillendirmek güzelleştirmek kolay değildir. O yola adım atmak daha iyiye ilerletmeye çabalamak uğraşmak büyük cesaret hemde.
Yeni hayat, yeni doğuş, ikinci şans. Şansın oldulu yerde her zaman kazanma 51% dir bana göre, eğer kişi bunu görür ve doğru yönde kullanırsa.
Kısacası, kişinin hangi sebeple yeni hayata atıldığı önemlidir. Neyden kaçtığı ve neyi yakalamak istediği…
Size özel efenim 🥳
Seve seve (halim olursa) 😂
Olur olur, soru güzel olunca akıp gidiyor öyle 😇
bazen insan öyle bir noktaya gelir ki ne cesaret düşünür ne kaçış sadece gitmek ister nefes almak ister çünkü içi daralmıştır bir şeyler bitmiştir ama hâlâ orada kalıyordur işte o anlarda her şeyi bırakmak ne cesurca ne de korkakçadır sadece kendini kurtarmaktır belki biraz yorgunluktur belki de sonunda “ben ne istiyorum” diye sormaktır kimi zaman cesarettir çünkü herkes kalmaya çalışırken sen gitmeyi seçiyorsundur ama kimi zaman da kaçıştır çünkü yüzleşecek gücün kalmamıştır ama hangisi olursa olsun bazen gitmek gerekir çünkü kalmak seni senden alıyordur
Cesaret değil tabiki çaresizlik, ümitsizlik ve nefretin sebep olduğu kaçıştır.. Yüklerden kurtulmak isteği, yeni hayata başlamayı arzulamak..
Gitmek mi daha kolay ardında bıraktıkların mı? Sorusu bu arzuyu kamçılar. Bütün olumsuz düşünceleri, endişeleri bir kafese kapatıp sıkışmış olduğumuz bu negatif ruh halinden kurtulmaya odaklanmalıyız. Yeni bir hayat olumlu sürprizler çıkarmayabilir önümüze.🦋
Profil fotinize ne oldu? Kim bu berduş 😂
Ahahah tanımıyorum. Fotoğraf öyle gözüküyor 😂 Ahh bu önyargılar..
Ee yapacak bir şey yok :D :D tavsiye edeceğim ama korktum :D https://www.youtube.com/watch?v=cXgecGZsroE
Ahahah dinliyorum hemen.😂 Annem görse der giysin üstünü haklı kadın. 😂😂
Bunu biliyorumm dinlemiştim çok eski bir şarkı. Kime ait olduğunu öğrendim 🤪
🥂bu dinlediğiniz şeyin kalitesi bayım. Tabi kaliteye ulaşmak da bizim tercihimize bağlı.🎧
Bazen her şeyi bırakıp yeni bir sayfa açmak cesaret, bazen de bir çeşit kaçış olabilir. Bu tamamen niyetinle, gittiğin yerden ve içsel huzur arayışından ne beklediğinle alakalı. Eğer eskiye saplanıp mutsuzsan ve gerçekten bir değişime ihtiyacın varsa bu cesaretin ta kendisi. Ama sorunlarını çözmeden sadece kaçmayı düşünüyorsan, bulunduğun yerden uzaklaşsan da aynı hisler seni takip edebilir. 🌍🍃 Nerede olursan ol, kendini dinle ve ne istediğine odaklan. 💭💪
Cevap
12Cevap
Kaçış bence, canın sıkılınca burdayım biliyorsun karşim
O insani o hâle getirmişler.. kırmışlar, üzmüşler.. tek başına sıfırdan başlamak kaçıştir
Büyük cesarettir kaçış ta var azıcık işin içinde ancak cesaret kısmı daha baskın bu durumda
O adımı atabilmek ve atmak büyük cesaret ve güçtür.. İnançtır..
insanlar tarafından kaçış olarak algılansa da çoğu insan güvenilir alanından çıkıp, yeni ve bilinmez ile mücadele etmenin ne kadar zor ve yorucu olduğunun farkında olmadan ölüp gidiyorlar :)
Eğer sorumluluklarından kaçış olarak harekete geçiyorsa adı üstünde kaçış, diğer türlü hayatına yenilikler katıp bazı şeyleri köklü değiştirmek istiyorsa cesaret işi
Kelvin, hayat küçük oyunlar oynar bazen. Kalıp mücadele etmek lazım biliyorsun. Daralınca öt. Ben duyarım :)
Sorun yok. Kafanı toplamana yardımcı olacaksa sorun etmem :)
Öyle algılarsam engellerim sjjsjs
İnsan bir şeyleri kenara bırakıp bir yola adım atıyorsa bence bu cesarettir ya
yeni bir seye baslamak benim icin cok cok zor o yuzden cesaret kesinlikle
sanmiyorumm aksine her seyin ayni kalmasini istemek kacıs gibi geliyor
Her gün yeni bir başlangıçtır. Bu cesaret değil hayatın gereğidir. Çünkü kalan zaman hayatının ilk günleridir. Geçmişe kimse dönemez. Ya yaşarsın ya da ölü tadında kendine çile edersin.
Her şeye karşı böyle başlıyoruz taki kendimizi keşfedince. Toplum için kaçış bence cesaret gerektirir. İnsan alıştığı rutinleri bırakamaz
Cesaret ister mesela o bende yok gamsızlık ister o bende yok kendine değer vermek ister o da bende yok
Cesaret
Manyaklık bence djdj
Aynen yapar mısın öyle bir şey
Az buçuk sjfj
😅
Yeni bir hayat için bir çok neden olabilir sebebi ne olursa olsun yeni hayat öncekilerle ilgi li sorun olduğu icin kuruluk ya kacilir
İkisi de aslında çünkü cesaret yoksa kaçış da yok
Kaçış da olabilir cesaret de o anki duruma bagli
Neleri bıraktığına neleri göze aldığına göre değişir
Benim durumumda kaçış olurdu...
Artık yoruyosa seni gelişmiyosan kaçmak değil cesaret ama en ufak problemde her şeyi bırakcam tribine giriyosan kaçış bence
Cesaret her zaman baştan başlayabilirsin sana iyi gelmeyen mutlu etmeyen şeylerin peşinden daha ne kadar koşabilir ki bir insan? ve neden getirisi ne?
en güzel kaçıştır eğer imkan varsa her şeyi bırakıp sofırdan başlamak o kadar iyi geliyor ki
Keşke öyle imkanımız olsaa
Kaçışa cesaret etmektir.
Düzenim iyi ugrasamam
Cesaret
Kaçış olsa enerjim olmaz gözüm almaz
Bana göre cesaret değil bir çeşit kaçışdır.
Cesaret
Boş iş
Bana göre kaçış
Her ikisi de…
İkiside olabilir.
Cesaret bence
Büyük cesaret
En güzeli kaçış
duruma göre cesaret
Cesaret sanırım
Cesaret
Bence cesaret