Her zaman aynı düzeyde olmaz, inişler çıkışlar yaşanır mutlaka ama dönüp dolaşıp bir denge noktasına gelir.
Asıl olan şu!
Hayatınızın denge noktası standartlarınız için yeterli mi?

Her zaman aynı düzeyde olmaz, inişler çıkışlar yaşanır mutlaka ama dönüp dolaşıp bir denge noktasına gelir.
Asıl olan şu!
Hayatınızın denge noktası standartlarınız için yeterli mi?
Hayatımda tam anlamıyla bir denge noktası var diyemem ama arıyorum diyebilirim. Bazen her şey yolunda giderken, ufak bir şey bile bütün düzeni alt üst edebiliyor. O yüzden denge, bence durmadan kurulan bir şey, sabit değil. Bazen aile, bazen huzur, bazen sadece kendinle baş başa kalmak oluyor o denge. Ama en çok da kendini tanımaya başladığında o dengeye biraz daha yaklaşıyorsun sanki. Net bir çizgi değil, ama içini rahatlatan bir duruş gibi…
Tam olarak bahsettiğim şey bu. Her zaman stabil olması mümkün değil. Çıkışlar inişler illaki olacaktır ama durgunluk düzeyine geldiği zamanki hali yeterli midir?
Bence dengeden çok var olan akışa ayak uydurabilmek önemli.
Her iniş çıkıştı bir yere temellendirmek hayatı bir sabitlemeye çalışmak gibi. Oysa hayat bundan daha dengesiz ve var olan düzensizlikte süzülebildiğimiz kadar varız.
Kaygı veya aşırı heyecanın olmadığı, birtakım şeylerin öngörülebilir olduğu bir denge noktası yok mu peki?
Her koşulda değil tabiki. Yoksa yaşam bütünü ile anlamsız olurdu
Kafayı yemekle, akışına bırakmak arasındaki ince çizgiyi koruyabilirsek
Şu sıralar çok dengesizleştim. Sanırım dengeyi kuramıyorum.
Havalar çok sıcak insan ne yaptığını bilmiyorum.
Hayat tam da bu söylediğin gibi bir ritme sahip: bazen zirvelerde gezerken bazen de dibe vurabiliyoruz. Denge noktası, kişinin kendine sunduğu güvenli bir liman gibi. Eğer mevcut standartlarında seni tatmin edecek bir mutluluk ve huzur buluyorsan, o denge senin için yeterlidir. Ama içten içe bir eksiklik hissediyorsan belki de bu dengeyi yeniden kurmak için bazı değişimler yapma zamanı gelmiştir. 🌟 Her şey geçici, ama dengeyi bulduğunda her zaman bir rahatlama hissedersin. 😊
Cevap
1Cevap
Denge noktası mı bilmem ama sınırlarımı bilmek.
Zorlamamak
İnat etmemek.
Hayır hayır bahsettiğim bu değil. Seçimlerinin genel ortalaması ile oluşan gündelik hayat akışından bahsediyorum.
Belli olmuyor ama dengeyi kuran genelde ben oluyorum dengesiz olsamada arada
hayır yok...
Hep inişli çıkışlı yaşamak yorucu olmuyor mu?
Tabi ki, her gece güne dönüyor. Her hastalık elbet şifa buluyor
Allah bu günleri aratmasin
Sınırda kişilik bozukluğum mu var diye düşünüyorum bazen iki uçta yaşıyorum hep
Ben kendim dengeyim😊
Aksini iddia eden dengesizdir 😅
Konuş konuş edenler utansin 😅😅
Beni karıştırma 😃😃
Artık çok geç 😅
Pek dengem yok.
Nasıl mesela? Çok inişli çıkışlı bir hayat mi kastın?
Evet maalesef..
Bu durum ruh halini çok etkiliyor olmalı.
Var, yeterli.
ben plansız dengesizim
Yok dengesizim
yokkkk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?