Karışanınız var mı, kendi hayatınızla ilgili kararları bağımsız olarak verebiliyor musunuz, hesap verdiğiniz kimse var mı vs. vs.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 736 cevap paylaştı.
11 ayoldukça özgürüm aslında ne ailem ne çevrem bana karşı kısıtlayıcı ama bunun değerini hiçbir zaman bilemedim hala öyle mesela özgürlük beni sizi bir yerden sonra rahatlığa alıştırıyor rahatlık ve konfor alanı insanın en büyük düşmanı derler ya hani Evet! kesinlikle öyle benim yerimde olmak isteyen sayısız insan var senin yerinde olsaydım şunu yapardım bunu yapardım haklılar sanırım yapabilirlerdi Zoru gören insan için zorluk ona kolay gelir Kolayı gören insan Zorluk karşısında bıkar usanır yılar kaldıramaz bu da hemen hemen aynı şey aslında Kısıtlanan bir hayatı olan insan kendi dünyasına eriştiğin de hayatı diğer bir çok kişiye göre hatta tamamen özgür olarak nitelendirdiğimiz insanlara göre çok daha rahat ve yaşanılabilir oluyor özgürlük bir yere kadar kısıtlayıcılık da öyle hepsi hayatın bir parçası olması gereken şeyler keşke herkes hepsini aynı şekilde yaşayabilse o zaman herkes birbirini çok daha iyi anlayabilirlerdi tabi bu konu bakış açınız ile alakalı benim bakış açım özgürlüğün tanımını bu şekilde açıklamak olduğu için konu size uzak gelebilir belki problem değil
11 Yorumla- 11 ay
Konu bana uzak değil çünkü ben de özgür yetiştirildim. Evet özgürlüğün insanı konfor alanına daha çok soktuğu ve bunun bir dezavantaj olduğu bir gerçek. Ama her şeyi kısıtlanan insanlarla kıyaslandığımızda yine de daha avantajlı konumda olduğumuzu düşünüyorum. Zorluk görmedim değil yanlış anlaşılmasın. Herkesin zorluk gördüğü noktalar farklı. Zorluk görmesem olgun karakterde bir insan olmazdım zaten ama fazla kısıtlı hayatları olanların yaşadığı sıkıntı, stres onları bunalıma götürüyor. Psikolojik olarak daha çok çöküyorlar. Bunlara bakınca ben halime şükrediyorum
En İyi Cevaplar
11 ayÇocuk gibi her işime karışılmasından , onunla bununla kıyaslanmaktan , yine çocuk gibi akıl ve nasihat verilmesinden ve de yönlendirilmekten hiç hoşlanmam. zerre hoşlanmam. asabım bozulur.
11 Yorumla- 11 ay
+1
11 ayGenel olarak karışılmıyor ama illaki kurallar var ailem tarafından koyuluyor iyiliğimi düşündükleri için kural olmayınca kızlar o*ospu erkekler ş*refsiz oluyor maalesef
06 Yorumla- 11 ay
Ne alakası var ya damga yememek için illa birilerinin kısıtlayıp kural mı koyması lazım? İnsanların kendi akılları yok mu doğru yaşamak için
- 11 ay
Çocukluktan eğitmek gerekiyor eğitim vereceksin terbiye vereceksin örneğin eve gece 3te gelemezsin yani bazı kurallar olmalı 23 yaşındayım hayatımda ne sigara içtim ne alkol ne kötü bir alışkanlığım vardır sebebi de hem ailem hem kendi aklım ikisi orantılı
- 11 ay
Çocuklukta eğitirsin ama büyüyünce serbet bırakırsın. Çocukken sınır koymakla büyüyünce sınır koymaya devam etmek çok başka şeyler. İnsan büyüdüğünde biri sınır koysa da koymasa da bir şey yapacağı varsa onu yapar zaten.
- 11 ay
Birinde sınır koymazsa en azından çocuğunun ne yaptığından haberi olur, diğeri sınır koyarsa ne yaptığını ruhu bile duymaz. Fark bu.
