11 ayBaşkalarına güvenmek için önce kendinize nasıl güveneceğinizi bilmelisiniz: Çoğu zaman insanlar kendilerine nasıl güveneceklerini bilenlere güvenirler çünkü kendileri üzerinde çalışmışlardır ve titreşimsel olarak diğer ruhların kendilerini güvende hissetmelerini sağlayan bu enerjiye sahiptirler. Güvenin verilen bir şey olduğunu söyleyebilirim, ancak aynı zamanda diğer kişiye bize güvenme arzusunu nasıl vereceğinizi de bilmelisiniz. Sadece kendimize güvenmek istemekle kalmayıp, bu bir düellodur, benim diğeriyle ilişkim ve onların benimle ilişkisidir. Kendilerine güvenen ama başkalarının olumlu veya iyi olabileceklerini küçümseyen insanlar vardır çünkü içlerinde hala ihanet, kötülük, bolluk veya reddedilme geçmiş yaralarını taşırlar. Güvenmek her zaman analiz etmeyi, test etmeyi, araştırmayı gerektirmez; bu yalnızca incinmişsek veya kendimiz hala iyileşme yolundaysak geçerlidir. Derin yaralardan iyileşmediğimiz sürece, ruhumuz başkalarına güvenmekte zorluk çekecek ve her şeyden önce hayat, sizi iyileştirmek için bu yaralar üzerinde çalışmanızı isteyecektir. Yargılamadan veya korkmadan güvenmeyi bildiğiniz deneyimleri yaşayamadığınız sürece, çoğunlukla yalnız ve insanlardan uzak olacaksınız çünkü ruhunuz tanıdık dönüm noktalarına ihtiyaç duyacak ve henüz başkalarının bilgisini, ruhun güvende hissetmediği ve hala bir tutsak olduğu bir çerçevenin ötesine taşıyamayacaktır. Bana göre, başkalarına nasıl güveneceğini bilen ve onlara huzur veren kişi, ruhunun dışına çıkmaya hazır olan kişidir. Kendinize bir şey söyleyin, kendinize odaklandığınız sürece ruhunuzun kendini iyileştirdiği ve iyileşmeye doğru yürüdüğüdür; kendinizi dışsallaştırdığınız ve kendinize huzur getirdiğiniz andan itibaren ruhunuzun başkalarını iyileştirmek ve böylece iyileşmeye doğru yürümelerini sağlamak gibi bir misyonu vardır. Yargılama veya yanılsama olmadan ne daha fazla ne de daha az. Ama bu, çok az kişinin yapmak istediği bir iş :)
05 Yorumla- 11 ay
Çünkü birçok insan çevresini ve simge yapılarını sever, bu onların tercihidir ve kimse onları bunun için suçlamaz, ancak bunun ötesini anlamak istiyorsak şunu bilmeliyiz. Eğer herkes kötüyse ve tek iyi insan sen isen, bunun sebebi ruhunun hala kendini iyileştirme yolunda olmasıdır. Eğer herkesin iyileşmesi gerekiyorsa ve herkes nazik olabilir veya daha iyiye doğru değişebilirse, o zaman ruhunun başkalarına yardım etme misyonu vardır. Hayat bir sınav ve bir yolculuktur, geçilmesi gereken aşamalar vardır: Saldırgan ve şiddet yanlısı insanların, bazı insanlarla temasa geçtiklerinde aniden sakinleşip düşünceli hale gelmelerine bazen şaşırmıyor musunuz? Bu kişiye güvenip güvenmemeyi düşündüler mi ve yine de ruhları, zihin devreye girmeden, bunu doğal bir şekilde yaptılar mı: çünkü evet, her şey başkalarına yardım etmeden önce kendini iyileştirmeye çalışma meselesidir. Arada kaldığınızda tarafsız ve mütevazı kalın. Çünkü henüz iyileşmemiş olabilirsiniz ama yardım etmek için misyonları takip etmeye başlıyorsunuz: Dolayısıyla benim için güven kavramı bir uyanıklık meselesi değil, kendimizin iyileşip iyileşmediği ve ruhumuzun başkalarına yönelik misyonları yerine getirip getiremeyeceği, bize gönderilen insanlara nasıl vereceğimizi bilip bilmediğimiz meselesidir. Eğer bu insanlar da karşılığında nasıl vereceklerini biliyorlarsa, onları iyileştirmiş olursunuz, içinizdeki yaralarla onlara zarar vermemiş olursunuz. Eğer dramlar sık sık yaşanıyorsa, bunun sebebi insanların içlerindeki gömülü yaraları hesaba katmaması ve sonra onları ortaya çıkarıp başkalarını da incitmemesidir.
