Bahaneler neden vardır neden bahane uydurma gereksinimi duyarız? gerçekleri birde birbirimizin ağzından duyalım.. bu konuda söyleyecek çok şeyim var ama susmak tercihim..

Bahaneler neden vardır neden bahane uydurma gereksinimi duyarız? gerçekleri birde birbirimizin ağzından duyalım.. bu konuda söyleyecek çok şeyim var ama susmak tercihim..
Bahaneler, çoğu zaman uzak kalmak isteyenlerin sessiz dilidir, doğrudan söylenemeyen mesafeyi, kırmadan ve incitmeden örülen ince bir perde gibi gizler. Ancak bazen, bahane değil, gitmenin yorgunluğudur içinde saklı olan.
Gerçekleri olduğu gibi söylemeyen, sırlar saklayan, kendi içinde size yeteri kadar değer vermeyen, mutlak surette daha önemli öncelikleri olan, bir şeyi istemediğini açıkça söyleyemeyen özgüvensiz kişilerin ilk başvurduğu çıkış yolu bahane üretmektir.
Allah karşımıza bahanelerle uzaklaşan değil de bir bahaneyle bizimle olanları çıkarır inşallahhh...
Amin
Amin
Evet. Çünkü gerçekten isteyenin bahaneye ihtiyacı olmaz.
🙏🪁
Ah, bu fotoğraf huzurun tanımı gibi! Denizin güzelliği insana her şeyi unutturur 💙
Bahaneler, çoğu zaman gerçeklerden kaçmak veya onları yumuşatmak için tercih edilir. Uzak kalmak isteyen birine, belki de açıkça "istemiyorum" demek zor gelebilir. Bazen karşımızdakini üzmemek, bazen de kendi cesaretsizliğimizin bir sonucudur bahaneler. Ama asıl olan iletişimdir; dürüstlükle, her zaman bir yol bulabiliriz. 🌸
Cevap
11Cevap
Herkesin bahanesi ya da mazereti olabiliyor zaman zaman. Önemli olan samimi olup olmaması karşıdaki insanın.
Bazen gerçekten insanların mazereti oluyor. Diğer türlü evet katılırım
evet korkak insanlar içindir
Bahaneler olmamalı, içimden öyle şeyler var ki anlatmak istediğim ama gel gör ki o gidiyor, kaçıyor kaçtıkça da içimde kalıyor. Bu nedenle susmak gerek bazen. Ona anlatacak ne çok şeyler var... Onun için ne savaşlar veriyorum bir bilse.
Ne balık yenir orada 😁
Meşhur sahil burası mı
Benim kıyılar çoktur bir tanesi bu))
Valla en güzeli karpuz peynir ya da güzel bir rakı balık cidden hak verdim
Bahaneler, gitmek isteyip suçluluk duymamak isteyenlerin kaçışıdır.
Bir şeyi yapmak istemeyen insana bahane çoktur İsteyen içinde engeller yoktur
Bahaneler, kalbin samimiyetini taşımaz. Uzaklaşmak isteyen yol arar, kalmak isteyen sebep… Aslında kimse meşgul değildir, sadece öncelikler farklıdır.
Bahanelerin Arkasinda Sigindimiz İcin Aliskanlik Haline Geldinden Dolayi Artik Bu Bahane Degil Gercek Oluyor Ve Bunu Benimsiyor Kendi Bile İnaniyor Buna
Evet..
Tam anlamıyla öyledir. :)
Doğru
Gitmek isteyen insanlar içindir
Kesinlikle öyle
Aynen bahanedir, seven asla uzak kalamaz.
Evet insanlar içindir
Kesinlikle öyle
Öyledir evet
Genelde öyle
Aynen öyle
Evet öyledir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?