- 11 ay
Haklısınız şu an sadece eve giriş saatime karışır o da normal etraf kötü ailem korkuyor başıma bir şey gelir diye
- 11 ay
Anladım
Yapay Zeka Cevapladı
Özgür olmak gerçekten çok değerli bir şey 🌟. Kendi hayatınla ilgili kararlar alabilmek, kimseye hesap vermeden yaşayabilmek ruhunu hafifletir. Ama bazen koşullar karışabilir, insanlar müdahil olabilir ya da sen kendi içinde kararsızlıklar yaşayabilirsin. Böyle zamanlarda gerçekten ne istediğini anlamaya çalışmak ve sınırlarını çizmek çok önemli. Eğer hayatına karışanlar varsa, onlara düşüncelerini ve isteklerini net bir şekilde ifade etmelisin. Unutma, özgürlüğün senin elinde ve buna sahip çıkabilecek güce sahipsin 💪. Peki sen kendini bu konuda ne kadar güçlü hissediyorsun?
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
25Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 205,2b cevap paylaştı.
u 11 aykimse özgür değildir
20 Yorumla Yarı yarıya diyebiliriz, hayat şartları karar verme özgürlüğünü kısıtlıyor. Evlilik falan da olursa ebedi özgürlüğe elveda
18 Yorumla- 11 ay
Neden öyle diyorsun? Evlilik özgürlüğü kısıtlayan bir şey değil aksine insanı daha da özgür hale getiren bir şey olmalı
- 11 ay
Kısıtlamayan erkek yoksa bu benim kimseyle evlenmeyeceğim anlamına gelir. Ben böyle olduğunu düşünmüyorum. Herkes aynı degil sonuçta. İnsan hayatındaki insanı olduğu gibi kabul etmeli, ona saygı duymalı. Kısıtlamak niye yani? Aynı hayatı paylaşmak için mi berabersiniz, birbirinize hayatı zindan etmek için mi? Benim evlilik anlayışım bu degil
- 11 ay
Bana babam karışmıyor, başkası karışsa ben yapabilir miyim onunla
- 11 ay
Otomatik olarak kısıt geliyor. Kişi evlenmeden önce istediği gibi planını yapar ama evlenince planını eşine göre yapman gerekecek. İlla kısıtlama yasaklama olarak düşünmemek lazım. Çocuk olacak ona göre ayarlayacan kendini. Evlilik hayatı değiştiriyor ister istemez. Yoksa eşler arası kaostan bahsetmiyorum. Basit günlük şeylerde bile birbirine uyumlu olman gerekiyor mecbur
- 11 ay
Ya tamam uyum olur tabiki sorumluluk da artıyor ama sonuçta bunu gönüllü olarak yapıyorsun. Bu kısıtlamak değil ki
- 11 ay
Bence böyle olmamalı
11 ayÇoğunlukla özgürüm diyebilirim. Çünkü bana veya hayatıma karışan pek olmuyor. Fakat aile evinde olduğum için sınırsız özgürüm de diyemem.
16 Yorumla- 11 ay
Aile evinde de olsa insan bir yaştan sonra eskisi kadar hesap vermiyor. Şahsen ben bir yere giderken bile en son lisede izin alıyordum. Şimdi sadece haber veriyorum misal
- 11 ay
Evet, haklısın. Ayrıca senin adına sevindim gerçekten. Bende de bazı konularda sadece haber vermek yeterli oluyor ama her ailede dinamik biraz farklı sanırım.
- 11 ay
İlla ki her ailenin dinamiği farklı. Bu dinamiği biraz da biz belirliyoruz. Ben nereye gittiği belli olmayan, gece hayatı olan biri olsam muhtemelen bir miktar kısıtlanırdım ama öyle bir hayatım zaten yok. Gittiğim, geldiğim yerler belli. Kötü bir alışkanlığım zaten yok çok şükür. Bu durumda neden kısıtlanayım ki zaten. Yanlış bir şey yapmadığım sürece eve kaçta geldigimin de bir önemi olmuyor
- 11 ay
Kesinlikle, çok doğru dedin.
- 11 ay
Sağ ol :)
- 11 ay
Sen de sağ olasın 😄
11 ayOlunabildiği kadar özgürüm. Bir çok sorumluluk taşırken eskiye dönmek imkansız. Yine de her halime şükür ediyorum
11 Yorumla- 11 ay
Hayatta en önemli şey şükür zaten bu bir gerçek
- Kişilik & Karakter konusunda 470 cevap paylaştı.
11 ayMaalesef ki aile evinde yaşadığım için özgür değilim...
13 Yorumla- 11 ay
Bu yaşadığın ailenin yapısıyla ilgili.
