İlişkilerimde hiç bir zaman şımarık bi kız gibi olmadım, kaprisli değildim. Maddi talepkar olmadım. Hep anlayışlı, idare eden, olgun, tok gözlü, paylaşan moddaydım. Ama gel gör ki şımarık-kaprisli-hatta aç gözlü kızların değeri benden çok bilindi. Şimdi içimden bir ses sen de onlar gibi davranmalısın diyor. Üzerimde eğreti duracak bu davranışlar beni daha el üstünde tutulan bir kadın yapar mı? Ben de böyle mi olmalıyım?
Şımarık kızların çok değer görmesi beni yanlış mı etkiliyor?
Asla doğru bildiğin hangi değerler varsa şaşma yolundan. Bir laf var "deveye diken insanı.. ken yaranır!" diye bu laf insanlığı bilmeyenler için cuk oturmuş bir laf, sen değişirsen eğer bu tarz kişilikler seni beğenecekler ve yanlış yol, yanlış kişi ile dalgalı okyanuslarda ha battım ha çıktım mücadelesi vereceksin.. karar senin , hayat senindir..
1
4 Yorumla
Soran
10 ay
Yani denedim ara ara böyle davranmayı ama iyi hissettirmedi beni. Doğal olamadım, sürdüremedim de. Şımarık kızları tolere eden erkeklerin de çok beyni ile hareket eden varlıklar olduğunu düşünmüyorum aslında. Ama ben de el üstünde tutulmak istiyorum :/ hepsi bu. Sağ ol
Çünkü şımarık kızlar hem ailesi tarafından çok sevşlmiş, hemde kendilerini çok seven kızlardır. Bu yüzden kaybedecek hiç bir şeyleri yokmuşcasına doya doya yaşarlar bu hayatı. Dünya onların etrafında dönüyormuşcasına. Sen istesende onlar gibi olamazsın, Çünkü sevilerek büyümemişsin ya da kendini o denlide çok sevmiyorsun. Hep başkalarının mutluluğunu kendinenden önde tutuyorsun. Ve ne yazıkki Bu seni sadece iyi biri yapar, fakat mutlu biri yapmaz.
1
1 Yorumla
Soran
10 ay
Çok iyi yorumladın desem. Özsevgi çalışması yapıyorum, olduğu kadar, napalım, bize doğal akışta verilmeyeni bu yaşta kendi kendimize vermeye çalışıyoz🙁tabi ben o kızlarla yarışamam.
Olduğun gibi kalmalısın. Evet dediğin doğru sonuna kadar katılıyorum ama o dediğin tiplemeleri tercih eden biri de ne kadar düzgün olabilir ki? Seni olduğun gibi seven birinin varlığına inanmalısın, emin ol boşa bir inanış olmaz. Bir de ayrıyeten kendinden çok kimseye değer verme insanoğlu neticede anne babamız bile yer yer bencil olabiliyor önce kendini düşünmelisin. Fazla iyi niyetli yaklaşmak karşı tarafı alıştırır. Denge esas olmalı.
1
2 Yorumla
Soran
10 ay
Tavsiyelerin için teşekkür ederim, oldukça makul bunlar evet👍🏻🩷
Kendini başkalarına bakarak kıyaslamak, seni olduğun güzel ve özel halinden uzaklaştırabilir. 💫 Şımarıklık ya da kapris, kısa vadede ilgi çekebilir ama uzun vadede sağlıklı ve olgun bir ilişki için geçerli bir yol değil. Önemli olan karşılıklı sevgi ve saygının olduğu ve senin kendin gibi rahat hissettiğin bir ilişki içinde olmak. 🌸 Kendine olan güvenini koru; başkalarının değer görme biçimleri değil, senin içindeki eşsiz ışık en önemlisidir. 💪