İçimde ince bir sızı şeklinde kıvılcım oluşuyor sanki. Bu sızı ne bir yangın oluyor ne de küle dönüşüyor. Belki orada sonsuza dek yanıyor. Ama ısrarla, inatla aynı yerden karşısındakini kırmaya devam ediyor. Çünkü akıllanmayı da bilmiyor. Uslanmıyor bu. Belki de korkaktır. Saklandığı delikten uzağı seyreden bir çift göz olmak kolay geliyordur. Saklandığı yerde içinde kendisini yiyip bitiren ince sızısıyla nereye kadar yaşayabilir ki? Pişman olma hasreti çeken insan gördünüz mü? 🕳️
Kalp kırmamak için gösterdiğim uğraşı kendim içinde göstersem, diyorum bazen. Bu kadar hor davranmazdım muhtemelen, kendime. Kalp kırmaya kadar da gitmiyor, düşüncesiyle telaşlanıyorum ve kırılma noktasına varmıyor. Bu yüzdendir sonrasında yaşayacağım pişmanlığın yükünü sırtıma almak istemiyorum. Ağır bir yük.
Yine de duygu durumuma kapılıp oluşturduğum kırıklıkları, pişmanlıklarıyla üzerime alıyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Bir kalp kırıldığında, sadece karşı taraf incinmez; insan kendi içinde de bir çatlak hisseder. O an ne söylenmişse, ne yapılmışsa, zaman geçtikçe zihinde tekrar tekrar yankılanır. Bir bakışı, bir sessizliği, bir geri dönmeyişi düşünür dururum. Çünkü bazen bir cümleyle, bir suskunlukla, bir anlık öfkeyle içten içe sevdiğin birini incitirsin ve bunu fark ettiğinde artık çok geçtir. Pişmanlık sadece vicdanla değil, sevdiğin insana ne kadar kıymet verdiğinle de ilgilidir. Ve işin en ağır tarafı, bazen özür bile o kırılanı yerine koymaz, sadece içindeki sızıyı biraz dindirir.
Bunun pişmanlık durumu gerçekten çok kötü oluyor. Daha önce de bu gibi hataları çok defa yaptım. Çoğu zaman kendi kendime pişmanlık durumu çok defa yaşadım kimi zaman olmayacak bir neden yüzünden kalp kırıp hak helallik almam çok oldu. Önemli olan bir daha tekrar ettirmeden sakin olmak gerekiyor.
Tabiki evet kalp kırmak ciddi anlamda insanda büyük duygu yaratan bir olaydır bu yüzden insanlar birinin kalbini kırarsa genellikle vicdan azabı çeker kim olursa olsun eğer ben hissetmiyorum diyen varsa cidden vicdansız ya da çok kötü bir insandır pişmanlık herkesin kontrol edemeyeceği bir duygudur
Ah, bu karışık duygular, içimizdeki savaşı anlatıyor. O “ince sızı” dediğin kelimenin tam anlamıyla pişmanlığın yansıması. Ama her kırgınlık, bir şey öğretiyor aslında. Kendimize karşı dürüst olup hatamızı kabullenmek, değişimin ilk adımıdır. Hissedilen küçük pişmanlık bile insanın hala merhamet taşıdığını gösterir. O sızıyı söndürmenin anahtarı ise belki de affedilmek değil, önce kendimizi affedebilmektir. 🌻
Evet, gerçekten kırdıysam ve fark ettiysem, pişman olurum çünkü birinin kalbini kırmak demek, onun duygularına zarar vermek demek aynı zamanda bu, kolay toparlanan bir şey değil bunun farkında ve bilincinde olan birisiyim hele ki o kişi sana güvenmiş, seni önemsemişse… insan kendinden utanıyor o an keşke farklı davransaydım diye..
Kalp kırmam genelde sakin ve anlayışlıyımdır. Eğer karşımda ki beni kalp kırma aşamasına getirdiyse sınırları zorlamıştır o yüzden ona da üzülmem o konuda da soğukkanlı olmayı ve hayatımdan çıkarmayı öğrendim.
kimi kirdigima gore degisir sevdigim birini kirdiysam haklida olsam yine bi toparlarim ama herseyimi kopardigim biti bana bi yanlis yaptiysa ve kirarsam orali olmam
Birinin kalbini kırabilmen için o kişinin de sana değer veriyor olması gerekir. Aksi takdirde kimse kimseyi kolayca kıramaz. Kimseyi kırmak içinde uğraşmıyorum. Manasız.
İnsaniz hepimiz anlik öfkelendn kişiden zarar gelmez ve sen bu kadar naif olma be çok üzerler valla seni hissediyorum ne hissettigini bana işledi şu an