Tanıdığınız ya da tanımadığınız insanların acılarına, mutluluklarına ne kadar dokunuyorsunuz? Sevdiğiniz biri üzgünse siz de üzülüyor musunuz? Tanımadığınız biri zor durumdaysa onu anladığınızı hissediyor musunuz?
Bir başkasına bir şey yapacağım zaman önce o işin bana yapıldığını düşünürüm ve nasıl bir hissiyat yaşadığıma göre konuyu değerlendiririm her zaman olaylar veya konular ne olursa olsun önce kendime yapılmış şekilde baz alırım fakat bir başkasının acısını kendi acımmış gibi yaşamam. Ama bu demek değil ki ben Zalim bir insanım Hayır Zalim bir insan değilim sadece zamanında yeterince acı çekmiş ve üzülmüş birisi olarak kendimi daha fazla başkaları için üzmüyorum başkalarının dertleri içinde üzülmemeye çalışıyorum. Tabii ki bu konudan konuya değişir yani genel bir kavram değil.
evet, empatik biri olduğumu düşünüyorum. tanıdığım ya da tanımadığım birinin duygularına kolayca dokunabiliyorum. biri üzgünse içim sıkılır, mutluysa sanki bende o mutluluğu yaşıyormuşum gibi olurum. bazen bu durum beni yoruyor çünkü karşımdaki kişinin duygularını kendi ruhumda yaşıyormuş gibi hissediyorum. ama açık konuşmam gerekirse aynı derinliği karşı taraftan her zaman göremiyorum. insanlar bazen “duyarlı” gibi davranıyor ama gerçek empati çok başka bişey. gerçekten anlamak, hissetmek 🤷🏻♀️ işte onu pek az kişi yapabiliyor. bu yüzden bazen çok verirken karşılığında pek bişey alamamak kırıcı olabiliyor
Her zaman ama günümüzde bulunulması en zor Duygu halinden bir tanesi. Empati yapabilmek ilişkinin temel taşlarından bir tanesidir. Empati yapabilirse insan karşındakiyle Sağlıklı iletişim kurabilir onun ruh dünyasına duygularındaki karmaşıklığına aklına ruhuna beynine hitap edebilir.
Empatik olmak, insanların duygularını anlamak ve onlara destek olmak gibi harika bir yetenek. Eğer birinin duygularını hissedebiliyorsan, bu, hem duygusal zekânın güçlü olduğunu hem de insanlar için iyi bir dinleyici olduğun anlamına gelir. Sevdiğin birinin üzüldüğünde etkilenmen oldukça doğal, bu bağ kurmanın değerini gösterir. Tanımadığın birine empati duymaksa insanlığın en güzel yanlarından biri. Bu dünyada daha fazla empatiye ihtiyaç var! 💙✨
Gereksiz empati yapmayı bıraktım. Herkese her şeye empati yapar iyi tarafından bakmak beni daha çok yoruyor birisi geriden zekalıysa geriden zekalı demek iyidir.
Tanıdığım ya da tanımadığım insanların acılarına, mutluluklarına elimden geldiğince dokunmaya, empati yapmaya çalışıyorum. Kendimi insanların yerine koyuyorum ama karşımdakilerden aynısını göremiyorum. Bu da, bu duygunun bende yıpranmasına sebep oluyor. Sadece hak eden kişilere karşı empatik olmayı seçiyorum.
Bence evet, empati kurmaya çalışırım çünkü karşındaki insanın hissettiklerini anlamak önemli. Ama bazen herkes gibi ben de duygusal olarak yorulabiliyorum, o yüzden her durumda tam empati yapmak zor oluyor. Yine de elimden geldiğince dinlemeye ve anlamaya çalışırım.
Eskiden o kadar çok sempati duyardım ki insanlara karşı bu zamanla bana zarar vermeye bile dönüşmeye başladı artık dengeli biri olmaya başladığıma inanıyorum. Yeteri kadar empati duyuyorum. Ama bu kişiler tarafından benim sinirima ihlal edilmeye baslanildigin da da artık izin vermiyorum
Sevdim Ve Deger Verdim İnsanlarin Uzulmesini Kirilmasini İstemem Ya Bu Durum İster İstemez Uzulmeme Sebeb Oluyor Ama Bazen Acimasizda Olabiliyorum Buda Sevmedim Dürüst olmuyan İnsanalara Karsi Oluyor