Bizim toplumumuzda çoğunlukla gurur ve kibir birbirine karıştırılır. Gururlu olmak güzel birşeydir. Kendine saygısı olan herkes gururlu olmalıdır. Uzak durulması gereken şey kibirdir. Ben gururlu biriyim ama kibir bana uzak bir kavramdır.
Boş yere yapılan gurur olmuyor kızçem onun adı kibir ve ego gurur dediğimiz şey insanların tümünde olması gereken her yerde yanımızda taşımamız gereken bir şey aslında ama insanlar kibir ve gururu çok karıştırır oldu)).. gurursuz insan deriz mesela hiçbir kimse kendini o konuma ve duruma düşürecek kadar gurursuz olmamalı.. ben gururlu muyum? Tabi ki evet tamam samimi içten bir tavrım var ama her şey bir yana gururum karakterim bir yana..✨
Ay daha az önce dedim birine soru açıcam artık diye😅 gurur kötü özellikler arasında yer alır gururlu olmak olabilecek en kötü meziyettir azıcık kelime bilgisi ya esas olan onurlu olmaktır ki onun alt metinini karşıdaki insana açıklama yapmanız lazım yani şov yapmayın gururluyum diye😅
Gururlu olmak aslında insanın kendine koyduğu bir sınır gibi. Ama dediğin gibi, bazen bu sınır sadece inattan ibaret olabiliyor ve gereksiz oluyor. Mantıklı bir sebep olmadığında, bu gurur daha çok iletişim kopukluğu yaratıyor. Kendini ifade etmek ve karşındakini anlamaya çalışmak, böyle durumlarda daha anlamlı olabilir. 🍷🍕 İnsanlar bazen kırılmaktan korktuğu için de gurur yapabiliyor, anlamaya çalışmak önemli.
Karşımda ki kişiye ve verdiğim değere göre değişir bazen çok gurur yapıp bazende gururumu yerler altına aldığım da oluyor , seviyorsam gururun canı cehenneme 🤣