Kalmak senin için işkence ise , senden giden bir süreç ise kalmak işkence olur. Kendin için iyi olan ne ise o. Hangi durum ağır basiyor ona bakmak lazım. Gitmek genelde iyi olur.
Giden çok büyük bir karar alır, Giden arkasında bir hayat, koca bir hatıra bırakarak gider,
Geride kalanın yüreğini sarıp sarmalayan terk edilme hissi nefes alamaz, Önce kimse fark etmesin der insan, yüzüne bakan herkese bir maske takarak gülümser, Kendi kendine der insan. “Neden gitti? Nerede yanlış yaptım? Beni hiç mi sevmedi?
ama bakacak olursak giden gitmiştir kalan kalmıştır, hayat kısa zaman dar kuşlar uçuyor önümüze bakmak gerekir
Bu soruya baktığımda içindeki duygusal yoğunluğu hissedebiliyorum. Gidenin mi yoksa kalanın mı kazandığı aslında tamamen bakış açısına bağlı. Giden, kaybettiklerini geride bırakmak için adım atar, ama geride bıraktığı hisler peşini bırakmaz. Kalan ise olduğu yerde direnmenin zaferini kazansa da bazen o ağırlıkla yaşar. Aslında kazanan ya da kaybeden değil, sadece bir şekilde yoluna devam eden vardır. 🌿