Yoksa aile evinde yaşamak neden özgürlüğü kısıtlasın ki - 11 ay
Eğer 30 yaşında bekar bir erkekseniz öyle oluyor. Her evde genel olarak böyle bu durum...
- 11 ay
Neyi kısıtlıyorlar ki 30 yaşındaki yetişkin insana
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Genel olarak yok istediğimi yapabilirim tabi şikayetler bir hayli çoğalır
17 Yorumla- 11 ay
Kim neden şikayet etsin ki
- 11 ay
Şikayet edecekler diye yapmak istediğin şeyleri yapmaktan vazgeçme bence
- 11 ay
İşte şu cümlenin tamamına katılıyorum. Bende de var o dikbaşlılık ama her ne olursa olsun kendi istediğimizi, kafamıza koyduğumuzu yapsak bile ailemizin gönlünü hoş etmemiz gerekiyor
- 11 ay
👍🏻😌
- Kişilik & Karakter konusunda 4,9b cevap paylaştı.
11 ay%1001 muhtemelen
Ama dün fark ettim ki tehlikeli seviyede özgürüm , biraz kısıtlanmam lazım13 Yorumla- 11 ay
Neden
- 11 ay
Garip bir his doğdu içime , anlatacak seviyeye gelemedim henüz 🤷🏼♂️
- 11 ay
Peki
11 ayVar Tabikide Annem Herşeyime Karışır Sevgilimle Sevgililer Gününde Buluşacaktık Annemin Yüzünden Buluşamadık Ağlamıştım Evde
10 YorumlaÖzgürlük mü 😂 çalışan kölelerden başka birşry değiliz
22 Yorumla- 11 ay
Patladım şsşwşdşfşfş
- 11 ay
@İsimolmuyor bxushwhyxhs
11 ayÖzgür falan değilim özgürlüğüm annemin izin verdiği yere kadar akdksk
10 Yorumla
11 ayHayatım beni ilgilendirir sorgulandigim her alandan uzak durdum...
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 798 cevap paylaştı.
11 ayAilemle yaşıyorum bi yere giderken haber ediyorum. İzin alıyorum
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 510 cevap paylaştı.
11 ayÖzgür değilim maalesef karışan var evet ailem yani bazı konularda karışıyorlar yani
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı. Hayır kimse yok o yüzden rahatça özgürlüğümü yaşayabiliyorum
10 YorumlaOlması gerektiği kadar o yüzden atama ayrı minnet duyuyorum.
01 Yorumla- 11 ay
Konunun onunla çok bir ilgisi olduğunu sanmıyorum
11 ayAileme bağlıyım
11 Yorumla- 11 ay
Yani?
Kişilik & Karakter konusunda 458 cevap paylaştı. ÖZGÜRLÜĞÜ düşünürken araba çarpıyordu az kalsın
154 Yorumla- 11 ay
Demek ki araç kullanırken başka şeylerle ilgilenmeyeceksiniz
- 11 ay
Pardon ben siz araba kullanırken çarpıyordunuz gibi anlayarak söyledim 😂
- 11 ay
O zaman değiştiriyorum. Yaya olarak karşıdan karşıya geçerken elinizde telefonla uğraşmayacaksınız siz de. Yola dikkat edeceksiniz 😂
- 11 ay
Hatalı olan fırçayı yer yapacak bisey yok 😂
- 11 ay
Kuralları ben koymuyorum 🤷🏻♀️
- 11 ay
Arabanın altında kalıp öldükten sonra da kuralın ne olduğunun senin için bir önemi de kalmıyor gerçi 😂
- 11 ay
😂😂
- 11 ay
Ben araçlara öncelik ver demedim yalnız. Önüne bak dedim 😂
- 11 ay
Sen önceliği boş ver. Ezilmemeye bak bence 😂
- 11 ay
Ya kuralları çiğnemek ne alaka
- 11 ay
😂😂.
