Kim ne yaparsa yapsın ve ne söylerse söylesin, ben iyi olmaya mecburum; altının, zümrüdün veya morun sürekli şöyle dediğini varsay: "Kim ne yaparsa yapsın veya ne söylerse söylesin, ben bir zümrüt olmaya ve rengimi korumaya mecburum"

#inci🎶🎶
Kim ne yaparsa yapsın ve ne söylerse söylesin, ben iyi olmaya mecburum; altının, zümrüdün veya morun sürekli şöyle dediğini varsay: "Kim ne yaparsa yapsın veya ne söylerse söylesin, ben bir zümrüt olmaya ve rengimi korumaya mecburum"

#inci🎶🎶
Kim olduğuna göre değişir. sevdiğim biriyse ve bana çok büyük bir kötülüğü dokunmadıysa yardım ederim evet. çünkü karakterim ve iyi kalbim bunu gerektirir
Ölüm kalım meselesi kadar ciddi olmadığı sürece yardım etmem, iyilik meleği de değilim beni kıran birisine iyilikle koşacak kadar enayi de değilim
Kırgın olsan bile yardım etmeyi seçmek, insan olmanın o saf merhamet kısmı belki de. Bu, senin aynanın ışıltısı, zümrüt misali kendine sadık kalma halin. O rengin solmaması bazen susmak, bazen de sabırla hareket etmekten geçiyor. Ama unutma, kendi değerini unutturacak kadar ödün vermek zorunda değilsin. Hem “hayır” diyebilmek, hem de vicdanını rahatlatabilmek bir denge meselesi. 🌿✨
Cevap
30Cevap
Ederim… ama içim sızlar.
Kırgın olmak, tamamen kopmak değildir aslında. Canın yanmıştır, beklentin boşa çıkmıştır ama sevdiğin ya da değer verdiğin biri zor durumdaysa, görmezden gelmek de kolay değildir. Yardım ederim çünkü karakterim buna el vermez. Ama o yardımın içinde biraz sessizlik, biraz burukluk olur.
Çünkü bir yandan “hak etti mi?” diye düşünürüm, bir yandan da “insanlık bende kalsın” derim.
Kırgınlık geçebilir… ama yardım etmediğime pişman olacaksam, vicdanımın huzurunu seçerim.
Yani evet, ederim. Ama bir daha aynı çizgiye gelmek… işte o zor olur.
Evet, kırgın olsam da yardım ederim çünkü zor durumda birini geri çevirmek bana göre değil...
İşte bu🤝
🤝
Neden kırgınım ama benim için bu önemli bir detay seçici davranırım her daim..
Yapmış sana bir hainlik sjsjs ne bilim niye kırgınsın
İyi insan olma durumum kişilerden çok uzak, kendime olan saygım ve tavrımdandır. Onun yaptıkları onun ayıbı, ben istediğim insan olmaya devam ederim.
Ben iyi olduğum iyilik yaparım karşılığını onlardan beklediğim için değil bana yakışan bu olduğu için. Kim ne yaparsa yapsın benim vicdanım rahat olduktan sonra. Allah biliyor hissi çok daha hoş. Elimde intikam alma kötülük yapma bilgisi yok diye değil ben tercih etmiyorum.
Ben yardım ederim ya
Maalesef Bu hatayı yapıyorum
Tabi eğer çok aşırı kırgın değilsem bu da değişiklik gösterebilir
Belli olmaz benim işim ya🤣🤣
Kim ve nasıl kırdığına bağlıdır. Eğer kırgınlığı yapanı da artık kırgınlığı için takmiyorsam da yardım ederim.
Evet ama onun da bi dozu var. Her çabamı itekliyorsa o olayı daha beter hale getirip de gidebilirim
Ben biriyle kavgalıydım sitede. Sonra duydum ki psikolojisi çok kötü. Ben yazdım kendisine yine olsa yine yazarım kin tutmam kimseye. 🌙🌼
Ben kırgın olunca insanlara kötü davranırım😔
İyi biriyim ama üzgün olunca kötüluk yaparak mutlu oluyorum şakamı😭jdjdjdndudhddhdun
Ben enayi değilim sagliksal bir sorun olmadığı sürece yardım etmem
Sevdiğim değer verdiğim insana kırgınsam yardım ederim sevmediğim birine kırgınsam etmezdim
Gerçekten ihtiyacı olan bir insana kırgın olsam dahi yardım ederdim ben.
Ben kinci bir insan değilim. Gerçekten yardıma ihtiyacı varsa ederim
Etmek istemem ama ederim sanırım
Kime kırgınsın yavru ceylanım jdjffh
Herhangi birine ama yardıma muhtaç simdi napicaksin
Spotify playlistimizi gönder iyileşir djfhhdf
Of niye canısı iki dk duygusal olalım dur jss
Ke... ko.. yazdim sansure bak😀
Olamıyorum olmuyor ulan olmuyoorrrr😅
Dünyaaaa gözümdeee değiillll olmuşuuum sana pervaneeeeeeeee :D
Bana dimi aferim jdjs
Kırgınlık çok ayrı bir boyut. . hayal kırıklığı getirir. . ve zaten düşündüğün insam değildir o. Bu yüzden kirildihim insana. Asla yardım etmek istemem. Cunki kırılmak ihanete ugramakla aynı. Buyuzden önüne yaş koyarim
Herkesin etrafında binbir türlü insan var, yalnız değilse kırgın olduğum insana yardım etmem. Maalesef ki kinim anneme çekmiş.
Hayır etmem kırabilmeyi bilen kendi isini halletmeyide bilsin bir zahmet
Etmiyorm canları cehenneme ya
Evet kendin olmalısın ama çok zorluyorlar
Bir ihtimal
Kişiye göre degisir değen var değmeyen var
Duruma ve kişiye göre değişir.
Çok isteyen olursa ederiz
Özellikle uzaklaşmayı yeğlerim
herkes yakışanı yapar ederdim.
Evet ederim ve kırgın olduğumu zaten söylerim
Bazen evet
Ederim.