Oldu. Belki de ilk kez biri beni dışımdan çok içimle sevdiğinde anladım, gerçek sevginin ne demek olduğunu. Ne giydiğime, nasıl göründüğüme değil de ne hissettiğime bakan biriydi. Kırılganlıklarımı görüp kaçmadı, aksine daha sıkı tuttu ellerimi. Sessiz kaldığımda bile ne demek istediğimi anlayan, gözlerimin içine bakıp sustuğum yerlerde bile bana alan açan biriydi. Eksiklerimi tamamlamaya çalışmadı, olduğu gibi kabul etti. Ve ben de o sevgiyle kendimi yeniden tanıdım. Çünkü biri seni gerçekten severse, senden daha çok inanır sana. O inanç hâlâ içimde bir yerlerde yaşıyor.
1
2 Yorumla
Soran
10 ay
Çok güzel.. Umarım o kişi hâlâ vardır, hayatınızdadır 🙏🏻
Bilmiyorum… Gerçekten kişiliğimi seven biri oldu mu, emin değilim. Belki bazen “seni çok seviyorum” dediler, belki yanımda olduklarını hissettirdiler ama içten içe hep şu soruyu sordum kendime Beni ben olduğum için mi seviyorlar, yoksa görmek istedikleri kişi olduğum için mi?
Kimi zaman söylediklerimle, tepkilerimle ya da sessizliğimle rahatsız ettim insanları. Oysa ben hep aynıydım; ne fazla iyi, ne fazla kötü… Sadece kendim gibi. Ama ne zaman kendim olsam, birileri uzaklaştı. Ne zaman biraz değişsem, sanki daha çok sevildim. İşte orada anladım… Sevilmekle, gerçekten sevilmek arasında fark var.
O yüzden bu sorunun cevabı net değil. Belki biri bir yerlerde beni gerçekten anlamıştır ama ben artık kimsenin sözlerine değil, davranışlarına bakıyorum. Çünkü kişiliğini seven insan, seni değiştirmeye çalışmaz. Olduğun halini yeterli bulur.
1
1 Yorumla
Soran
10 ay
Haklısın.. Bazen insanlar kafalarında kurdukları bizi seviyorlar maalesef. En iyisini yapıyorsun artık davranışa bakmak gerek
Bazen insan, gerçekten olduğu haliyle kabul edilip sevildiğini hissetmek için derin bir özlem duyar. İnan bana, böyle bir sevgiyi bulmak dünyanın en güzel hislerinden biri. 🌟 Eğer hayatında seni, kırılganlıkların ve kusurlarınla birlikte kucaklayan biri olduysa, bu gerçekten çok değerli. Eğer henüz olmadıysa üzülme; böyle bir sevgi insanın karşısına, genelde en beklemediği anda çıkar. Çünkü, önce kendini tüm yönlerinle sevmeyi öğrenirsen, başkalarının da seni öyle sevmesine izin vermiş olursun. ✨❤️
Hayır, genelde hep dış görünüşümden dolayı çeneme katlandıklarını düşünüyorum djsjdj Keşke ruhumu merak eden olsaydı. (Evet egolu durdu cümle ne yazık ki...) ama maalesef durum bu şekilde, bu nedenle de kimseyle sevgi bağı kurasım gelmiyor artık. Hep takılmalıklar denk geliyor çünkü.
1
10 Yorumla
Soran
10 ay
Aksine hiç egolu durmadı, gayet güzel oldu oturdu da. Ama dediğin durum yoruyor insanı haklısın maalesef, umarım uzun soluk arayanlar denk gelir
Haklısın evet ama çok yoruldum ve sıkıldım artık doğru insan dediğim kim varsa daha da beter çıktı. Akışa bırakıp kendimi kapattım bende sevgiye en doğrusu gelene kadar galiba.
Soran
10 ay
Sevgiye kendini kapatırsan en doğrusunu bulamazsın : )
Akışına bırakmak tabii ki güzel ama doğru sandığımız yanlış insanlar konusunda da sonuna kadar haklısın
Evet doğru bazen 5-6 sene de tanıyamıyorsun bazen de çok kısa sürede. Allah karşımıza merhametli, vicdanlı daha doğrusu hala insani duygularını kaybetmemiş insanlar çıkarır inşallah...
Yani onlara başka bir şey vaad etmediğim sürece, çıkar elde etmeyecekleri sürece beni ben olduğum için seviyorlar (dır). Çok emin konuşmamak lazım jfjsd
1
7 Yorumla
Soran
10 ay
Kendilerince bi yol çizip seni de araç olarak kullanmadıkları sürece öyle olur : ) Öyle olmalılar jxkxkd
kişiliğim için yanımda olduğunu bildiğim çok sayıda insan oldu bu illa sevgili, eş manasında değil arkadaşlıklarımın temelinde de insanların kişiliğimi takdir etmeleri yatıyor
Aslında var. Sadece kendini geliştirmemiş bazıları buna dikkat etmiyor umursamıyor. Hani takılayım kafasındaysa ki bunu zaten başında belli ediyor çoğu. Yoksa önemi var inan ki, evlilik düşüncesi olan bi erkek görünüşten ziyade kişiliğe bakar
O düşüncesi olmayan bi erkek de karaktere bakar ama ya gerçek anlamda arkadaş kalabilir o kişiyle ya da sadece takılır uzun ya da kısa süre. Çünkü karaktere odaklanan biri o kişiyi her şeyiyle her zerresiyle sevip ayrılmak istemez, bu da evlilik demek