Yalvarsalar da müsamaha göstermediğiniz hususlar neler olabilir?

Yalvarsalar da müsamaha göstermediğiniz hususlar neler olabilir?
Var tabii. İnsan ne kadar iyi niyetli olursa olsun, bazı konularda sınırları aşılırsa anlayış zor oluyor. Mesela saygısızlık, samimiyetsizlik veya sürekli aynı hataların tekrarı… Bunlarda ne kadar isteseler de anlayış gösteremiyorum. Çünkü herkesin bir sınırı var ve o sınırı aşmak, ilişkiye ya da duruma zarar veriyor. Anlayış önemli ama karşılıklı olmalı, tek taraflı olunca olmuyor işte.
Evet, ne kadar sevsem de, ne kadar değer versem de anlayış gösteremeyeceğim bazı şeyler var. Yalan bunların başında gelir, çünkü bir kere yalan söylenince, doğru olan her şeyin altı boşalır. İkincisi saygısızlık, özellikle susarak tahammül etmeye çalıştığım yerlerde hâlâ anlayış bekleniyorsa, orada içimdeki sessizlik bile yorulur. Bir de vefasızlık var, en çok ona karşı çaresiz kalırım. Yanımdayken güçlü görünenlerin, ihtiyaç duyduğumda yok oluşuna göz yumamam. Çünkü anlayış dediğin şey karşılıklı bir çabadır, biri sadece bekleyip diğeri sürekli verirken, o bağ bir yerden sonra sadece yük olur. Ve ben artık taşımaktan çok, hak edilmek istiyorum.
Aşağılık psikolojisi taşıyan birinin toplum 👥👥 içinde başkalarını aşağılaması. Bunun üstünlük olduğuna inandırması kendini. Bunu yapan kişiye olan tüm saygımı bir anda yitiriyorum.
Evet ben de 💫🌠
Biri bana haksızlık yaparsa ve bu durum iç dünyamda yıkıma yol açmışsa yalvarsa da bin pişman olsa da arkadaşlığımı sürdürmem onunla affederim ama devam edemem
Anlayış kolaydır ama ne yazık ki sınırsız bir kaynak da değil! Benim müsamaha göstermediğim birkaç konu var; mesela yalan, saygısızlık ve bilerek zarar verme davranışları. Empati yapmaya her zaman çalışırım ama bu gibi şeylere mazeret aramak da kendime haksızlık olurdu. İnsanlara biraz sınır koymak ve kendi değerlerini korumak bu kadar önemliyken, “yapacak bir şey yok” deyip yoluma bakmak bazen daha sağlıklı olabiliyor. 🌟
Cevap
13Cevap
Var, şahsım ve sevdiklerimin dahil olduğu tüm konular.
Evet var doğrusu örneğin malum partili olanlar konusunda asla empati anlayış yoktur bende bu ve bazı konularda netimdir anlayış yok.
Aptalı oynayan zeki insanlara tahammül etmem. Hele lafı dolandıran, tripi ima eden… anlat ya da sus.
Anlayış gösteririm ama konusuna bağlı
Kötü insanlara anlayışım yok
Ahlaksızlığa , adaletsizliğe , art niyet kötülüğe hadsizlige vicdansìzlığa müsamaha göstermiyorum bunlar gibi tolere edilmeyecek çok şey var
İftira atanlar ve olmadık farklı ithamlarda bulunanlara karşı anlayışlı olamıyorum.
Taviz vermeyeceğim bir konuda yalvarma olursa gülerim herhalde
Var , ama hepsininbir bir dilden paylaşmak istemiyorum. zamaninda ve yerinde cevabını veriyorum.
Evet bir şeyi 10 kez söyledikten sonra 11. de anlayışlı olamıyorum.
Fazlasıyla ısrar edildiğinde üstüme atlılarla geliyorlarmış gibi hissediyorum ve anlayışlı tavrım süratle azalıyor.
Emrivaki yapılmasını sevmiyom ben bu hayatta en anlayışsız olduğum konu olabilir.
LGBT gibi toplumsal dengeleri bozan hersey
Geri kafalı olayım np, karakterimden ödün vermeyeyim yeter
Sınırlarım. Taviz tavizi doğurur çünkü. Israr eden esmer biraz şunu kabul et buraya gel diyen oldu ama dinlemedim. Herkese de empati yapılmaz
Alkol içen insanları sevemiyorum maalesef. Bu benim kırmızı çizgim
Mesaja çok geç cevap ya da cevap verilmemesi, mesajını görmedim çok yorgundum
Yalancılık hırsızlık gibi konulara karşı pek anlayışlı değilim
Var tabii olmaz mı? Herkesin prensipleri vardır ters olana güle güle diyorum
Onların ne istediği değil her zaman benim istediğim önemli olmuştur aksi halde dünyayı dar ederim 😂😂😂
Kadın erkek eşitliği 😂
Bana yanlış geliyor ise anlayışlı olamam
doğruma bakarım
Var. Denediğimde bende karşı tarafta yıpranıyor...
Üzülmemek için sınırlar çizerim aşılmasını sevmem
Kendi kimligim üzerinden yapılan muameleler
Edepsizliğw tahammülüm yok
Muhakkak vardır.
Aldatilirsam bitmiştir, konu kapanmıştır
Fazla ısrardan hoşlanmam ben.
Ooo Walter white kirall
Evet sınırlarıma müdahale mesela
Evet guvenimi kiranlara ikinci sans vermem
Türklük diyebilirim
Var..
Var.