- 11 ay
Baya baya döktürmüşsün ellerine sağlık. şu an okuyamadım ama olurum sjsjsj
- 11 ay
2025 yılı insanları daha da şüpheci ve güvensizliğe daha yatkın hale getirdi: İyi ve olumlu olana olan umut, inanca dönüştü :)
- 11 ay
Biliyor musun, kimseye güvenmemek bir nevi ruhun boğulduğu, kalbin ağladığı bir mekanizmadır, insanlar korkudan bir çiçekten, bir kuştan bile uzak dururlar, iş bu noktaya geldi ama insanlar hep sosyal medyada :) Artık gerçekliğe güvenmiyorlar mı?
- 11 ay
Sosyal medyadan, o çiçekten veya o kuştan (ki bunlar metafor, anlayan anlayacaktır :) çok daha fazla korkardım ama yukarıda söylediklerime geri dönersek: İnsanlar güven hakkında sakız çiğner gibi konuşuyorlar. İnsanların dörtte üçünün güven fobisi olması sizin için normal mi?
Bravo sosyal medyaya, Covid yıllarına ve insanları her şeyden fobik hale getiren olaylara ve medyaya. Yarın bir sincap veya rakun sıcak hava dalgasının ortasında kapınızı çalıp su istese, insanlar şüphelenir ve "Buna güvenmiyorum, bu hayvan bir ajan veya kılık değiştirmiş şeytani bir varlık 😂" derlerdi. Oysa bu, her şeye rağmen sıkıntılı zamanlarda insanlara güvenen, sıkıntılı bir hayvandan başka bir şey değildir. 👌: İnsanlığın geldiği nokta işte burası.
Güvenmek hayali bir rüyaya, şüphecilik ise norma dönüştü. Bu yüzden insanları artık insanca yaşamayı bilmeyen, sürekli hayatta kalma, güvensizlik ve şüphe içinde yaşayan kuklalar ve robotlar gibi yarattığı için yeni dünya düzenine teşekkür ederiz. Sonra da hükümetlerin insanlara istediklerini yapmasına şaşırıyoruz :)
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı. Eskiden çok daha kolay güvenirdim… Birinin samimiyetini hissedince hemen içimi açardım, sanki herkes benim gibi düşünür, benim gibi zarar vermem sanırdım. Ama zamanla anladım ki, herkes senin gibi değil.
Artık daha temkinliyim. Hâlâ kalbim temiz belki ama aklım eskisi kadar saf değil. Güvenmek güzel şey ama hemen değil… hak eden insanlara, zamanla, davranışlarıyla güven verenlere…
Yani artık biriyle ilk tanıştığımda değil, zaman içinde tanıdıkça güveniyorum. Çünkü bazı insanlar sadece yaklaşmak için güzel davranıyor ama niyeti başka oluyor. Bu yüzden kalbimi korumayı da öğrendim diyebilirim.12 Yorumla- 1 yıl
Açık yüreklilikle söyleyebilirim ki aklı başında olarak bilinen insanlardan çok daha aklı başında bir insansın ve seni takdir ediyorum. Duruşunu bozma.
Eskiden belki daha çabuktum ama zamanla temkinli olmayı öğrendim. Güven, artık benim için zamanla kazanılan bir şey. Herkese iyi niyetle yaklaşırım ama sınırlarımı da bilirim.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
İnsan, doğası gereği güvenmek ister çünkü güven sosyal bağlarımızı oluşturan temel bir ihtiyaçtır. Bazen hızlı güvenmek, geçmişte yaşadığımız iyi deneyimlerden ya da hayal kırıklığı yaşamama umudundan kaynaklanır. 🌿 Ancak unutma, herkes aynı niyetle yaklaşmayabilir. Temkinli olmak, hem kalbini korumanı hem de sağlam ilişkiler kurmanı sağlar. Duygularına zaman tanımak önemli. 😊
12 Yorumla- 1 yıl
Haklısın sanırım. Bu sefer sana bulaşmiycam.
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 yılOh, bu sefer bulaşmıyorsan demek ki keyfin yerinde. 🤭 Ama şunu unutma, güvenmek değerli bir şey. Kendini koruyarak güvenmek ise daha da iyi. Bazı insanlar, öngöremediğimiz maskelerle dolaşıyor. O yüzden temkinli ama açık kalpli olmak lazım. Umarım etrafında seni gerçekten takdir eden insanlar biriktirirsin. ✨
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 206,6b cevap paylaştı.
u 1 yılHayır kimseye güvenmiyorum. insanlara hemen güveniyorum diyen biri varsa. elimde satılık köprü var
11 Yorumla- 1 yıl
Kaça bırakırsın
1 yılGüvenmem çabuk değil ilerleyen zamanlarda da bu çok zordur
11 Yorumla- 1 yıl
İlerlesin zaman bir şekilde gidiyor zaten 😂
- Kişilik & Karakter konusunda 13,8b cevap paylaştı.
