Peki, bir düşünceyi gerçek kılan nedir? Sadece eyleme dönüşmesi mi? O zaman, düşüncelerimiz eylemlerimizi şekillendiren bir ön hazırlık mı, yoksa eylemlerimizden bağımsız bir dünyada mı yaşıyorlar?
Düşüncelerimiz zihin karmaşası mı? Zihnimiz, sürekli bir düşünce üretim merkezidir. Ama her düşünce gerçeği yansıtmaz. Bir bulut gibi geçip gider. Onu tutmaya çalışmak da, ondan kaçmaya çalışmak da boşuna çaba. Sadece gözlemle. Bugün sadece 2 dakikalığına bile olsa düşüncelerini izlemeyi dene. Yargılamadan. Değiştirmeye çalışmadan. Sadece gözlemle. Kendine iyi bak, zihnine nazik ol.🦋
Günlük bilmem kaç bin düşünce kapasitesine sahipmiş insanoğlu. Elbette düşünmek güzeldir. Bazen aynı şeyleri düşünmek her zaman zihni köreltebiliyor. Daima yeni şeyler ve keşifler düşünce dağarcığını geliştirir. Bazı düşünceler geçici olabiliyor. Çünkü gerçekleşen eylem ve durum düşüncede artık düşüncede yer almaz. Düşünceden kaçma onunla yaşamaya çalış ancak seni taşımayan düşünceyi de zamanla silip atmayı da bil. Bilinçaltı seni değil sen bilinçaltına hakim ol. Yoksa karmaşa hayat boyu sürer. Düşüncenin gerçeği yansitmasina gerek yok. Çünkü herkesin kendine göre gerçeği vardır. Bu gerçek düşüncelerdeki hayallerdir. Kendi psikoloğun olmak istiyorsan düşünceye zaman ver ve onunla konuşmayı dene her daim.
Galiba düşünceler geçici, bugün asla dediğine yarın “neden olmasın?” diyebiliyorsun. Bir an her şey netken, bir bakıyorsun bulanıklaşmış. İnsan değişiyor, zamanla, yaşadıklarıyla, hissettikleriyle.
Düşünceler de onunla beraber akıyor… tıpkı bir nehir gibi. Tutamazsın, sabitleyemezsin, sadece izleyebilirsin. Ama bazı hisler var ki.. Anlar, düşünceden daha derine işler. Geçici değiller, sadece bazen susarlar.
1
19 Yorumla
Soran
11 ay
Beyninizi kasıp kavuran düşünmekten uykularımızın bilinmediği bir hayat diliyorum 🤧
Kafasını koyduğu gibi uyuyabilenlerden iseniz sorun yok tabiki kesintisiz uykunun tadını ve faydasını vermez ama en azından fiziksel yorgunluğu giderir 🙄
Promosyon olarak değil tabiki doktorun koymuş olduğu psikolojik bir sorununuz olması gerekir. Ben antidepresana rağmen sorun yaşayanlardanım. Ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum.🙏 Ama uykusuzluk ya da uyuyamamak ileride büyük sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilir devamı halinde doktor gözetiminde soruna çare aramak kaçınılmaz
hayır, bazen bir hakikat ve pusula haline gelen düşünceler vardır: bazı düşünceler günlük yaşam içindir, diğerleri ruhsaldır, diğerleri entelektüel ve duygusaldır, ancak bazıları vardır ki denemeler veya durumlar meydana geldiğinde veya dünyanın nasıl döndüğünün gerçekliği olan şeyler olduğunda hafıza ve hakikat olarak kalır.
Düşünceler kesinlikle geçici; gökyüzünde sürüklenen bulutlar gibi. Ona tutunmaya çalıştığında, o bulut dağılıyor ya da bir başka buluta dönüşüyor. Düşüncelerin eyleme dönüşmesi onları somutlaştırır ama dönüşmese bile onların bir öğretmen gibi gelip geçmesi, seni şekillendirir. 🌀 Zihnin üretim merkezini fark edip bunu kabullenmek özgürlüğün başlangıcı olabilir. Gözlemlemek, her şeyin anahtarı. Kendine nazik davranmayı unutma, sen bir yolcusun. 🌟
1
3 Yorumla
Soran
11 ay
Her düşüncemi eyleme dönüştürme ihtimali biraz risk oluşturuyor 😂
Haha, evet, Allah korusun, her düşünceyi eyleme döksek dünya içinden çıkılmaz bir karmaşaya dönerdi! 😅 Ama bak, düşünceler birer misafir aslında. Kapıyı çalıp geçiyorlar. Eyleme dökülenler ise "hadi gel benimle" dediğin misafirler. Şimdi, durup bir düşün: Hangi misafire o daveti vereceksin? Orası tamamen senin elinde, güzel beyinli kız! 🌈
Düşünmenin bir tık ötesi olan akıllıca düşünmektir.. Heveslerden uzak akıllı düşünceler.. Düşünceler dünyasında insan herşeyin en iyisien güzelini hayal ederken reelde umduğunu bulamaz ise düşünce balonlarının patlama yankıları da o derece olumsuz olacaktır. Bundan dolayı düşüncelerimiz de hep bir alternatif olmalı ki mutsuz olmayalım. Olumlu düşünen insanları seviyorum..
Google den sorularınızı araştırmak keyifli ancak neden kaynağından öğrenmek varken dolambaçlı yollardan gideyim diyerek istek yolladım eğer kabul ederseniz çok memnun olurum. Değilse saygı duyarım. ☺️
Soran
11 ay
Bir beynimiz var kullanabilmek lazım efenim. Beyni zihnini açık tutar. Ancak hayattaki bazı şeylerin cevapları kalpten gelir ve bu, onlarla yüzleşmeye istekli olup olmadığına bağlıdır. Başkalarının bize değerinin ne olduğunu söylemesine izin vermemek. Şu anki kafa karışıklığının nedeni, kalbinde gerçekten neyi arzuladığını görmemiş olman ve kendi isteklerini ihmal etmendir. Ama tüm bunlar değiştirilebilir, dürüst olduğumuz sürece hiç de zor değil.
Keşke..
Soran
11 ay
Tabiki benim takip etmem doğru olmaz. Dilediğiniz zaman çıkarabilirsiniz 🙂
ben tüm içtenliğimle sizi takibe aldım. Evli olmamın bilinci ile. İnsan kendinden emin olduktan sonra büyütülecek bir mesele görmüyorum ortada.. saygı duyarım düşüncenize ☺️☺️
Şu anki durumlarda genel olarak düşündüğümüzde insanların birçoğu düşündükleriyle yaptıkları maalesef bir olmuyor bu çoğu zaman boş konuştukları için Nadiren de olsa düşündüğünü icraata geçirmediği bazı olaylar oluyor bu da onun elinde olmayan ne derlerden dolayı ama geneli boş konuşuyor Yani öylesine konuşuyor
Geçici ya da kalıcı olması yaşadığın olay ya da konu hakkında uzun süreli aynı şeyi hissetmene göre kendini gösterir. Bununla birlikte değişkenlik gösterir demek daha doğru olur.