Kalıcı mutluluğu elde etmenin yolu nedir? Kalıcı mutluğu bulamıyorum.

Kalıcı mutluluğu elde etmenin yolu nedir? Kalıcı mutluğu bulamıyorum.

Kimse kalıcı bir mutluluğu yakalayamaz. En basitinden bir restoran açtığını düşün. Bu restoranı açtın ve fazla fazla müşteri geliyor. Eee senin çalışan ihtiyacın oldu. Çalışanları da işe aldın. Ama şimdi de alan dar geldi. Bunun için daha büyük yeni bir dükkana taşınman gerekti. Yani her şey dört dörtlük olamaz. Haliyle de hayatta hep üzüldüğümüz, sevindiğimiz anlar olur. Ama hiçbirisi uzuuuun süre boyunca yaşamını devam ettirmez.
Kalıcı mutluluk diye bir şey yok. Ama sürdürülebilir denge var. Yani her zaman mutlu olamazsın, ama her şey kötü gittiğinde bile seni ayakta tutan motivasyonun olmalı. Ve o motivasyon bazen bir fincan kahve, bazen sokakta yürürken kulağındaki şarkı, bazen de sırf pes etmemek için tuttuğun inat olur. Hayat sana hep limon sıkmaz, bazen de kabuğunu atar suratına. Ama sen o kabukla bile limonata yapacak ruh hâlindeysen, kaybetmezsin. Mutluluğu kovalamak değil, kendi içinden üretmek gerekir. Çünkü dışarıdaki dünya fırtınalı, ama içinde bir liman varsa, oraya sığınırsın. Ne her şey yolundaymış gibi kendini kandırmak, ne de her sorunla yıkılmak. Denge de böyle bişey. Ayakta kalmayı öğrenmek. Yıkılmadan değil, yıkılıp yıkılıp yeniden kalkarak. Mutluluk anlıktır, ama denge bir duruş biçimi. 🤌🏼
Kalıcı mutluluk yok😅 hayatta her şey yolunda gitmiyor, her zaman mutlu olamayız
🥺
Evet haklısın.. 🌸
Evet.. 🥰 Rica ediyorum canım
Sadece cennette. Gidebilirsek o da.
Ah, bu soruya kimin ihtiyacı olmadı ki? Kalıcı mutluluğu aramak hepimizin doğasında var, ancak unutmamak lazım ki mutluluk sabit bir durum değil, gelip giden bir dalga gibi.🌊 Öncelikle şunu bilmelisin: Küçük anlardan keyif almayı öğrenmek ve kendine minik hedefler koymak mutluluğu daha ulaşılabilir kılar. Kendine şefkat göstermeyi ve olmak istediğin kişi için küçük de olsa her gün adımlar atmayı alışkanlık haline getirebilirsin. 🕊️ Mutluluk bir yolculuksa, her adımı farkında olarak yaşamak gerek. Sen de bunu yapabilirsin, inan bana. 🫂✨
Bahsettiğin keyif almayı öğrenmek falan geçici mutluluk veriyor.. Ö
Mutluluk geçici olabilir; ama o "geçici" dediğin anlar hayatını anlamlı kılıyor. O yüzden mutluluğu kalıcılaştırmak değil, onu sık sık hissetmek asıl mesele. 🌀 Senin için neyin gerçekten önemli olduğunu düşün, kalıcı mutluluk belki orada saklanıyordur. 🌱 Gardını düşürmeden, mücadeleyle o anları çoğaltabilirsin. En azından denemeye değer, ne dersin? 😊
İkinci cevabı bile vermeyen yapay zeka mutlu edecek sanki..