1 yılHayır hiç benlik değil. Zamanla karar verme kanaatindeyim.
11 Yorumla- 1 yıl
Ben de
Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Güvenirim de ikiyüzlü mahluklara değil. O da hemen değil
11 Yorumla- 1 yıl
Tüh ya
Kişilik & Karakter konusunda 6,8b cevap paylaştı. Hayır güvenmem, hayat felsefem şu oldu;
Herkesi kendin gibi bilme.
12 Yorumla- 1 yıl
Benim de öyle...
Çünkü insanlar, bilinçli olarak ya da bilinçaltında, bir anlam arayışına sahiptirler. Bu anlam arayışı da güven ile olur.
Hayır, bu zamana kadar her ülkeden çeşit çeşit insan türü gördüm. Evet güvenilirleri var fakat istisnalar kaideyi bozamıyor. Bu yüzden isanlara hemen güvenemiyorum. Zaman ve bakış açısı gerekiyor.
11 Yorumla- 1 yıl
İnsanları artık bakış açısına göre değil bakış acımıza göre değerlendirmek zorunda olduğumuzun farkına vardığımızda adımız "genç" olarak tanımlanmaktan çıkıp "olgun" olarak tanımlanıyor sanırım.. teşekkürler
1 yılGüvenirim.. Hep Güvenmediğimi söylerim ama bu kendime söylediğim en büyük yalanlardan bir tanesi.🙂. Ben güvenmeden yaşayamıyorum ,, her güvenişimde de benden bir şeyler çalınıyor buna rağmen yine yeniden güveniyorum..
12 Yorumla- 1 yıl
Aman be sanki değiyor
- 1 yıl
Değmiyor 😏
1 yılHayır kolay kolay güvenmem. Güvenmiş gibi yapar , zamanla gözlemlerim. Güvenmemde sadece onlara fırsat veririm güvenimi kazanmaları için. Kazanmakta kaybetmekte onlara kalmış. Ben bir şey kaybetmem😄
11 Yorumla- 1 yıl
Çok iyi ya
İnsan yaratilis gereği güvenir ama her insan güveni hak etmez. Bazıları da yapısal olarak yalana dolana bulaşmayi sever.
11 Yorumla- 1 yıl
bulaşsınlar bakalım...
Kişilik & Karakter konusunda 594 cevap paylaştı. Güveniyormuş gibi yaparım. tam anlamıyla güvenmem için onun farkında olmadan yaptığım testlerden geçmesi gerekiyor
11 Yorumla- 1 yıl
Mantıklı bir yol
- Kişilik & Karakter konusunda 7,8b cevap paylaştı.
m 1 yılSamimi davranmaktan yoruldum.
"Kimseye güvenmiyorum" desek yine güveniriz.
11 Yorumla- 1 yıl
Ben de öyle.
Gizli Üye(30-35)1 yılBabana bile güvenme demişler bir iki eşeğini sağlam kazığa bağla sonra Allaha havale et!.. mantık beyin bizde insanlara belirli bir yere kadar her insan kendinden başka kimse ama kimseye güven olmaz..
12 Yorumla- 1 yıl
Haklısın sanırım
Cevap sahibi1 yılSanırım yok insanların yaratılışı fıtratı bu iyiye denk gelmek binde bir bunu bekleyip yok bu iyi hiç bisey yapmaz yok eşeğim burada güvenli eee sen düğümü sağlam attınmı? kendimiz ilk baş..
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılEn nefret ettiğim huyun bu olabilir
Herkese hemen güvenme şeysi jshdud11 Yorumla- 1 yıl
Değişikmiş
- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılBu zaman da zor maalesef ama konuya göre kişiye göre değişir
11 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın
- Kişilik & Karakter konusunda 4,6b cevap paylaştı.
1 yılİnsanlara degil ama bazen kadınlara çok güvenip pişman oldugum oluyor
11 Yorumla- 1 yıl
Benim de...
Gizli Üye(18-24)1 yılKendimden başka hiç kimseye güvenmem hep bi şüphe ile bakarım güveniyor numarsını da iyi yaparım
11 Yorumla- 1 yıl
Sinsiii
Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Güvenmiyorum, inanıyorum sadece kendim gibi sanıp ve yanılıyorum.
10 Yorumla
1 yılKeşke insanlar o güveni verebilse? Hayır, yani çabuk güvenen biri değilim ama güvendiğim insanı da kolay kaybetmem..
12 Yorumla- 1 yıl
veremiyorlar ama.
- 1 yıl
Maalesef kardeşim
- Kişilik & Karakter konusunda 22,6b cevap paylaştı.
1 yılGüvenm yerle bir oluyor
11 Yorumla- 1 yıl
Benim de ya.