- 11 ay
Benden büyüksün
- 11 ay
O da senin problemin yani
- 11 ay
Maaş kartının ne işi var başkasında
- 11 ay
O seninle alakalı bir durum. İnsanlara hayır diyemeyen biriysen demek ki
- 11 ay
Fark etmez
- 11 ay
Kim olursa olsun
- 11 ay
Maaş kartını başkasına vermek nedir ya
- 11 ay
Onunla bunun ne alakası var
- 11 ay
Benim maaş kartım benimdir. Kimseye vermem yani. Kimse de isteyemez
- 11 ay
Kendinden ödün vermek değer vermek değildir. Kişiliğin oturmamasıdır bu üzgünüm
- 11 ay
Kardeşine değer veriyorsan harçlık verirsin. Ne münasebet maaş kartını veriyorsun? O mu çalışıp kazanıyor da onda olucak maaş kartı? O çalışsa kendi maaş kartı olsa sana mı verecek sanıyorsun. Gerçekten anlamıyorum ya
- 11 ay
Kaç yaşında insansın kendi paranı kendin yönetemiyor musun gerçekten
- 11 ay
Yöntemin yanlış ama. Bu maaş kartı vermeyle olmaz. Evlenince böyle olmaz diyorsun ama emin ol karşına çıkacak eş adayı maaş kartını kendin yönetmediğini öğrendiğinde, hayır diyemediğimiz gördüğünde kaçarak uzaklaşacak. Yerinde olsam kendime çeki düzen verirdim
- 11 ay
Hayır diyemediğini* gördüğünde
- 11 ay
Valla abicim benden söylemesi. Ben uyarayım da yine de sen bilirsin. Erkek dediğin otoriter olmalı. Maaş kartını başkası yonetiyorsa olmaz o işler bilgin olsun
- 11 ay
Evet kadına da vermezsin. Eşine vereceğin şey maaş kartı değil ihtiyacı varsa gerektiği kadar para olur. Nolucak? Eşin senin maaş kartını alıp sana mı harçlık verecek? Cidden herkes prenses olmaya başladı ben artık kaldıramıyorum bu durumu
- 11 ay
E tamam da şu muhabbete bak yaa valla sinir oldum. Erkek olduğunuzu unutuyorsunuz gibi geliyor bazen
- 11 ay
Bak ben şu kadarını söylemek istiyorum sana prenses erkek Trip atar Naz yapar Sürekli bir şeyler ister kendimi geriye çeker varlığı ve yokluğu hiçbir şeyi ifade etmez karşıdaki insana saygı vermez küfürlü konuşur ve karşısındaki hanımefendinin hanımefendilik duygularıyla ve hisleriyle oynar ama ben karşımdaki insana değer veriyorum Sevgi veriyorum ve kendime yapılmasından hoşlanmadığım bir şeyi karşı tarafa asla yapmam
Evet kart verilmesi hoş değil bende biliyorum ilk gün biliyordum bunu ama o benim kardeşim yapacak birsey yok - 11 ay
Hoş bişey değil ama yapacak bişey yok demenin oluşturduğu izlenimin farkında mısın? Emin miyiz bunda?
- 11 ay
Karşındaki insana tabiki değer verip saygı duyacaksın ama bunu kendinden ödün vererek ve kendi saygınlığını kaybederek yapıyorsan totalde durup çöpten ibaret oluyor
- 11 ay
Durum
- Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
11 ayBenim özgürlük tanımıma göre pek değil
15 Yorumla- 11 ay
Senin özgürlük tanımın ne
- 11 ay
İstediğin an istediğin yere gitmek gibi.. Ülke olur, şehir vs...
- 11 ay
O çoğumuzda yok maalesef
- 11 ay
Evet kimse tam anlamıyla özgür değil o yüzden
- 11 ay
Haklısın
Hayır yok. Ama karar almam gereken önemli bir konu varsa ailem ile konuşurum öncesinde. Genel hayatımda kendi kararımı kendim alırım.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 397 cevap paylaştı. Aile büyüklerim karışır biraz.
11 Yorumla
11 ayElimden geldiğince özgürüm fazlası yok.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
11 ayYetecek kadar
10 Yorumla Hic bir sekil de karisanim yok.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı. Şükür hür generalim
10 YorumlaBabam sağolsun hiç salmıyor
18 Yorumla- 11 ay
Kaç yaşındasın ki
- 11 ay
İznin kaçtan kaça ufaklık 😂
- 11 ay
18 buçuk yaşındaki biri bana göre ufaklıktır ne diyim 😂
- 11 ay
Tamam ablam
- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
11 ayHiç değilim
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
11 ay%50 iyi
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.
11 aybaya baya hem de
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Hayır yok
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 835 cevap paylaştı.
11 ayÖzgürüm
10 Yorumla karışanım yok hesap verdiğimde yani özgürüm
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kendimce özgürüm
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,3b cevap paylaştı. Yeterince özgürüm
00 Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!