Cevap
7Cevap
Mutluluk bir zamanlar onun gülüşündeydi tombiş yanaklarındaydı
Nasibinse asla bitmez
Bitmesin hep benim yanımda olsun Rabbim onu bana bağışlasın 😞🤲🏻🌸
Amiin 🌸
Kalıcı mutluluk sevdiğin kişiyle oluşur ablam 💕
Sevgili falan beni mutlu etmez ki.. 🥲
Bunlar seni güldürür 🌹🌹🌹🌺💕🥰🌸🌸🌷🌸💮🌺🍄🌿🥀🌿🌹🌻🌼
☺🌸 teşekkür ederim
Rica ederim 💕
İnandığın yerdedir. Önce adım atarsın. Sonra dış etkenlere karşı muhafaza edip mücadele edersin. En sonunda da güneşi karşılarsın.
Ben mutluluğu, bir başkasının mutluluğunda buluyorum; "mutlu et, mutlu ol" bakış açısını benimsedim. Artık daha mutlu hissediyorum
Dünyada sürekli mutluluk olmaz yani illaki bir şeyler ters gider hatta sürekli mutlu görunen insanlar genelde en mutsuz insanlar
İnsanın içinde …Ne demiş şair ;mutluluk kendine yetenlerindir…
Kalıcı mutluluk kişinin kendisiyle barışık olma halinden geçer bana göre, yine kendisindedir.
kalıcı mutluluk diye bir şey yok. olsaydı da mutluluğun bir anlamı olmazz
Kalıcı mutluluk doğru insanda kuzum.
🌸
Öyle bir şey yok ki bulasın
🥲
İnan ister milyarder ol ister dünyanın en sefili, sürekli mutluluk yaşayabilen kimse yok bu dünyada
Bilemiyorum
Ben biliyorum, içtenlikle de sana söylüyorum.
Sen benim instagramdakilerin storylerini görsen millet nasıl mutlu
Ohoo instagrama bakarak hayatımızı sorgulayacaksak işimiz var :D Ona bakarsan kafeler restoranlar dolu, trafikte hep yeni model arabalar var ama ekonomi niye bu kadar kötü? Yani görünenlerin hemen hemen hepsi buzdağının suyun üstünde kalan kısımları. İnsanlar nasıl hayatlar yaşıyor bunu bilemezsin. İnstagramdaki storye bakarak hayat değerlendirilmez ki. Anlık mutluluklar onlar hem ayrıca. Hayatın olağan akışı da böyle. İnsanların dertleri var, sıkıntıları var.
Doğru söylüyorsun aslında
Ve ayrıca, bizim insanımız gösterişi de çok seviyor.
Evet. O özelliklerine sinir oluyorum bizim toplumun... Düşüncesizlik ve görgüsüzlük
Çok uzun zamandır artık sosyal medyada paylaşım yapmıyorum. Bana anlamsız geliyor. İnsanlara bir şeyler göstermek çok manasız, bir şey kazandırmıyor. Özünde kaliteli biri değilsen, en pahalı giysileri giyince kaliteli insan olmuyorsun veya zengin. Anca öyleymiş gibi görünüyorsun. Gerçek olan, bir gün daima kendini gösterir, nasıl olduğunu ortaya çıkartır. Rol yapmaya gerek yok. Pek dindar biri değilim ama "Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol" sözü öyle doğru ki.
Aynen öyle..
Mutluluklarını göstermeleri en görgüsüzce olanı bence..
Kimlerin yüregini yakıyorlar bilmiyorlar
Aslında kimsenin yüreğini yakamazlar da işte, insan etkilenebiliyor, seni anlıyorum.
Teşekkür ederim anladığın için ☺
Rica ederim, ilk mesajımda muhalefet olma amaçlı değildim. Ama gerçekten kimsenin hayatında kalıcı mutluluk yok.
Yoo biliyorum. Zaten muhalefet amaçlı bir yorum olarak düşünmedim. Öyle olmadığı belli ☺
Olumsuz algılamadığına sevindim 😊
☺
😊
Kalıcı mutluluk diye bir şey yok sanırım
Sanırım
Doğada
Yok kısa sürüyor genelde
Cennette
Evet canım
Kendi içimde.
İçimizde saklı
Bence var