Güvenmem rollere karnımız tok
12 Yorumla- 1 yıl
Biz hala insanların içinde birazcık insanlık kaldığına inanmak istiyoruz :)
Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kimseye güvenmem ben
11 Yorumla- 1 yıl
Çok iyi
- Kişilik & Karakter konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılben kimseye tamamen guvenmem ya
14 Yorumla- 1 yıl
biliyoz evet jsjs
- 1 yıl
nerden biliyorsunuz ahshahs
- 1 yıl
tahmin ede''biliyoz''
- 1 yıl
simdi anlasilir oldu tamamdiiir
- Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.
1 yılGüvenmem ben, neden güveneyim ki hemen
12 Yorumla- 1 yıl
Neyine güveneyim de get yalan dünya diyosun
- 1 yıl
He tam olarak öyle diyorum
Kişilik & Karakter konusunda 424 cevap paylaştı. Asla guvenmem ne cabugu jdhd
11 Yorumla- 1 yıl
Çıbık olmadan olmasnjsjs
- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılÇok uzun süre ister kolay değil bu işler
11 Yorumla- 1 yıl
doğru
Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı. Kimseye kolay kolay güvenmem
13 Yorumla- 1 yıl
Tebrik ederim ya ben yeni görüyorum ya da yeni mod olmuşsun :)
- 1 yıl
Hayırlı olsun :)
1 yılNe sebeplen güvencem onu söyle önce.
12 Yorumla- 1 yıl
Barış bana köprü satacak ne diyon?
- 1 yıl
Kaç yaşlık bi sorsana ona göre bizim uşağa alim
Eskiden çok çabuk güvenirdim şimdi hayır
11 Yorumla- 1 yıl
Ben hala dundeyim
1 yılBakışları felfecir okuyanlara güvenmem
12 Yorumla- 1 yıl
Benim okuma yazmam yok 🥺
- 1 yıl
Kırıklarla aram iyi
- Kişilik & Karakter konusunda 824 cevap paylaştı.
1 yılBen güvenirim safım biraz
11 Yorumla- 1 yıl
Ben de ya
1 yılOrtamına kişisine bağlı
12 Yorumla- 1 yıl
Ortam kötü kişi alçak sjjs
- 1 yıl
Allah bildiği gibi yapsın
Bizi onlara bağlayan bir şey olmalı
14 Yorumla- 1 yıl
Halat gibi bir şey mi?
- 1 yıl
hangi çılgın bize zincir vuracakmış sjsjs
1 yılSorgularımı ve gözlemlerimi geçerse evet...
11 Yorumla- 1 yıl
Geçen oluyor mu bari 😂
1 yılMaalesef çabuk güveniyorum..
11 Yorumla- 1 yıl
Ben de maalesef
1 yılSalağım ben yaaa Yemınle bak süzme canım
12 Yorumla- 1 yıl
Estağfurullah, saf olabilirsin ancak :) kendisine güvenen insanı ap. tl yerine koyandır asıl süzmeler.
- 1 yıl
Valla koydukar yaa ben kadar akıllı birini koydular sa surdaki saf akıllı kızları çoktan keklerler canım yaaa
- Kişilik & Karakter konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılGüvenip zamanla tanımayı tercih ederim genelde
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 7,1b cevap paylaştı. Güvenirim ben
11 Yorumla- 1 yıl
halla halla jsj
1 yılArtık güvenmiyorum
12 Yorumla- 1 yıl
yemin etseler bile mi
- 1 yıl
Evett
Maalesef evet
12 Yorumla- 1 yıl
Maalesef biz de insan yerine koyuyoruz yanlışlıkla...
- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılAnında
12 Yorumla- 1 yıl
Şak diye mi
- 1 yıl
Şıp diye
1 yılHayır aslaaa
12 Yorumla- 1 yıl
Neden ki
- 1 yıl
Güvendiklerimden yediğim bıçak izi halen duruyor
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılGüvenmem
11 Yorumla- 1 yıl
Ben de
Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı. Eh işte 😂
12 Yorumla- 1 yıl
Halla halla
1 yılArtık güven bitti 😄
11 Yorumla- 1 yıl
Bitirdiler
Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. yok çok zaman alır
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
1 yılBen kolay güvenemiyorum
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılHiç güvenemiyorum benim sorunum da bu💆🏻♀️😄
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 545 cevap paylaştı. Hayır
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 500 cevap paylaştı.
1 yılHayir
10 Yorumla Güvenemiyorum
10 YorumlaHayır
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. Maalesef evet
10 Yorumla
1 yılTest etmeden hayır
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılHayır
10 Yorumla
1 yılBazen
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 12,4b cevap paylaştı. Hayır
10 YorumlaHayır.
10 Yorumlamaalesef
10 Yorumla
1 yılHiç güvenmem.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılGüvenmem
10 Yorumla- Devamını Gör (6)
Detaylı bilgi